Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 15:21

Το Διαβολίτσι 2-0 την Κ20 της Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Το Διαβολίτσι 2-0 την Κ20 της Καλαμάτας (φωτό)

Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό που έδωσε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε στο Ασπρόχωμα την ομάδα Κ20 της Καλαμάτας με 2-0.

Μετά τη νίκη με 3-0 στο πρώτο τεστ με τον Πανθουριακό πριν από μία εβδομάδα, οι “Νερατζούρι” ζευγάρωσαν προχθές τις φιλικές νίκες τους με αντίπαλο της ομάδα Κ20 της Καλαμάτας.
Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα θετικά στοιχεία έβγαλαν οι προπονητές των δύο ομάδων. Από την πλευρά των νικητών ο Κώστας Παλαμάρας, βάζει στόχους σε κάθε παιχνίδι και θέλει να βλέπει από τους παίκτες του να τους υλοποιούν. Στη διάρκεια του 80λεπτου (δύο ημίχρονα των 40 λεπτών), χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Παρασκευάς Τσιγαρίδης, που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο αφήνοντας πολύ καλά στοιχεία. Ηταν ο παίκτης που στο 27’ άνοιξε το σκορ, ενώ νωρίτερα στο 18’ είχε κάνει την μπροστινή μπαλιά στο Ηλιόπουλο, ο οποίος κέρδισε το πρώτο πέναλτι στο παιχνίδι.
Από την άλλη μεριά ο Φραγκίσκος Κεράνης είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του. Στο β’ ημίχρονο χρησιμοποίησε και δύο παίκτες που συμμετέχουν τις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία της ομάδας. Ο λόγος για τους Τρουπάκη, έχει έρθει από ομάδα εκτός νομός, αλλά έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία και Δημήτρης Μπουρίκα, που προέρχεται από το Δαναό.

Τα γκολ

Το σκορ άνοιξε όπως προαναφέραμε ο Τσιγαρίδης στο 27’ με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από πάσα του Ηλιόπουλου. Στο 48’ ο Βέλλης έκανε τη σέντρα η μπάλα πέρασε στην απέναντι πλευρά εκεί που κινήθηκε ο Μουλιάτος, ο οποίος “έκοψε” την μπάλα στο σημείο του πέναλτι σχεδόν και ο Ηλιόπουλος αφού αρχικά κοντρόλαρε την μπάλα με σουτ στην κίνηση πρόλαβε την έξοδο του Φράγκου και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Τα πέναλτι

Στο 18’ ο Τσιγαρίδης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Ηλιόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Φράγκο, ο τελευταίος τον βρήκε με το χέρι και τον έβγαλε εκτός πορείας με τον Τσουλάκο να σφυρίζει αμέσως πέναλτι. Ο Ηλιόπουλος το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φράγκου που έπεσε την απέκρουσε και αφού πήρε ύψος κατέληξε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67’ ο Μουλιάτος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από αμυντικό και αμέσως ο Τσουλάκος σφύριξε πέναλτι. Ο Ηλιόπουλος και πάλι ανέλαβε την εκτέλεση, όπου αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φράγκου, αυτός έπεσε σωστά και τη δεύτερη φορά και απέκρουσε σωτήρια με το χέρι.

Η Καλαμάτα είχε μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει από στημένη φάση στο 78’. Ο Γιαννόπουλος σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε φάουλ και ο Καπατσώρης που εκτινάχθηκε στο δεξί “Γ” της εστίας του απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλίας Τσουλάκος με βοηθούς διαιτητές τον Ευάγγελο Μπασιλάρη και Δημήτρη Ταβουλαρέα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ20: Φράγκος, Μεμά (68’ Μπουρίκας), Σάλα, Παυλής (51’ Αντ. Φράγκος), Γουρνάς, Σαούτης (41’ Λακριντής), Δρούγας, Σερπάνος (41’ Γιαννόπουλος), Ρουμελιώτης (75’ Τρουπάκης), Σκοπέτος (68’ Ντελής), Ρούπας.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Βασιλειάδης (41’ Καπατσώρης), Καντούτσης, Θώδης (41’ Βέλλης), Μπούνας, Γκελγκέρια, Ζαραφέτας (56’ Κακαλέτρης), Στραβάκος (57’ Σταματελόπουλος), Πάγια (54’ Δημητρίου), Γουέσλεϊ (41’ Μουλιάτος), Τσιγαρίδης (41’ Τόσκα), Ηλιόπουλος.