Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2022 11:00

Σέντρα με 17 ομάδες στην Α’ τοπική

Γράφτηκε από τον

Επιτέλους σέντρα... Η Α’ τοπική Μεσσηνίας αρχίζει σήμερα με 17 ομάδες να βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης.

Απουσιάζει ο ιστορικός Απόλλωνας Καλαμάτας, που ενημέρωσε την ΕΠΣΜ ότι αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει ότι οι αντίπαλοί του θα παίρνουν στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς, αρχής γενομένης με τον Ακρίτα Κορώνης. Ολα τα ματς της πρεμιέρας διεξάγονται σήμερα Σάββατο, καθώς θα διεξαχθεί εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.
Οι εμβόλιμες αγωνιστικές είναι η λύση για να καλυφθούν τα κενά, μιας και το πρωτάθλημα ξεκινά με καθυστέρηση ενάμιση μήνα λόγω της αναστολής που είχε αποφασίσει η ΕΠΟ για το θέμα του Μητρώου.
Στην πρώτη αγωνιστική ξεχωρίζει το ματς Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος, με τους Νησιώτες να ενισχύονται περισσότερο λίγο πριν την πρεμιέρα με την απόκτηση του Αγγελου Μπαστακού. Ενός παίκτη που έχει φορέσει και στο παρελθόν τα “πράσινα” πανηγυρίζοντας τίτλους. Ο υψηλόσωμος αμυντικός είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι από τη Ράχη, από την οποία αποχώρησε.
“ Η οικογένεια του Πάμισου Μεσσήνης καλωσορίζει και πάλι δίπλα της τον ποδοσφαιριστή Άγγελο Μπαστακό. Έναν γεννημένο πρωταθλητή, που τόσα χρόνια στα γήπεδα του Νομού μας, έχει αποδείξει την αξία και το ήθος του. Άγγελε σού ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!”, αναφέρει η ανακοίνωση του Παμίσου για τη συμφωνία με τον Μπαστακό. Η ομάδα της Μεσσήνης έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό και με τον επιθετικό Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τον οποίο ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη:
“ Η οικογένεια του Πάμισου Μεσσήνης καλωσορίζει και πάλι δίπλα της τον επιθετικό Παναγιώτη Ρουμελιώτη! Έναν νεαρό ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, προερχόμενο από τα τμήματα υποδομής τής Καλαμάτας. Παναγιώτη σου ευχόμαστε υγεία και να πραγματοποιηθούν όλα σου τα ποδοσφαιρικά όνειρα!”.
Από εκεί και πέρα, η Ράχη θα δώσει το πρώτο ματς της ιστορίας της στην Α’ τοπική με αντίπαλο την Κυπαρισσία, ενώ ο Ηρακλής Καλαμάτας που επέστρεψε στην Α’ τοπική θα φιλοξενηθεί από τον Τέλλο Αγρα, Η φιλόδοξη Εράνη δοκιμάζεται στην Καλαμάτα από την Ομόνοια, ενώ εκτός παίζει και ο πρωταθλητής Πανθουριακός με τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Ο Αστέρας Αρφαρών θα παίξει με την Α.Ε. Αβίας, η Α.Ε. Μάνης με τη Σπερχογεία και το Καλό Νερό με τη Μεθώνη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές στα ματς της πρεμιέρας:

Σάββατο

ΠΑΣ Ράχη – Κυπαρισσία
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”
Ψηλοπαναγιώτης, Ταβουλαρέας, Πανόπουλος
Ομόνοια – Εράνη
Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”
Τσουλάκος, Σ. Τσαούση, Ν. Σκόρδος
Αστέρας Αρφαρών – Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Αρφαρών
Αράπης, Τσοπανάκης, Μπαρδής
Ολυμπιακός Ανάληψης – Πανθουριακός
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Κομπιλίρης, Βανικιώτης, Μπασιλάρης
Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος
Γήπεδο Μελιγαλά
Καυκάς, Καραμπέτσος, Π. Νικολόπουλος
Α.Ε. Μάνης – Σπερχογεία
Γήπεδο Κάμπου
Η. Μπουρίκας, Αποστολόπουλος, Τσίρμπας
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλωνας Καλαμάτας 3-0 (α.α)
Καλό Νερό – Μεθώνη
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Η. Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος
Τέλλος Αγρας – Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Πλακογιάννης, Ρηγοπούλου, Σταυρόπουλος
*Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ.