Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 14:40

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 0-0: Δίχως νίκη για έξι αγωνιστικές! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Η πολυπόθητη νίκη δεν ήρθε για το Διαβολίτσι ούτε την 6η αγωνιστική απέναντι στην Ερμιονίδα…

Ο ΑΟΔ αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 το Σάββατο με την ομάδα από την Ερμιονή στο γήπεδο του Ασπροχώματος (τέταρτη ισοπαλία σε έξι ματς), σε ματς για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής.
Ετσι το Διαβολίτσι αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές και μοιραία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες (Πάτραι, Πανγυθεατικό, Ιάλυσο και Παναργειακό).

Βελτιωμένη εμφάνιση,
αλλά δίχως τρίποντο

Η εμφάνιση της ομάδας του Κώστα Παλαμάρα ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Ρόδο, Πανηλειακό και Μύκονο, αλλά αυτό δεν έφτανε.
Το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Διαβολίτσι είναι σημαντικό και είναι χαρακτηριστικό πως με μόλις τρία γκολ σε έξι παιχνίδια, διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στον 4ο όμιλο!
Από την άλλη η Ερμιονίδα με τον τέως προπονητή του ΑΟΔ Μάρκο Στεφανίδη στον πάγκο της, πήρε αυτό που ήθελε στο Ασπρόχωμα, δίχως να εντυπωσιάσει και να δείξει κάτι ιδιαίτερο ως ομάδα.
Το Διαβολίτσι θα δώσει την Τετάρτη τον τελευταίο αγώνα για το 2022 εκτός έδρας με το ΑΠΣ Πάτραι και θα πρέπει να ψάξει εκεί την πρώτη του νίκη (όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό), μιας και φαίνεται πως ίσως του ταιριάζουν καλύτερα τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πως έπαιξε

Ο Κώστας Παλαμάρας έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος στον Καπατσώρη που υπερασπίστηκε τα γκολπόστ και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Σταματελόπουλος, Μπαλόπουλος, Καντούτσης και Βέλλης. Στον άξονα ήταν οι Πιτσιλής, Στραβάκος και Πάγια, με τον τελευταίο να έχει πιο δημιουργικό ρόλο.
Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Μουλιάτος, αριστερό ο Τσιγαρίδης (οι δύο τους άλλαζαν πτέρυγες) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Ερμιονίδα, όταν στο 5’ ο Τρέσα μπήκε από δεξιά και έκανε το γύρισμα με τον Κάλα να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Σημαντικές ευκαιρίες
στο α’ ημίχρονο

Η απάντηση του ΑΟΔ ήρθε στο 9’ με τον Τσιγαρίδη να βγάζει τη σέντρα και τον Ηλιόπουλο να πιάνει όχι όπως θα ήθελε την κεφαλιά και τον Πονηρό να απομακρύνει στη δεξιά γωνία.
Οι γηπεδούχοι έβγαιναν με ευκολία σε θέση βολής και στο 13’ μετά από νέα σέντρα του Τσιγαρίδη, ο Σταματελόπουλος έπιασε με τη δεύτερη το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Πονηρός.
Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη μεσσηνιακή ομάδα,
με τον Τσιγαρίδη να εκτελεί ένα φάουλ και τον Πάγια να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα μετά από κόντρα να στρώνεται στον Ηλιόπουλο που σούταρε με δύναμη πάνω από τα δοκάρια!
Η ομάδα από την Αργολίδα κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να βγει ορθολογικά μπροστά, όμως τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια και παρότι είχε την κατοχή, αυτή δεν μετουσιωνόταν σε ευκαιρίες.
Ο ΑΟΔ λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα στο 33’ όταν από δυνατό πλάγιο άουτ του Βέλλη ο Πάγια έπιασε το βολέ από πλάγια θέση, με τον Πονηρό να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ!

Πίεσε στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος το Διαβολίτσι μπήκε με περισσότερη επιθετική διάθεση και στο 56’ ο Στραβάκος με βαθιά μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ηλιόπουλο που σούταρε, με τον Πονηρό να του λέει “όχι”. Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού ο Κώστας Παλαμάρας φρέσκαρε την ομάδα του, βάζοντας στο ματς αρχικά τους Αλεξανδρή και Θώδη και αργότερα τους Ζαραφέτα και Δημητρίου.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ με τον Καλά στο 69’ που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Αγγιξε το γκολ στο
φινάλε με Μουλιάτο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΟΔ πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, με την Ερμιονίδα να παίζει ξεκάθαρα για την ισοπαλία.
Στο 89’ ο Ζαραφέτας μοίρασε δεξιά στον Μουλιάτο που έπιασε αδύναμο σουτ και ο Πονηρός μπλόκαρε.
Η φάση του αγώνα έγινε στο 93’ όταν το Διαβολίτσι έφυγε στην αντεπίθεση, με την μπάλα να φτάνει στον Μουλιάτο που έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως ο εξαιρετικός Πονηρός απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία!
Στο επόμενο λεπτό πάντως λίγο έλειψε να έρθει το γκολ από τους φιλοξενούμενους, με τον Νέτο να βγάζει τη σέντρα και τον Τσόφλιο να πιάνει την κεφαλιά που δεν βρήκε για λίγο στόχο.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μάρκου (Λακωνίας) και των βοηθών του Μπεκιάρη και Σόβολου από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Στραβάκος, Μπούνας και Μπαλόπουλος.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Βέλλης (74’ Ζαραφέτας), Στραβάκος, Καντούτσης (46’ Μπούνας), Πάγια (63’ Αλεξανδρής), Σταματελόπουλος (63’ λ.τρ. Θώδης), Πιτσιλής, Τσιγαρίδης (74’ Δημητρίου), Ηλιόπουλος, Μουλιάτος, Μπαλόπουλος.
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πονηρός, Κουζής, Νέτο, Τρέσα, Λαντίκας (58’ Λέρμας), Μηλιώτης, Μίχος, Βιρβίλης, Τζιέρης, Τσόφλιας, Κάλα.