Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2023 18:21

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-0: Με δύο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Γράφτηκε από τον

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκαν αρκετά ώστε η Σπερχογεία να επικρατήσει το Σάββατο στο “Πέτρος Γεωργανάς” της Α.Ε. Αβίας με 2-0.

Μια νίκη που συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση και διατηρεί τους “ταύρους” στη μέση της βαθμολογίας. Πέρα από τα δύο γκολ, οι παίκτες της δημιούργησαν και άλλες φάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κάποια από αυτές.
Η ομάδα του Κάμπου προσπάθησε πρώτα απ’ όλα να κρατήσει ανέπαφη της εστία της και από εκεί και μετά με κάποιες επιθετικές προσπάθειες να διεκδικήσει τη νίκη. Ομως παρά τις προσπάθειες των παικτών της δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σακκά.
Στο 40’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχής της Αβίας και αλλεπάλληλα σουτ των παικτών της Σπερχογείας, η μπάλα έφτασε στο Σούλα, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από ωραία συνδυαστική ενέργεια των Ηλ. Δημητρίου και Σούλα, ο τελευταίος τροφοδότησε τον Παναγιωτόπουλο, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με το Νιάρχο, πλάσαρε στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 2-0.

Οι δύο ομάδες είχαν φάσεις κατά τη διάρκεια του ματς για να απειλήσουν ουσιαστικά τις εστίες των Σακκά και Νιάρχου, όμως πέρα από τα δύο γκολ των γηπεδούχων, δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποιο άλλο γκολ. Στο 50’ ο Γεωργίκος σούταρε από καλή θέση όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και χάθηκε η ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 58’ ο Κ. Κορμπής σχεδόν από το σημείο του κόρνερ απέφυγε τρεις αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 68’ ο Ηλ. Δημητρίου σε κενή εστία με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 70’ σε παρόμοια φάση, όπως η προηγούμενη, με πρωταγωνιστή το Σούλα αυτή τη φορά είχαμε την ίδια κατάληξη. Στο 73’ ο Οικονομέας είχε την ευκαιρία να σκοράρει από καλή θέση όμως η μπάλα από το πλασέ του κατέληξε στο Νιάρχο.
Η Σπερχογεία σημείωσε και 3ο γκολ στο 75’, όμως αυτό δεν μέτρησε σύμφωνα με την υπόδειξη του βοηθού Π. Νικολόπουλου. Συγκεκριμένα, ο Σούλα κατάφερε να “κλέψει” την μπάλα από το Νιάρχο πάνω σχεδόν στη γραμμή του άουτ, προχώρησε και σε κενή εστία σκόραρε, όμως ο διαιτητής Τσαμούρης συμφώνησε με την υπόδειξη του βοηθού του, ότι είχε περάσει τη γραμμή του άουτ και το ακύρωσε.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σακκάς, Σεφεράσι, Λένα, Π. Δημητρίου, Οικονομέας, Σούλα (80’ Μούρτος), Ι. Σαούτης, Ηλιόπουλος (65’ λ.τρ. Μαρίνος), Παναγιωτόπουλος, Ηλ. Δημητρίου, Π. Σαούτης (50’ Τζεφερεμιναίος).
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Νιάρχος, Σινάι, Γεωργίκος (80’ Κλείδωνας), Γαβράς, Τζανετέας (46’Ξυνός), Ε. Τσουλάκος, Αλντέσκου (46’ Καρδάσης), Αποστολίδης, Δ. Μητσέας (46’ Μπαζάνης), Πανταζής, Κ. Κορμπής (90’ Πουλής).