Κυριακή, 05 Οκτώβριος 2014 18:37

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Τελευταία ημέρα αύριο για δηλώσεις συμμετοχής - η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του παιδικού πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Τα σωματεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΕΠΣ Μεσσηνίας, το αργότερο μέχρι αύριο Δευτέρα.


Σύμφωνα με την προκήρυξη, η φετινή διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1999-2000 και 2001.
Αναλυτικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
Άρθρο 1ο: Δύνανται να συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1999-2000 και 2001.
Άρθρο 2ο: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία που θα δηλώσουν  συμμετοχή και θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα χωρισμένα με γεωγραφικά κριτήρια και κατόπιν κλήρωσης σε ομίλους.
΄Αρθρο 3ο: Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί σύμφωνα με την κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΜ στις 08/10/2014 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 14:00΄.
Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων-οι γηπεδούχες ομάδες-η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων ορίζονται με το πρόγραμμα των αγώνων, που θα ακολουθήσει.
Η έναρξη των αγώνων βάσει απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται η 18/10/2014.
Άρθρο 4ο: Το σωματείο που συμμετέχει υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του.
Οι φανέλες των ποδοσφαιριστών θα έχουν αρίθμηση από 1-18.
Σε περίπτωση που το ίδιο γήπεδο έχουν δηλώσει σαν έδρα τους περισσότερα από ένα Σωματεία η ΕΠΣΜ αποφασίζει την ημερομηνία -ώρα και γήπεδο τέλεσης των αγώνων.
Άρθρο 5ο: Κάθε ομάδα θα προσκομίζει στους Διαιτητές Δελτία Ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών και Κατάσταση Υγείας νόμιμα θεωρημένη.
Ποδοσφαιριστές με ηλικία διαφορετική της επιτρεπόμενης δεν θα γίνονται δεκτοί από τους Διαιτητές.
Άρθρο 6ο: Οι αγώνες είναι διπλοί, διαρκείας 80 λεπτών της ώρας σε δύο 40λεπτα ημίχρονα και διεξάγονται σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.
΄Αρθρο 7ο: Στη διαιτησία εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο άρθρο 12 του ΚΑΠ.
Άρθρο 8ο: Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι (7) ποδοσφαιριστών.
Άρθρο 9ο: Διαιτησία μερίμνη της ΕΠΣΜ.
Άρθρο 10ο: Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
Άρθρο 11ο:  Η κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα και η επικύρωσή του από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μεσσηνίας θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
 Άρθρο 12ο: Ιατρός μερίμνη Γηπεδούχου Σωματείου.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης Ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο Σωματείο μηδενίζεται. 
 Άρθρο 13ο: Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί Κύπελλο και μετάλλια
Άρθρο 14ο: Ειδική τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στον ποδοσφαιριστή κάθε ομίλου που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες μπλε κάρτες, κάνοντας την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ (FAIR PLAY). 
Άρθρο 15ο: α) Για τις ενστάσεις (άρθρο 23 του ΚΑΠ) το παράβολο ορίζεται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας στο ποσό των 50,00 € .             
β) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν-ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 5 του ΚΑΠ.
γ)  Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενισταμένης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθρο 23 παρ. 8 του ΚΑΠ).
Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για πρώτη φορά θα επιβαρύνεται με τα έξοδα των αγώνων της (Γιατρός-Διαιτησία) για όλη την περίοδο.
Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για δεύτερη φορά θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται (Υποβιβασμός ομάδος Α΄ και Α1΄ τοπικής Κατηγορίας εάν δεν συμμετέχει και σε άλλο πρωτάθλημα υποδομής)  (προπαίδων).
Επίσης ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη ποδ/κή περίοδο.
Άρθρο 16ο: Ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη ή στους κανονισμούς αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) , θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ. μέσα στα πλαίσια του καταστατικού της ΕΠΣΜ και του φίλαθλου πνεύματος.
Γήπεδο: κανονικό
Μπάλες: κανονικές.