Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2023 17:13

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 1-3: Πήρε το διπλό με δύο γκολ στο φινάλε (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με το τρίποντο έφυγε το Σάββατο από την Καλαμάτα η Μεθώνη, που επικράτησε του Ηρακλή Καλαμάτας με 3-1 σε παιχνίδι που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο Στρατοπέδου.

Η Μεθώνη συνέχισε την ανοδική της πορεία για 6ο σερί παιχνίδι, αλλά 4ο στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησε του Ηρακλή με δύο γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά, αφού οι δύο ομάδες τελείωσαν το πρώτο 45λεπτο ισόπαλες με σκορ 1-1.
Από το ξεκίνημα Ηρακλής και Μεθώνη διεκδίκησαν το νικηφόρο αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια για υλοποίηση των στόχων τους. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους δύο αντιπάλους να έχουν από ένα γκολ και μία καλή στιγμή. Ανάλογη εικόνα και στο πρώτο 20λπετο του β’ ημιχρόνου, αλλά σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και έβγαιναν απειλητικά στην αντίπαλη εστία. Στο 70’ προειδοποίησαν για πρώτη φορά, με δοκάρι του Τσατά, όμως τα γκολ που τους έδωσαν τη νίκη τα πέτυχαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο 13’ έγινε το 1-0 όταν ο Ράλλης γύρισε την μπάλα στον Τσατά και αυτός με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Μπεσσή. Η απάντηση του Ηρακλή ήρθε 8 λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 21’ ο Τζ. Παπαδέας έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Βλαχάκη και αυτός την άφησε στον Δαρσακλή που μπήκε στην περιοχή και μόνος απέναντι στον Φ. Μίντζηρα με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία “έγραψε” το 1-1. Στο 24’ ο Τσατάς προσπάθησε με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής να σκοράρει όμως η μπάλα κόντραρε στον Μάραντο που ήταν στο ύψος του πέναλτι και δεν πρόλαβε να απειλήσει με τον Μπεσσή να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 33’ ο Μάρης σχεδόν από τη μικρή περιοχή προσπάθησε να σκοράρει με συρτό σουτ, όμως ο Μίντζηρας με το πόδι απέκρουσε τη μπάλα γλιτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 67’ ο Δαρσακλής με διαγώνιο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής δεν κατάφερε να σκοράρει αφού η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 70’ από σέντρα ο Τσατάς έκανε το σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής και η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μίντζηρα και έφυγε άουτ. Στο 87’ πάσα του Ράλλη στον Τσάνε, που είχε μπει πριν από 5 λεπτά στο παιχνίδι, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-2. Ενα λεπτό μετά ο Ράλλης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπεσσής έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Στο 89’ ο Σπαντιδέας γύρισε την μπάλα στο Ράλλη που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε σε σώμα στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος και ο Μάραντος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τους Τσουλάκο, Αποστολόπουλο.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Τζ. Παπαδέας, Φυκούρας (46’ Γκρίτζαλης), Μαγκλάρας, Βλαχάκης, Κωνσταντόπουλος, Μάρης, Ψωρομύτης (65’ Χριστόπουλος), Βαΐτσης, Γ. Παπαδέας, Δαρσακλής (78’ Δαραβίγκας).
ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Παρασκευόπουλος, Μπίζος, Τσιμικλής, Δήμος, Σπαντιδέας, Μάραντος (90’ Τσαγκάρης), Ράλλης, Χρόνης (65’ Τσάνε), Τσατάς, Μπεγέτης.