Δευτέρα, 08 Μάιος 2023 14:01

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Πανηγύρισε την επιστροφή στην Α’ τοπική (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ημέρα γιορτής ήταν το περασμένο Σάββατο για τον Μιλτιάδη! Η ομάδα του Πύργου επέστρεψε εκεί όπου ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και στο γήπεδο του Πύργου πραγματοποιήθηκε η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 τοπική.

Πέντε χρόνια μακριά από την Α’ τοπική ήταν πολλά για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, έχει πάρει κύπελλα και έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στις εθνικές κατηγορίες. Ο Μιλτιάδης επέστρεψε δυνατός στην πρώτη κατηγορία και αν και είναι ακόμη νωρίς, είναι δεδομένο πως δεν σκοπεύει να είναι… κομπάρσος στο νέο πρωτάθλημα.
Διοικητικοί παράγοντες με πρώτο τον πρόεδρο Χρήστο Μιχαλόπουλο, την “ψυχή” της ομάδας Τάκη Γαλάνη, τον προπονητή Θανάση Λακριντή με τον συνεργάτη του Κώστα Γεωργακόπουλο και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της φετινής πορείας, οι ποδοσφαιριστές, ήταν εκεί και πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τίτλου. Ενας τίτλος που είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μετά την περσινή άνοδο από τη Β’ τοπική.

Χαιρετισμοί από διοικούντες ΕΠΣΜ,
πρόεδρο Μιλτιάδη και επισήμους

Εκ μέρους της ΕΠΣΜ ο αντιπρόεδρος Αγγελος Γεωργόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια στον Μιλτιάδη για τον τίτλο και ζήτησε από την δημοτική αρχή και όλους τους επίσημους να κάνουν άμεσα ότι απαιτείται για να είναι λειτουργικό το γήπεδο της ομάδας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης που έδωσε συγχαρητήρια για τους δύο ανόδους σε δύο χρόνια και χαρακτήρισε τον Μιλτιάδη ως “τον κοιμώμενο γίγαντα που ξύπνησε” και προέβλεψε πως έρχονται ακόμη καλύτερες ημέρες για την ομάδα του Πύργου.
Ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Μιχαλόπουλος απένειμε τα εύσημα στο τεχνικό τιμ και τους παίκτες που είχαν πρώτη την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και πρόσθεσε “ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε για τον Μιλτιάδη που ήταν η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Από εδώ και πέρα υπάρχουν πολλοί στόχοι που θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, με μεγαλύτερο το γηπεδικό. Ζητάμε τη βοήθεια όλων σας για να μην είναι επικίνδυνο το γήπεδο για τους ποδοσφαιριστές και τα μικρά παιδιά του χωριού”.
Χαιρετισμούς ακόμη απεύθυναν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας Χαράλαμπος Αυρηλιώνης ανέφερε πως είναι θέμα ημερών να είναι έτοιμη η μελέτη για το γήπεδο του Πύργου και συμπλήρωσε: “Ως Πυργιώτης θλίβομαι για την εικόνα που αντικρίζω και σας υπόσχομαι πως θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο το γήπεδο”.

Η απονομή μεταλλίων και κυπέλλου

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ από τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη και τους αντιπροέδρους Ηλία Αλεξανδρόπουλο και Αγγελο Γεωργόπουλο.
Ακόμη την απονομή των μεταλλίων έκαναν οι βουλευτές κ.κ. Χαρίτσης και Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Νίκος Φρούσος, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Ακης Κατρίτσης.
Τελευταίος πήρε το μετάλλιο του και παρέλαβε το κύπελλο του πρωταθλητή από τον κ. Σπηλιώτη ο αρχηγός της ομάδας Ντίνος Γαλάνης, ο οποίος το σήκωσε ψηλά μαζί με τον πρωτεργάτη της “επιστροφής” του Μιλτιάδη, τον πρόεδρο Χρήστο Μιχαλόπουλο.

Μετά τους πανηγυρισμούς και τις αναμνηστικές φωτογραφίες παικτών, τεχνικού τιμ και διοικούντων το γλέντι συνεχίστηκε σε μαγαζί στην πλατεία του χωριού.
Αξίζει να σημειωθεί πως το “παρών” στην φιέστα του Μιλτιάδη έδωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Α.Ο. Διαβολιτσίου Γιάννης Κωνσταντάρας, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Μιχάλη Φασουλή.

Το ρόστερ του Μιλτιάδη

Σε 23 παίκτες στηρίχθηκε ο Μιλτιάδης για να κατορθώσει να κόψει πρώτος το νήμα στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής. Οι ασπρόμαυροι συγκέντρωσαν 51 βαθμούς, έχοντας 17 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ σημείωσαν 72 γκολ και δέχθηκαν 12. Και φυσικά είχαν τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, τον Βασίλη Αθανασόπουλο που σημείωσε 32 γκολ.

Το ρόστερ του Μιλτιάδη ήταν το εξής:
Χρήστος Τσερκέζης, Περικλής Φράγκος, Βασίλης Αλεβίζος, Νώντας Τσέρτος, Γιώργος Κάππος, Βαγγέλης Πανταζής, Γιώργος Τάρλεβ, Ντίνος Γαλάνης, Παναγιώτης Καπόγλης, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Βασίλης Αθανασόπουλος, Αγγελος Γεωργιόπουλος, Γιάννης Κανελλόπουλος, Πέτρος Μπολούν, Κώστας Σταθόπουλος, Ανδρέας Χρονόπουλος, Τάσος Αλεξόπουλος, Αναστάσης Φρετζήλας, Κώστας Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χρονόπουλος, Γιώργος Ταγκαλάκης, Θανάσης Γεωργακόπουλος.

Μελανό σημείο το εγκαταλελειμμένο γήπεδο

Το μοναδικό μελανό σημείο της φιέστας ήταν το ερημωμένο γήπεδο του Πύργου που έγινε η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου.

Ο Μιλτιάδης αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τη φυσική του έδρα εδώ και τρία χρόνια (τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ήταν τον Φεβρουάριο του 2020), μιας και ο πλαστικός χλοοτάπητας είναι κατεστραμμένος, με αγριόχορτα να έχουν φυτρώσει πάνω του! Ακόμη ο περιβάλλον χώρος είναι αφημένος στην τύχη του, οι πάγκοι σπασμένοι, ο φωτισμός κατεστραμμένος, ενώ και τα αποδυτήρια δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Η δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη για το χάλι αυτό στο γήπεδο του Πύργου Τριφυλίας και ήταν κοινό αίτημα όλων το Σάββατο η επίσπευση των εργασιών προκειμένου να γυρίσει κάποια στιγμή ο Μιλτιάδης στο “σπίτι” του.