Τετάρτη, 10 Μάιος 2023 13:49

CHAMPIONS LEAGUE: Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο για το ντέρμπι Μίλαν - Ιντερ

Γράφτηκε από τον

«Derby della Madonnina»… πράξη πρώτη με Μίλαν και Ίντερ να κοντράρονται στα ημιτελικά του Champions League.

Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο! «Derby della Madonnina»… πράξη πρώτη με Μίλαν και Ίντερ (22:00, Cosmote Sport) να κοντράρονται στα ημιτελικά του Champions League και να προμηνύεται μια συγκλονιστική μάχη.
Ένα σπουδαίο ματς όπου το έχουμε ξαναδεί πριν από 20 χρόνια στην ίδια φάση, με τους «ροσονέρι» να περνάνε στον τελικό με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1) χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ που ήταν τότε σε ισχύ. Ενώ και άλλη μια φορά που βρέθηκαν δύο χρόνια αργότερα, στα προημιτελικά τότε, η Μίλαν είχε προκριθεί και πάλι με το δεύτερο ματς να μην τελειώνει λόγω επεισοδίων των οπαδών των «νερατζούρι».
Συνολικά, πάντως, αν το πιάσουμε, οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 201 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Ίντερ να έχει 77 νίκες, η Μίλαν 63 και άλλα 61 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.
Η Μίλαν έφτασε ως εδώ αποκλείζοντας στους «16» την Τότεναμ και στους «8» τη Νάπολι, ενώ αντίστοιχα η Ίντερ έστειλε σπίτι τους τους δύο Πορτογάλους (Πόρτο και Μπενφίκα). Με τους «ροσονέρι» σε αυτά τα 4 ματς να σκοράρουν 3 γκολ, κρατώντας τρεις φορές το μηδέν στην άμυνα και τους «νερατζούρι» να έχουν ίδιες αμυντικές επιδόσεις αλλά να σκοράρουν 6 τέρματα!

Μιλώντας για τους παίκτες ξεχωριστά, ο Ράφαελ Λεάο έχει 37 επιτυχημένες ντρίμπλες στο Champions League φέτος, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη της Μίλαν σε μία μόνο σεζόν από τον Κακά το 2004-05 (επίσης 37 σε αυτήν την περίπτωση). Ο Λαουτάρο Μαρτίνες από την πλευρά του μετράει 7 γκολ σε 12 αγώνες απέναντι στους «ροσονέρι». Ο Σάντρο Τονάλι είναι ο ποδοσφαιριστής-βαρόμετρο για τον άξονα της ομάδας του Στέφανο Πιόλι, ενώ ο Φεντερίκο Ντιμάρκο μετρά 4 ασίστ σε open play φέτος και έχει μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι!
Στο 4-1-1 το εντός έδρας ρεκόρ της Μίλαν σε ημιτελικούς Champions League, έχοντας δεχτεί μόλις 1 γκολ, ενώ η Ίντερ έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα 6 από τα 10 φετινά παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο ούτως ή άλλως τραυματίας Ιμπραΐμοβιτς, ενώ ο Λεάο δεν προπονήθηκε ούτε την Τρίτη και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι. Τραυματίας ο στόπερ Σκρίνιαρ για την Ίντερ, ενώ δινουν μάχη για να προλάβουν οι Ντ’ Αμπρόζιο και Γκόζενς.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Μπενασέρ, Ντίαθ, Ζιρού, Σαλεμάκερς.
Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπατσόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μκιταριάν, Ντιμάρκο, Τζέκο, Μαρτίνες.
Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανίας).

Πηγή: www.sport-fm.gr