Σάββατο, 20 Μάιος 2023 10:01

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-1: Η νέα εντός έδρας ήττα έφερε την τέταρτη αλλαγή προπονητή! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της Καλαμάτας από την Καλλιθέα με 0-1, έφερε ραγδαίες εξελίξεις, καθώς μετά τη λήξη του χθεσινού ματς, η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Ιλτσο Γκεοργκιόσκι, καθώς επίσης και με τους άμεσους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι και Γιώργο Πολυμενέα.

Χρέη προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της “Μαύρης Θύελλας” και του ΠΑΟΚ Αντώνης Μαυρέας, που πριν από λίγες μέρες, ανέλαβε στην Καλαμάτα το πόστο του γενικού αρχηγού!
“H ΠAE Kαλαμάτα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Ίλια Γκεοργκιόσκι, τον βοηθό του Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι και τον αναλυτή Γιώργο Πολυμενέα. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους. Χρέη προπονητή μέχρι το τέλος της περιόδου αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Μαυρέας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Η διοίκηση της Καλαμάτας φαίνεται ότι ετοίμαζε καιρό την αλλαγή προπονητή και δεν έχει σχέση με το χθεσινό αποτέλεσμα. Αλλωστε ο στόχος της ανόδου έχει χαθεί εδώ και καιρό, ενώ η εικόνα κόντρα στην Καλλιθέα, που διεκδικεί τον τίτλο, ήταν θετική και η Καλαμάτα αδικείται από την ήττα.

Πέμπτος προπονητής στη σεζόν!

Ο Μαυρέας θα γίνει ο 5ος κατά σειρά προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο. Η προετοιμασία ξεκίνησε με τον Σάκη Τσιώλη, ακολούθησε ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Νίκος Κακαλέτρης και ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι, που έκανε ντεμπούτο στις 10 Μαρτίου στο εντός έδρας ματς με την πρωτοπόρο Κηφισιά. Σε σύνολο 12 αγώνων είχε απολογισμό 6 νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Από τις έξι νίκες οι πέντε ήρθαν εκτός έδρας και μάλιστα συνεχόμενες. Αντίθετα ενώπιον του κοινού της, η Καλαμάτα έχει κερδίσει στο δεύτερο γύρο μόνο τον Ολυμπιακό Β’ με 4-0, την 1η Απριλίου.

Γκολ με μία φάση

Στο χθεσινό παιχνίδι με την Καλλιθέα, η Καλαμάτα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν βρήκε δίχτυα στις φάσεις, που δημιούργησε και οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, στο 76’ σκόραραν! Ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος έπιασε στον ύπνο της άμυνας της Καλαμάτας, από γέμισμα του κεντρικού αμυντικού Σπύρου Βλάχου και με σουτ "κεραυνοβόλησε" τον Μέντες. Ετσι με κυνικό τρόπο, η Καλλιθέα έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Δημοτικό Στάδιο και παραμένει στο κόλπο του τίτλου, μειώνοντας στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Κηφισιά, που δοκιμάζεται την Δευτέρα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή.

Με εκπλήξεις οι 11άδες

Χωρίς τους πρώτους της σκόρερ Ρόβα και Πασά (11 και 9 γκολ, αντίστοιχα) ξεκίνησε η Καλαμάτα το ματς, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Τάτος. Εκπλήξεις είχε και η 11άδα της Καλλιθέας, με τον Ντεμέτριους εκτός 11άδας, όπως και οι έμπειροιΝαμπί και Ματίγια, οι οποίοι έχουν θητεία στη Σούπερ Λίγκα με ΟΦΗ, Αρη και Βόλο.
Η “Μαύρη Θύελλα” είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10’ με το πλασέ του Μαρκόφσκι, που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή, με την Καλλιθέα να μην μπορεί να πατήσει περιοχή, παρότι “καιγόταν” για τη νίκη.
Το έκανε για πρώτη φορά στο 28’ όταν από σέντρα του Μπουλούλη, ο Τσιντώνης σκόραρε με κεφαλιά, αλλά νωρίτερα ο Λουκίνας έσπρωξε τον Λουπάνο και σωστά ο ρέφερι Βλάχος ακύρωσε το γκολ.
Στο 33’ ο Βασιλόγιαννης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής και ο Βοσνιάδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Η Καλαμάτα απείλησε και στο 41’ με το σουτ του Καραγκούνη εκτός περιοχής, στο οποίο είχε και πάλι απάντηση ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 55’ από κόρνερ του Βασιλόγιαννη, ο Μαρκόφσκι έπιασε το γυριστό σουτ με τον Βοσνιάδη να αποκρούει δύσκολα στη δεξιά του γωνία και έχοντας πολλά σώματα μπροστά του.
Στο 56’ ο Γιώργος Σίμος έκανε τριπλή αλλαγή, βλέποντας την ομάδα του να είναι ακίνδυνη. Η Καλαμάτα όμως, ήταν αυτή που απείλησε και πάλι στο 60. Επειτα από ωραίο συνδυασμό ο Καραγκούνης σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Βοσνιάδη.

Στο 68’ από διώξιμο της άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Μαρκόφσκι που είχε χώρο και χρόνο, σούταρε από το ημικύκλιο, όχι όμως σε κάποια γωνία και έτσι ο Βοσνιάδης μπόρεσε να αποκρούσει.
Η Καλλιθέα σκόραρε στο 76’, χωρίς το γκολ της να είναι προϊόν κάποιας εξαιρετικής συνεργασίας. Ο κεντρικός αμυντικός Βλάχος έκανε γέμισμα από την άμυνα και ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι καθυστέρησε να κάνει αλλαγές (η πρώτη έγινε στο 73’) και το πλήρωσε, αφού η Καλλιθέα ναι μεν δεν απειλούσε, αλλά είχε φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική της γραμμή. Στο φινάλε μάλιστα ο Σίμος έβαλε έναν στόπερ (Ευαγγέλου) και έβγαλε έναν μέσο (Ναμπί) για να “κλειδώσει” τη νίκη και η Καλαμάτα δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Μόζερ, Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Κωνσταντινόπουλος (78’ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος, Καραγκούνης, Ματέους Αλβες (84’ Δρούγας), Βασιλόγιαννης, Μπουλλάρι (73’ Λιποράσε), Μαρκόφσκι (78’ Ρόβας)
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Βοσνιάδης, Τσιντώνης (56’Ντεμέτριους) Μπουλούλης (56’ Ναμπί, 90’ Ευαγγέλου) Ιωαννίδης (56’ Σαντάνα) , Κύργιας, Βασιλούδης, Λουκίνας, Κυνηγόπουλος, Μπάμπης (65’ Ματίγια), Καινούργιος, Βλάχος.