Δευτέρα, 29 Μάιος 2023 15:51

ΕΠΣΜ: Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια το πρωτάθλημα παλαιμάχων

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα παλαιμάχων θα διοργανώσει φέτος η ΕΠΣ Μεσσηνίας μετά από 4 χρόνια αναστολής.

Η έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ενώ οι ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ομάδων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της Ενωσης. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Βασίλης Σπηλιώτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους από 8 ομάδες που έδωσαν το παρών για τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ομάδων έθεσαν διάφορα θέματα προς συζήτηση ώστε να βρεθεί κοινή φόρμουλα και να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα. Ο κ. Σπηλιώτης τους ενημέρωσε για όσες απορίες είχαν και σε όσα θέματα υπήρξε ταύτιση απόψεων θα συμπεριληφθούν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Στη συνάντηση της Παρασκευής έδωσαν το παρών οι    Χρήστος Λουστρόπουλος, Αντώνης Πετρόπουλος από την Α.Ε. Γαργαλιάνων, Σωτήρης Λυμπερόπουλος από την Εράνη, Πέτρος Αλάμαρας, Παναγιώτης Βαρελάς από την Ομόνοια, Μένης Κυριακόπουλος από τη Σπερχογεία, Σταύρος Χριστόπουλος, Θεόδωρος Κουτσαντώνης από το Μεσσηνιακό, Βασίλης Πολίτης, Γιώργος Κοκορόγιαννης από τον ΠΑΟΚ Ασπροχώματος, Παναγιώτης Κουτίβας, Γιώργος Γκέγκας από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, Δημήτρης Πατικόπουλος από τα Πράσινα Πουλιά, ενώ δεν υπήρξε κάποιος εκπρόσωπος από το Νέο Αρι.
Σύμφωνα με αυτά που θα ισχύσουν για το πρωτάθλημα, η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει στην 20άδα μέχρι 3 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές γεννηθέντες έως 31/12/1980. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην 20άδα μη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές γεννηθέντες έως 31/12/1984. Τα παιχνίδια θα είναι μονά και όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες θα αποκλείεται και δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα.
Οι παρευρισκόμενοι παράγοντες των ομάδων συμφώνησαν με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ να γίνει νέα συνάντηση όπου θα συζητήσουν το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να αρχίσει νωρίτερα, κατά τον Ιανουάριο.
Στο πάνελ δίπλα στον πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη ήταν η γραμματέας της Ενωσης Κωνσταντίνα Παπανικολού.