Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 10:45

ΕΡΑΝΗ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 1-1: Πήρε την ισοπαλία και παίζει την άνοδο την Κυριακή με Ληξούρι (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τη μισή... δουλειά για την άνοδο στη Γ' εθνική έκανε την Κυριακή η Εράνη που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βάρδα στο κατάμεστο γήπεδο των Φιλιατρών.

Με αυτή την ισοπαλία η φιλιτριανή ομάδα έφτασε τους 7 βαθμούς και είναι στην 4η θέση του 5ου ομίλου.

Ανέβηκαν Παναιγιάλειος και Βάρδα

Παναιγιάλειος και Βάρδα εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο στη Γ' εθνική και απομένει ένα ακόμη εισιτήριο που θα το κατακτήσει είτε η Εράνη είτε ο Παλληξουριακός. Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου με νίκη την προσεχή Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος ανεβαίνει στην τρίτη κατηγορία, ενώ η ομάδα της Κεφαλλονιάς θα παίξει για δύο αποτελέσματα.

Η Εράνη έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων και αν πάρει το τρίποντο με τον Παλληξουριακό θα τον φτάσει στους 10 βαθμούς και θα υπερτερεί στην ισοβαθμία, κατακτώντας το τρίτο εισιτήριο.
Η Ηλειακή ομάδα προηγήθηκε στο 17' με πλασέ του Μπίσα, με την φιλιατρινή ομάδα να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 85' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέππα.

Κατάμεστο το γήπεδο

Το παλιό γήπεδο Φιλιατρών θύμισε κάτι από τα παλιά την Κυριακή, μιας και 600 και πλέον φίλοι της Εράνης δημιούργησαν “καυτή” ατμόσφαιρα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο ματς και προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με την Βάρδα να επιδιώκει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Μπίσα και Λαθύρη.
Η ομάδα του πρώην τεχνικού της Κυπαρισσίας Ηλία Φωτόπουλου κατόρθωσε να σκοράρει στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς…

Ο Μπίσα το 0-1 στο 17’

Ηταν το 17’ όταν χάθηκε η μπάλα για τους φιλιατρινούς στο χώρο του κέντρου, ο Λιόσης την κέρδισε και τροφοδότησε τον Αντωνόπουλο που με μπαλιά τρύπα έβγαλε τετ α τετ τον Μπίσα και εκείνος από πλάγια θέση με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουμπαρούλη για το 0-1.

Η άμυνα της Εράνης πιάστηκε κοιμωμένη στη συγκεκριμένη φάση, με το λάθος να ξεκινά από την αρχή όταν δεν έγινε φάουλ να σταματήσει η αντεπίθεση της Βάρδας.
Μετά το 20λεπτο η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου ανέβασε στροφές και προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια να διασπάσει την άμυνα της Ηλειακής ομάδας.

Δοκάρι με Κόλλια στο 30’

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο δραστήριος Γεωργιόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και σέντραρε, ο Μπάρκας στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα και ο Κόλλιας από κοντά πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι, με τους “πράσινους” να στέκονται άτυχοι και να χάνουν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.
Η πίεση της Εράνης συνεχιζόταν, με την Βάρδα να έχει κλειστεί πίσω και να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα.

Αποβολή Μπίσα στις καθυστερήσεις

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Γεωργιόπουλος μπήκε από δεξιά και ανατράπηκε λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή από τον Μπίσα, με τον κ. Δρούζα να δίνει το φάουλ και παράλληλα την κίτρινη στον πρώην μεσοεπιθετικό του Παμίσου… Αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη στον Μπίσα που αποβλήθηκε.
Το φάουλ εκτέλεσε ο Μπινιώρης, όμως ο Τσεκούρας απομάκρυνε με γροθιές.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχοντας παραπάνω παίκτη, μπήκαν με σκοπό να φτάσουν στην ισοφάριση, προκειμένου να είναι σε θέση βολής με τον Παλληξουριακό και να τα παίξουν όλα για όλα την προσεχή Κυριακή.
Στο 48’ ο Μπάρκας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο προωθημένος Τσόπελας έκανε το πλασέ, με τον Τσεκούρα να αποκρούει ασθενώς και τον Μιχαλόπουλο να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα… Το γκολ όμως ακυρώθηκε μιας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Τσόπελας.

Λύτρωση με πέναλτι
του Πέππα στο 85

Η Βάρδα είχε κλειστεί στα καρέ της, με την Εράνη να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά οι παίκτες της αγχωμένοι τα χαλούσαν στην τελική πάσα. Ετσι φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου η φιλιατρινή ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ στο 82’ με τον Τσόπελα να βγάζει τη σέντρα και τον Πέππα να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 85’ ο πολύ καλός προχθές Τσόπελας μετά από ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μικελάτο, με τον κ. Δρούζα να δίνει το πέναλτι.
Ο Πέππας ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-1 και λυτρώνοντας την Εράνη που πλέον θα παίξει όλη τη χρονιά την Κυριακή στην έδρα της απέναντι στον Παλληξουριακό.

Καλή ήταν η διαιτησία του Δρούζα (Αργολίδας), με βοηθούς τους Τούμπα και Μακρή από τον ίδιο σύνδεσμο. Εκτός της κόκκινης στον Μπίσα, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Π. Πολίτης, Βασιλόπουλος και Κόλλιας.
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Τσόπελας, Μπινιώρης, Πέππας, Γκότσης, Γκεβόρι (77’ Χρονόπουλος), Μιχαλόπουλος (87’ Νικολακόπουλος), Βασιλόπουλος, Μπάρκας (77’ Πλακάς), Κόλλιας, Γεωργιόπουλος (52’ λ.τρ. Κουρούβανης).
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Τσεκούρας, Λιόσης, Μυλαδόπουλος, Π. Πολίτης, Γ. Πολίτης, Λαθύρης (82’ Πλαστουργός), Μπίσα, Παρασκευόπουλος, Μικελάτος, Αντωνόπουλος (87’ Διονυσόπουλος), Μαρκόπουλος.

5oς ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
Εράνη – ΠΑΟ Βάρδας 1-1
Παλληξουριακός – Λεβάντε 3-1
Παναιγιάλειος – Αμυκλιακός 4-1
Ρεπό: Λεωνίδιο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 12-4 13
2. ΠΑΟ Βάρδας 10-4 11
3. Παλληξουριακός 7-4 10
4. Εράνη 11-6 7
5. Αμυκλιακός 4-8 6
6. Λεωνίδιο 8-11 3
7. Λεβάντε 5-21 1
* Το ρεπό του δεν έχει κάνει το Λεβάντε.
* Ανεβαίνουν οι 3 πρώτες ομάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 11/6)
ΠΑΟ Βάρδας - Παναιγιάλειος
Εράνη - Παλληξουριακός
Αμυκλιακός - Λεωνίδιο
Ρεπό: Λεβάντε