Τρίτη, 06 Ιούνιος 2023 17:12

17 σωματεία της ΕΠΣΜ έχουν ενταχθεί στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ

Γράφτηκε από τον

Τη συμμετοχή τους στις διοργανώνεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας, της ποδοσφαιρικής σεζόν 2023-2024 έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής 17 σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της.

Οι ομάδες αυτές εντάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Αθλητικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και απέκτησαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διοργανώνεις του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ερχόμενης σεζόν,
Μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου, είχαν ενταχθεί στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ, οι ομάδες Παπαφλέσσας Χώρας, Αστέρας Βαλύρας, Ηρακλής Καλαμάτας, ΠΑΣ Ράχη, ΑΟ Στενωσιάς, Θύελλα Παραλίας, ΑΟ Λεΐκων, ΑΕΚ Καλαμάτας, Κυπάρισσος Τριφυλίας, Κεραυνός Καλαμάτας, ΑΕΠΣ Αρις Καλαμάτας, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου, ΑΟ Φυτειάς Καλαμάτας, ΑΟΠΚ Πατίστα, Θύελλα Χαρακοπιού, ΑΟ Μεθώνης και ΑΟ Ομόνοια.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΜ, είτε έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ να τους ανακοινώσει την ένταξη τους στο Αθλητικό Μητρώο, είτε ότι δεν τα έχουν φτιάξει ακόμη.
Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο όλα τα σωματεία θα πρέπει να κάνουν την ίδια διαδικασία, ετοιμάζοντας το φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα στέλνουν στη ΓΓΑ και αφού τα εξετάζει η αρμόδια υπηρεσία να δίνει την έγκριση της για ένταξη τους στο Αθλητικό Μητρώο. Από εκεί και μετά τα σωματεία εκτός του ότι θα αποκτούν το δικαίωμα για να αγωνιστούν στις διοργανώσεις των Ενώσεων, θα μπορούν να λάβουν επιχορήγηση ή οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από την ΓΓΑ.
Θα πρέπει όσα σωματεία δεν έχουν ενεργήσει για την ένταξη τους στο Α.Μ. της ΓΓΑ, να το κάνουν μέχρι της 30 Ιουνίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣΜ, τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
Για το παραπάνω θέμα η ΕΠΣ Μεσσηνίας εξέδωσε στις 27 Μαΐου την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η προθεσμία (καταληκτική ημερομηνία) για την υποβολή οριστικής αίτησης για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έτους 2023 λήγει στις 30/06/2023”.