Τρίτη, 06 Ιούνιος 2023 17:49

Με 7 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα παλαιμάχων

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 7 ομάδων θα πραγματοποιηθεί φέτος, μετά από αναστολή 4 χρόνων το πρωτάθλημα παλαιμάχων, το οποίο διοργανώνει η ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα είχαν εκδηλώσει 9 ομάδες, όμως την Παρασκευή 2 Ιουνίου, που ήταν και η τελευταία ημέρα, που είχαν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή το έκαναν οι επτά. Συγκεκριμένα στο φετινό πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος η Εράνη, ο Νέος Αρις, ο Απόλλων Καλαμάτας, η Ομόνοια, ο Τέλλος Αγρας, ο ΠΑΟΚ και η Σπερχογεία.

Δεν δήλωσαν συμμετοχή Μεσσηνιακός και Πράσινα Πουλιά

Να σημειωθεί πως δεν δήλωσαν τελικά συμμετοχή ο Μεσσηνιακός και τα Πράσινα Πουλιά.
Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, σύμφωνα με την προκήρυξη που γνωστοποίησε πρόσφατα η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Βέβαια ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η κλήρωση του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με την προκήρυξη στο πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παλαίμαχοι γεννηθέντες έως 31/12/1984 και προγενέστερα, καθώς επίσης και τρεις στην 20άδα εν ενεργεία γεννηθέντες έως 31/12/1980.
Ο αγώνας δεν θα αρχίζει εάν δεν έχουν δηλωθεί στο φ.α. και δεν βρίσκονται στο γήπεδο με αθλητική περιβολή τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές. Η υπαίτια ομάδα ή υπαίτιες ομάδες θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπει ο Κ.Α.Π. για τη μη κάθοδο ομάδας στον αγώνα.
Η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι 70 λεπτά (σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών).
Οι αγώνες διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα η φυσικό χορτάρι.
Με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας θα πρέπει στο γήπεδο να υπάρχει απινιδωτής καθώς και η παρουσία ιατρού αγώνα, η οποία καλύπτει και την αποζημίωση αυτού. Σε κάθε όμως περίπτωση μη προσέλευσης ιατρού, ο αγώνας δεν αρχίζει ούτε υπό ανεπίσημη μορφή και ο αγώνα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας.