Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 11:33

Οι πρώτες κινήσεις των Μεσσηνιακών ομάδων

Γράφτηκε από τον
Οι πρώτες κινήσεις των Μεσσηνιακών ομάδων

Στη διαδικασία στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού τους έχουν μπει εδώ και λίγες ημέρες οι Μεσσηνιακές ομάδες.

Οι προσλήψεις ή ανανεώσεις προπονητών, οι ανανεώσεις παικτών και η ενίσχυση από το μεταγραφικό παζάρι έχουν τη τιμητική τους αυτή τη χρονική περίοδο.
Ξεκινώντας από την Καλαμάτα, που θα εκπροσωπήσει και τη νέα αγωνιστική χρονιά τη Μεσσηνία με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα σε όλα τα αγωνιστικά κυρίως θέματα. Για την ώρα οι κινήσεις αφορούν στην πρόσληψη προπονητή, στις τέσσερις μεταγραφές σε μία ανανέωση και μία αποχώρηση.
Ας δούμε αναλυτικά τις έως τώρα κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει η Μεσσηνιακή ΠΑΕ.
Ξεκινώντας από το προπονητικό κομμάτι, πριν λίγες ημέρες η διοίκηση γνωστοποίησε την πρόσληψη του 53χρονου Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος θα έχει την την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
Οσο για τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, για την ώρα έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα για τα επόμενα 2 χρόνια ο 34χρονος μέσος Ανδρέας Τάτος. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει οι 4 μεταγραφές, η μία του 25χρονου μέσου Χουάν Κατάλντι από τον ΟΦ Ιεράπετρας έγινε στις 29 Μαΐου και ακολούθησαν πριν από λίγες ημέρες άλλες τρεις. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Μπαράλες, Βαλεριάνος και Δημόπουλος. Ο 36χρονος επιθετικός Χουάν Τζερόνιμο Μπαράλες αγωνιζόταν στον Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος αποτελεί την τη μεγαλύτερη μεταγραφή της Καλαμάτας επί προεδρίας Γιώργου Πρασσά, ο 31χρονος αμυντικός (αριστερός μπακ) Γιώργος Βαλεριάνος που έπαιζε στον Ιωνικό και οι δύο παίκτες υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια. Ακολούθησε η απόκτηση του 33χρονου αμυντικού Στέργιου Δημόπουλου από την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Τέλος, επίσημα ο πρώτος παίκτης που αποτελεί παρελθόν από την Καλαμάτα, είναι ο 32χρονος επιθετικός Ανδρέας Βασιλόγιαννης.

Η Εράνη

Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη, θα αγωνιστεί φέτος μετά από 30 χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και ήδη έχει ξεκινήσει τις πρώτες κινήσεις για τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της. Για την ώρα οι κινήσεις που έχουν γίνει αφορούν ανανεώσεις και αποχωρήσεις.
Ξεκινώντας από το δεύτερο παρελθόν από την Εράνη αποτελούν ο έμπειρος αμυντικός Γιάννης Τσόπελας και ο επίσης έμπειρος μεσοεπιθετικός Θανάσης Γεωργιόπουλος.
Οσον αφορά τις ανανεώσεις, πρώτος παίκτης που ανανέωσε είναι ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Πέππας. Ο 25χρονος αμυντικός θα παραμείνει κάτοικος Φιλιατρών για 8η χρονιά. Επόμενος παίκτης που ανανέωσε είναι ο αμυντικός Παναγιώτης Μπινιώρης.

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου

Στην Α’ τοπική επιστρέφει φέτος ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, μετά από 4 χρόνια, καθώς υποβιβάστηκε από τη Γ’ εθνική.
Ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει ξεκινήσει ανεπίσημα με αποχωρήσεις τριών παικτών και εντός των ημερών αναμένεται η διοίκηση να προχωρήσει στο σχεδιασμό για τη νέα περίοδο. Οι παίκτες που αποχώρησαν είναι ο 26χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Βασιλειάδης, ο 22χρονος επιθετικός Δημήτρης Αλεξανδρής και ο 26χρονος Ολλανδός αμυντικός μέσος Ορλάντο Τζιοβάνι Βαν Χορτ.

Ο Πάμισος

Ο κυπελλούχος Μεσσηνίας Πάμισος είναι η πρώτη ομάδα που θα ξεκινήσει πρώτη τις επίσημες υποχρεώσεις της σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Η ομάδα της Μεσσήνης θα λάβει μέρος στο κύπελλο Ελλάδας και ο πρώτος αγώνας του έχει οριστεί για τις 27 Αυγούστου.
Ηδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο, με τις πρώτες κινήσεις στο αγωνιστικό κομμάτι να αφορούν στις πρώτες ανανεώσεις παικτών. Ο έμπειρος αμυντικός Δημήτρης Φιλόπουλος, που θα βρίσκεται για 15η σεζόν, ήταν ο πρώτος που ανανέωσε και ακολούθησαν οι Διονύσης Παπαδόπουλος, Στέλιος Τιμπλαλέξης και Ετεοκλής Δεμπεγιώτης.

Η Α.Ε. Μάνης

Η διοίκηση της Α.Ε. Μάνης έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή Παναγιώτη Πολίμο. Από εκεί και πέρα σε συνεργασία μαζί τους θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Η μόνη κίνηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα αφορά τη λύση της συνεργασίας με τον 31χρονο τερματοφύλακα Τάσο Κωνσταντακόπουλο.

Ο Μιλτιάδης

Ο Μιλτιάδης είναι η μοναδική ομάδα της Α’ τοπικής που έχει προχωρήσει στη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της, καθώς έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.
Η διοίκηση της ομάδας του Πύργου, η οποία επιστρέφει στην Α’ τοπική μετά από 5 χρόνια ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού και αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της.
Ο σχεδιασμός ξεκίνησε μετά την πρόσληψη του Γιώργου Καλόμαλου στο πόστο του προπονητή, ο οποίος πριν 18 χρόνια είχε διατελέσει ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Από εκεί και πέρα έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με την Τριφυλιακή ομάδα, οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, Ντίνος Γαλάνης, Κώστας Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Μπολούν, Γκεόργκε Τάρλεφ, Τάσος Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Κυριακόπουλος και Κώστας Σταθόπουλος.
Σε ότι αφορά την ενίσχυση μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί ο τερματοφύλακας Τάσος Κωνσταντακόπουλο (από Α.Ε. Μάνης), ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Οδεμισιώτης (από τον Πανθουριακό), ο αμυντικός Διονύσης Γεωργιόπουλος και ο μέσος Τάσος Τσόπελας (από τον Τέλλο Αγρα).

Η Σπερχογεία

Εδώ και λίγες ημέρες η διοίκηση έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Από τις πρώτες κινήσεις ήταν να δώσει τα χέρια με τον προπονητή Σωτήρη Μπουραντώνη και αμέσως μετά σε συνεργασία μαζί τους ξεκίνησαν το κτίσιμο της ομάδας. Αρχικά το βάρος έπεσε στις ανανεώσεις και ήδη θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και τη νέα χρονιά στην ομάδα οι Γ. Σακκάς, Τ. Λογιώτης, Π. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Η. Δημητρίου, Α. Παπαγιωτόπουλος, Κ. Μούρτος, Γ. Τζεφερεμιναίος, Ι. Σαούτης, Π. Σαούτης, Ι. Μαρίνος, Χ. Δημητρίου.