Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 15:32

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Αυλαία με 12 γκολ - Η Μπαρτσελιώμα 8-4 την Ενωση Λογιστών

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Αυλαία με 12 γκολ - Η Μπαρτσελιώμα 8-4 την Ενωση Λογιστών

Με το επιβλητικό σκορ 8-4 η Μπαρτσελιώμα νίκησε τους Λογιστές στο εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, με το οποίο ολοκληρώθηκε και τυπικά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου “Αθληση για όλους”.

Οι νικητές κατάφεραν με ανατροπή στο σκορ να ανατρέψουν το εις βάρος τους 4-1 του α’ ημιχρόνου και με 7 γκολ στο δεύτερο μέρος και παίζοντας με παίκτη λιγότερο, καθώς αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο πόδι (στον τετρακέφαλο), ο Γκράσσης, να φτάσουν στην επιβλητική νίκη. Αυτή ήταν η 3η νίκη συνολικά στο πρωτάθλημα και η δεύτερη στον αγωνιστικό χώρο για την Μπαρτσελιώμα, η οποία τερμάτισε στην 11η θέση με 10 βαθμούς, αφήνοντας στη τελευταία, και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (είχε μόνο μία ισοπαλία) την ομάδα των Λογιστών.
Στο σκορ προηγήθηκε η Μπαρτσελιώμα στο 14’ όταν ο Γεωργομήτρος έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι, εκεί που κινήθηκε ο Λιάππης, ο οποίος με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα και σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ενα λεπτό μετά ο Κ. Δαβίλλας εκμεταλλεύτηκε λάθος των Μουράτι-Μπουρδέκα και με πλασέ σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1. Στο 18’ ο ίδιος μετά από μπαλιά του τερματοφύλακα Σπάλα, έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και με σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Λογιστές κάνοντας το 2-1. Στο 31’ ο Κ. Δαβίλλας εκτέλεσε κόρνερ ο Β. Κοντέας με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε το Λαγό, ο οποίος με γυριστό σουτ (ψαλιδάκι), νίκησε τον έκανε το 3-1 και έτρεξε να το πανηγυρίσει με το γιο του, που καθόταν στον πάγκο της ομάδας. Στο 34’ κόρνερ του Κ. Δαβίλλα στο πίσω δοκάρι ο Σταθούλης με δυνατή κεφαλιά “έγραψε” το 4-1, που ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου.
Ο Γκράσσης εξαιτίας τραυματισμού του στον τετρακέφαλο, λίγο πριν τελειώσει το α’ μέρος, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έτσι η ομάδα του έπαιξε στο β’ ημίχρονο με 10 παίκτες. Στο 45’ ο Μουράτι μπήκε από τα πλάγια στην αντίπαλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα μειώνοντας σε 4-2. Στο 54’ ο Γεωργομήτρος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μανιατέα και μείωσε σε 4-3. Στο επόμενο λεπτό ο Μουράτι έκανε τη συρτή σέντρα για τον Γεωργομήτρο, αυτός από τη μικρή περιοχή σούταρε για να αποκρούσει ο Μανιατέας και στην επαναφορά με νέο σουτ ο επιθετικός της Μπαρτσελιώμα ισοφάρισε σε 4-4. Στο 60’ ο Γεωργομήτρος με κεφαλιά επιχείρησε να σκοράρει περνώντας την μπάλα πάνω από τον Μανιατέα, που έκανε έξοδο, στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Μουράτι έκανε το πλασέ όμως η μπάλα κτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού. Δοκάρι είχαν στο επόμενο λεπτό και οι Λογιστές, με τον Σταθούλη με ψαλιδάκι να στέλνει την μπάλα στο κάθετο. Στο 62’ ο Μουράτι πρόλαβε αμυντικούς και Μανιατέα και με κοντινό συρτό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μπαρτσελιώμα πετυχαίνοντας το 4-5. Δύο λεπτά μετά, κόρνερ του Λιάππη στη μικρή περιοχή κινήθηκε ο Γεωργομήτρος και με κεφαλιά σημείωσε το 4-6. Στο 76’ σε μπροστινή μπαλιά, ο Γεωργομήτρος έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με σουτ στην κλειστή γωνία του Μανιατέα, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-7. Στο 79’ ο Μουράτι εκτέλεσε φάουλ για τον Γεωργομήτρος αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-8, πετυχαίνοντας παράλληλα το 5ο του γκολ στον αγώνα.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τον Γ. Μιχαλόπουλο και την Μ. Πλακογιάννη.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: Σπάλας, Ν. Νικολόπουλος, Απ. Δαβίλλας (48’ Μανιατέας), Ξυδέας, Σταυρόπουλος, Λαγός, Δαμουράς, Δουλάμης, Κ. Δαβίλλας, Β. Κοντέας, Σταθούλης.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ: Κότσης, Κουτίβας, Μπαλάσης, Μπουρδέκας, Γκράσσης, Μουράτι, Λιάππης, Σταθακόπουλος, Γεωργομήτρος, Χριστιάς, Γεωργακόπουλος.