Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 10:50

Ετσι θα διεξαχθεί η Super League 2, το πρωτότυπο σύστημα στα πλέι οφ και πλέι άουτ!

Γράφτηκε από τον
Ετσι θα διεξαχθεί η Super League 2, το πρωτότυπο σύστημα στα πλέι οφ και πλέι άουτ!

Τη χάρη της Super League, ζήλεψε η Sl2 και έτσι και στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Ελλάδας, θα έχουμε τη νέα σεζόν πλέι οφ και πλέι άουτ, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Μια απόφαση που πάρθηκε στο συμβούλιο της Super League 2, την περασμένη εβδομάδα και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Διότι οι ομάδες θα μπαίνουν στους έξτρα αγώνες, χάνοντας τους μισούς τους βαθμούς, καθώς θα διαιρούνται δια δύο, οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στην κανονική σεζόν. Για παράδειγμα, αν ο πρώτος έχει 50 βαθμούς, θα ξεκινά στα πλέι οφ με 25, ο δεύτερος που έχει 40, με 20 και ούτω καθεξής.

Η Super League 2 θα διεξαχθεί με 26 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 13 με γεωγραφικά κριτήρια. Δύο ομάδες (οι πρωταθλητές των ομίλων) θα πανηγυρίσουν στο τέλος της σεζόν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ στη Γ' εθνική θα υποβιβαστούν δέκα συνολικά ομάδες! Ο τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, οι έξι από τις δέκα θέσεις του υποβιβασμού.
Συγκεκριμένα, στα πλέι οφ θα πάρουν μέρες οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών με πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας παιχνίδια για κάθε ομάδα. Οι δύο πρωταθλητές θα ανέβουν στη Super League.
Οσον αφορά τα πλέι άουτ, θα λάβουν μέρος οι ομάδες από τις θέσεις 6 έως 11, καθώς οι δύο τελευταίοι από κάθε όμιλο υποβιβάζονται απευθείας.
Θα διεξαχθεί επίσης μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, με μοιρασμένα για κάθε ομάδα, τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 6), ώστε να φθάσουμε στον αριθμό των δέκα ομάδων. Και στα πλέον άουτ, οι ομάδες θα μπαίνουν έχοντας τους βαθμούς τους, δια δύο.
Η Super League 2 εκτιμά ότι με αυτό το μοντέλο, το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, αν και η σεζόν ξεκινά με τις σκιές που υπάρχουν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, στο οποίο εμπλέκεται διψήφιος αριθμός ομάδων (δεν έχουν κατονομαστεί). Δεν αποκλείεται ωστόσο, αν οι εξελίξεις τρέξουν γρήγορα και ορισμένα σωματεία να μην λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Οπως και να 'χει, η κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, με πλέι οφ και πλέι άουτ.
Η Καλαμάτα, που ξεκίνησε προετοιμασία την περασμένη Τρίτη, έχει ως στόχο την άνοδο και ευελπιστεί ότι θα κόψει πρώτη το νήμα στο νότιο όμιλο.
Ο νέος τεχνικός Περικλής Αμανατίδης, χαρακτήρισε θετική αυτή την εξέλιξη στην "πρώτη" της ομάδας και πρόσθεσε ότι οι ομάδες που έχουν γεμάτο ρόστερ, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

.