Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:40

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ 2-1: Φιλική νίκη με ανατροπή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Νικηφόρο ήταν το πρώτο επίσημο φιλικό που έδωσε η Καλαμάτα στην έδρα της στο πλαίσιο της προετοιμασίας, καθώς επικράτησε με ανατροπή στο σκορ του Παναθηναϊκού Β’ με 2-1, χθες το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο της πόλης μας.

Ο προπονητής της ομάδα Περικλής Αμανατίδης, χρησιμοποίησε σχεδόν δύο 11άδες θέλοντας να σχηματίσει εικόνα από την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του, αλλά και να δει αν βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο, αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε πολλά πράγματα, η ομάδα έβγαζε μια εικόνα συνέχεια των παιχνιδιών της περσινής σεζόν. Στο β’ ημίχρονο και με τις αλλαγές που έγιναν η Καλαμάτα έδειξε καλύτερα στοιχεία, αφού αγωνίστηκαν περισσότεροι παίκτες από το περσινό έμψυχο δυναμικό.

Ο καθένας έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα από το χθεσινό φιλικό, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ο προπονητής και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο να συνεχίσουν να δουλεύουν ώστε η ομάδα μέσα από τις προπονήσεις και τα επόμενα φιλικά που θα δώσει να αρχίσει να δείχνει την πραγματική της εικόνα και να παρουσιαστεί έτοιμη με την έναρξη των επίσημων αγώνων της.
Σίγουρα η εικόνα του αγωνιστικού χώρου δεν ήταν και η καλύτερη και δεν βοήθησε τους παίκτες των δύο ομάδων να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούσαν.
Το φιλικό ήταν το πρώτο επίσημο της Καλαμάτας που έδωσε μπροστά στους φιλάθλους της, καθώς το προηγούμενο με το Διαγόρα έγινε στο αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαΐδα, εκεί που έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους οι δύο ομάδες. Στο Δημοτικό στάδιο βρέθηκαν περίπου 300 φίλαθλοι και παρακολούθησαν το φιλικό.

Φάσεις – γκολ

Στο 5’ μπροστινή πάσα του Ραπόσο για τον Ρόβα, αυτός μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, άλλα ήταν αδύνατο και ο Λίλο μπλόκαρε εύκολα. Στο 8’ ο Κυριόπουλος έκανε την παράλληλη πάσα στον Κρυπαράκο, στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, αυτός απέφυγε με ωραία κίνηση έναν αμυντικό και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Μέντες πέτυχε το 0-1. Στο 12’ ο Γρίβας μπήκε από τα πλάγια στη περιοχή και λίγο πριν τη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα στον Ρόβα, αυτός από τη γωνία σχεδόν της περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14’ από σέντρα του Ραπόζο, ο Ρόβας έκανε το ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 19’ φάση διαρκείας στην περιοχή της Καλαμάτας, που ξεκίνησε από λάθος πάσα του Παπατόλιου στον στον Κυριόπουλο, αυτός τροφοδότησε τον Αθανασακόπουλο που μπήκε στην περιοχή, όμως δεν βρήκε χώρο για το σουτ και γύρισε την μπάλα στον Κρυπαράκο, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέντες και στην επαναφορά ο Κυριόπουλος σούταρε στην κλειστή γωνία του Μέντες που απέκρουσε, όμως η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 41’ πάσα του Τάτου για Ρόβα που τον έκλεισε ο Λίλο, όμως από την κόντρα ευνοημένος βγήκε ο Βαλεριάνος, ο οποίος με πλασέ “έγραψε” το 1-1. Στο 45’ μπαλιά του Τάτου στον Γρίβα, αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς, αλλά πρόλαβε ο Λίλο έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα, πριν ο παίκτης της Καλαμάτας απειλήσει την εστία του. Στο 47’ πάσα του Σαρδέδλη στο Κυριόπουλο αυτός με σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Μέντες απέκρουσε σε κόρνερ. Ενα λεπτό μετά ο Σαρδέλης βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και επιχείρησε με κεφαλιά να σκοράρει, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53’ ο Αλβες επιχείρησε το σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε Αθανασακόπουλο, πήρε ύψος και έφυγε κόρνερ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 76’ από φάουλ του Μπενίτες από την πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής στο α’ δοκάρι με δυνατή κεφαλιά ο Μόζερ την έστειλε στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην Καλαμάτα με 2-1. Στο 82’ ο Δρούγας επιχείρησε το διαγώνιο σουτ από τη γωνία σχεδόν της περιοχής και ο Καρακασίδης που έπεσε σωστά στην πορεία της με τα χέρια έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Το φιλικό διαιτήτευσε ο Τσαμούρης με βοηθούς διαιτητές τους Π. Νικολόπουλο, Καραμπέτσο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες (62’ Γιαννίκογλου), Ραπόζο (62’ Μόζερ), Βαλεριάνος (62’ Κωνσταντινόπουλος), Κωστούλας (77’ Δρούγας), Παπατόλιος, Αλβες (62’ Καραγκούνης), Γρίβας (62’ Μπαράλες), Κατάλντι (62’ Τριανταφυλλάκης), Ρόβας (46’ Πασάς), Τάτος (46’ Μπενίτες), Ακόστα (46’ Αρναρέλης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Λίλο (71’ Καρακασίδης), Φικάι, Προδρομίτης, Λάμψιας (84’ Βολάκης), Μαρτίνης, Καραμπάς (71’ Συμεωνίδης), Κρυπαράκος (80’ Καλοσκάμης), Αθανασακόπουλος (71’ Χατζηιωάννου), Σαρδέλης (60’ Βουτσάς), Κυριόπουλος (71’ Μαντσίνι), Λιούμης (66’ Νταμπίζας).