Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 13:53

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-1: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-1: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι (φωτό)

 

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην ισχυρή Ζάκυνθο ο Πάμισος...

Οι Νησιώτες ηττήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στη Μεσσήνη από την ομάδα του Ιονίου με 1-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 27' ο Σούρμπης με ωραίο σουτ.
Ο Πάμισος όμως στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο πάνω και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ και να πάει το ματς στην παράταση.
Εχοντας ορισμένες απουσίες και με κάποιους παίκτες να μην είναι 100% έτοιμοι οι πράσινοι είχαν καλό πρόσωπο στο χθεσινό ματς που ήταν για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και έφυγαν με ψηλά από το κεφάλι από τον θεσμό.
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν έδειχνε πως η Ζάκυνθος αγωνίζεται μια κατηγορία πιο πάνω από τον Πάμισο και η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες για την ομάδα του Ιονίου που είχε σαφώς πιο έμπειρο ρόστερ.
Πλέον ο Πάμισος κρατά τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας και στρέφει την προσοχή του σε πρωτάθλημα και κύπελλο Μεσσηνίας, όπου στόχος είναι το νταμπλ.
Τη χθεσινή αναμέτρηση παρακολούθησαν 350 και πλέον φίλαθλοι, εκ των οποίων και δέκα φίλοι της Ζακύνθου που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους!

Πως έπαιξε ο Πάμισος

Οι Νίκος Γεωργακλής και Ευτύχης Τασιόπουλος παρέταξαν την ομάδας τους με σύστημα 4-2-3-1. Ο Τόσκα ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Μπορχάν και Σταματελόπουλος.
Αμυντικά χαφ ήταν οι Ιμεράσι και Δεμπεγιώτης και μπροστά τους κινούταν ο Τιμπλαλέξης. Αριστερό εξτρέμ έπαιζε ο Παπαδόπουλος, αριστερό ο Βλάχος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κουλόπουλος.
Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν φοβισμένοι στο ματς αντιθέτως πήγαιναν δυνατά στις μονομαχίες και απείλησαν πρώτοι στο 15’ όταν ο Ιμεράσι με τάκλιν κέρδισε την μπάλα και έδωσε στον Κουλόπουλο που σούταρε, με τον Οικονομάκη να μπλοκάρει.
Η Ζάκυνθος που είχε στον πάγκο της τον Στάθη Καραμαλίκη, απάντησε στις ευκαιρίες στο 18’ με τον Τσιμέλι από αριστερά να στρώνει στον Κάρδαρη που σούταρε, για να αποκρούσει ο Τόσκα.

Στο 27’ το 0-1 με Σούρμπη

Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ ύστερα από αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Παμίσου… Ο Ντούκας μπήκε από δεξιά και έκανε το κόψιμο, με τον Σούρμπη να κοντρολάρει και με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 0-1.
Ο Πάμισος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 32’ ο Κουλόπουλος είχε μια κεφαλιά από σέντρα του Βλάχου που μπλόκαρε ο Οικονομάκης.
Η ομάδα του Ιονίου είχε ένα ακυρωθέν γκολ στο 36’ όταν ο Μεντή σούταρε, με τον Τόσκα να αποκρούει και τον Τσιμέλι να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο τελευταίος είχε υποδειχθεί έγκαιρα σε θέση οφσάιντ.
Λίγο πριν το ημίχρονο τραυματίστηκε ο Παπαδόπουλος και στη θέση του μπήκε ο πολύπειρος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχασε μια καλή στιγμή στο 45’…
Ο Αριστομενόπουλος έκανε το γέμισμα, ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Ηλιόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 47’ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν ο έμπειρος Στέλιος Λιβέρης έκλεψε την μπάλα και με κάθετη πάσα βρήκε δεξιά στην περιοχή τον Κάρδαρη, ο οποίος αντί να σουτάρει έδωσε παράλληλη μπαλιά για τον Τσιμέλι που πλάσαρε, με τον Τόσκα να φοβερή επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τόσκα έκανε λάθος διώξιμο, όμως το σουτ από μακριά του Κάρδαρη σε κενή εστία ήταν άσχημο, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.
Νέα καλή στιγμή στο 55’ για τη Ζάκυνθο με τον Λιβέρη να σεντράρει και τον Κάρδαρη να πιάνει την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Ευκαιρίες για ισοφάριση

Από το 60ο λεπτό και έπειτα ο Πάμισος ανέκτησε τον έλεγχο και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 61’ ο Κουλόπουλος έπαιξε το 1-2 με τον Σταματελόπουλο και έκοψε για τον Ηλιόπουλο που έκανε τσαφ από καλή θέση και στη συνέχεια έπιασε αδύναμο γυριστό σουτ που μπλόκαρε ο Οικονομάκης.
Στο 72’ οι πράσινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Βλάχο να πιάνει ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και τον γκολκίπερ της Ζακύνθου να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ!
Μέχρι το φινάλε ο Πάμισος συνέχισε να είναι καλύτερος, με τους Σωτηρόπουλο, Κράκουλι, Μιχαλέα και Πετρουλάκη να έρχονται από τον πάγκο, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Καλή ήταν η διαιτησία του Βαρτσάκη (Λακωνίας) και των βοηθών του Σόβολου και Μπεριάρη από τον ίδιο σύνδεσμο.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος (74’ Κράκουλι), Φιλόπουλος, Μπορχάν, Ιμεράσι (87’ Πετρουλάκης), Δεμπεγιώτης, Τιμπλαλέξης, Βλάχος (87’ Μιχαλέας), Παπαδόπουλος (38’ λ.τρ. Ηλιόπουλος), Κουλόπουλος (74’ Σωτηρόπουλος).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Οικονομάκης, Ντούκας (69’ Νικολίτσας), Μεντή, Μούστα, Αγγαράι, Σούρμπης, Γουσέτης (94’ Φυτόπουλος), Λιβέρης, Τσιμέλι, Κάρδαρης (69’ Νικολακόπουλος), Κακολύρης (74’ Τσουκαλάς).

Βραβεύτηκε ο Φίλιας

Πριν την σέντρα ο Πάμισος βράβευσε τον τερματοφύλακα της Ζακύνθου Γιώργο Φίλια, ο οποίος σε ηλικία 50 χρονών, 8 μηνών και 3 ημερών έγινε στο ματς με τον Απόλλων Ευπαλίου ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας!