Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 11:49

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Εύκολα στους "16" Βόλος, Κηφισιά και Πανσερραϊκός

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Εύκολα στους "16" Βόλος, Κηφισιά και Πανσερραϊκός

Την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισαν Κηφισιά, Πανσερραϊκός και Βόλος, πετυχαίνοντας εκτός έδρας νίκες.

Η Κηφισιά και ο Πανσερραϊκός επικράτησαν με το ίδιο σκορ, 2-0 επί Αχαρναϊκού και Αστέρα Καισαριανής αντίστοιχα, ενώ ο Βόλος νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” με 2-1.

Με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία

Η ομάδα της Μαγνησίας είχε ως πρωταγωνιστή τον Γκαρσία που σκόραρε δύο φορές στο πρώτο μέρος του αγώνα. Ο ΠΑΣ βρήκε πρώτος δίχτυα στο 8' με τον Κόντε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 32' ο Βόλος έκανε το 0-1 με τον Γκαρσία ύστερα από σέντρα του Αλχο και μάλιστα ο 31χρονος στράικερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 33' ύστερα από ασίστ του Κόμπα.
Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν να μειώσει στο 87' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης στα λέπτα που έμειναν μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφεραν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Πανάγου, Τσαούσης (46' Κιάκος), Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο (46' Γκάρο), Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (80' Λώλης), Παμλίδης (62' Τζίμας), Κόντε (73' Μπάλαν).
ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Aλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (80' Ασλανίδης), Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (63' Μεταξάς), Κόμπα, Κορνέ (80' Μπερτόλιο), Μαχαίρας (46' Ενγκίν), Γκαρσία (68' Μωραΐτης).

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Κηφισιά

Στο Μενίδι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αχαρναϊκό σε ένα παιχνίδι όπου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Πρίτσας που είχε χτυπήσει στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ντεμπούτο έκανε ο Λοϊκ Λαντρ.
Ο Βαφέας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Κηφισιά στο 33' της αναμέτρησης μετά από σέντρα του Μπιφουμά ενώ ο Πέιος στο 49' διαμόρφωσε το 2-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παρρά από τα αριστερά. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Συράκας, Γκούφας, Μπιταξής, Τσίκλος (59' Βλαχίδης), Μάναλης, Πηνιώτης, Γκούφα, Γερώνυμος (52' Αντωνόπουλος), Ματσούκας (67' Μπιμάι), Νατσιόπουλος (60' Παπαδόπουλος), Χατζής (83' Νάκας).
ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Σπίνος (83' Λαντρ), Βαφέας, Γκόμπελιτς, Παρράς (83' Σμπώκος), Πέιος, Ιπαλίμπο (67' Πρίτσας), Ίλιεφ, Μπιφουμά (67' Αντερέγκεν), Ματέους Σάντος (46' Κωνσταντακόπουλος), Τεττέι.

Εύκολα και ο Πανσερραϊκός

Η ομάδα των Σερρών σε παιχνίδι που έγινε στην Καισαριαννή νίκησε 2-0 τον Αστέρα Καισαριανής χάρη στα γκολ των Μασκανάκη και Άλεξιτς..
Ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ στο 42' με τον Μασκανάκη που πλάσαρε από δύσκολη θέση και αφού απέφυγε τον Μιχελή μετά από ωραία μπαλιά από το χώρο του κέντρου. Ενώ στο 84' ο Άλεξιτς με διπλή προσπάθεια συνέχισε να σκοράρει και πέτυχε ένα ακόμη τέρμα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας.
Σε σέντρα από τα δεξιά ο επιθετικός της ομάδας των Σερρών πήρε την κεφαλιά ο Μιχελής απομάκρυνε και ο Άλεξιτς με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να "κλειδώσει" τη νίκη πρόκριση του Πανσερραϊκού.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Μιχελής, Μαραγκουδάκης, Σμυρνιάκης, Λεβέντης, Μουσταφίδης, Γεραγωτέλλης, Ρέντζης, Τζέλη, Σταμούλης, Παληγεώργος, Σαπαλίδης.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσικάς, Ντανκερλούι, Αυλωνίτης, Γκοτζαμανίδης, Τσαγκαλίδης, Θυμιάνης, Μορέια, Μασκανάκης, Σοφιανός, Μπαϊροβιτς, Τόμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
Σάββατο 7/10
ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-2
(88' Εραμούσπε-33', 34' Γκαρσία)
Αχαρναϊκός-Κηφισιά 0-2
(Βαφέας 33', 48' Πέιος)
Μικρασιατικός-Πανσερραϊκός 0-2
(43' Μασκανάκης,85' Άλεξιτς)
Δευτέρα 9/10
Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Χανιά-ΟΦΗ (15:00)
Τετάρτη (11/10)
Διαγόρας-Παναιτωλικός (15:00)
Στη φάση των «16» οι αγώνες θα είναι διπλοί με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται (31/10 - 2/11) και οι επαναληπτικοί (5-7/12). Στον 6ο γύρο θα μπουν στον θεσμό και οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης, ενώ την πρόκρισή τους εκεί έχουν πάρει άνευ αγώνα η Καλλιθέα, η Νίκη Βόλου και η ΑΕΛ.