Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 12:52

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Βρήκε το βασικό κορμό ο Αμανατίδης

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Βρήκε το βασικό κορμό ο Αμανατίδης

Ημέρα εκλογών ήταν η χθεσινή και έτσι η Super League 2 κατέβασε... ρολά, όσον αφορά το δεύτερο όμιλο, όπου μετέχει η Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" είναι μαζί με τα Χάνια οι μόνες ομάδες που έχουν κάνει το "2 στα 2" και συγκατοικούν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.
Η μεσσηνιακή ομάδα νίκησε στην πρεμιέρα με άνεση τον νεανικό Παναθηναϊκό Β' στο ΟΑΚΑ (1-4) και τη δεύτερη αγωνιστική με την ίδια ευκολία τον νεοφώτιστο Γιούχτα στο Δημοτικό Στάδιο (3-1). Ενδιάμεσα όμως, ηττήθηκε στα πέναλτι με 6-5 από την ισχυρή Καλλιθέα σε νοκ - άουτ αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας και αποχαιρέτησε το θεσμό. Ετσι στα τρία πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, ο απολογισμός είναι δύο νίκες και μια ήττα στη "ρώσικη ρουλέτα" , που ανήκει ήδη στο παρελθόν, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα.
Η Καλαμάτα έκανε το καθήκον της κόντρα σε δύο υποδεέστερους αντιπάλους και οφείλει να δείξει το ίδιο πρόσωπα και στα επόμενα πιο δύσκολα παιχνίδια, αρχής γενομένης την τρίτη αγωνιστική με το Αιγάλεω, που μετρά δύο ήττες στο ξεκίνημα και θα ψάξει αντίδραση.
Το "Σίτι" έκανε διψήφιο αριθμό μεταγραφών και ακόμα ψάχνεται. Η "Μαύρη Θύελλα" προχώρησε επίσης σε πολλές προσθήκες αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο Περικλής Αμανατίδης και οι συνεργάτες του, δείχνουν ότι έχουν κατασταλάξει στο βασικό κορμό. Ξεκινώντας από την άμυνα, ο Γιαννίκογλου έχει προβάδισμα έναντι του Μέντες για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ, παίζοντας στα δύο από τα τρία παιχνίδια, με τον τελευταίο να παίρνει την ευκαιρία του πριν μια εβδομάδα με τον Γιούχτα.
Στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μόζερ ήταν βασικός με Παναθηναϊκό Β' και Καλλιθέα και έμεινε στον πάγκο με τους Κρητικούς, όπου έπαιξε ο Ραπόσο, που είχε καλή απόδοση.
Ο Πορτογάλος θα διεκδικήσει τη θέση με τον Βραζιλιάνο. Αντίθετα αριστερά, ο Βαλεριάνος έχει "κλειδώσει" και ο Κωνσταντινόπουλος πήρε ευκαιρία με τον Γιούχτα, λόγω του ότι ο Βαλεριάνος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, βλέποντας την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την Καλλιθέα.
Στο κέντρο της άμυνας και στα τρία παιχνίδια έχουν αγωνιστεί οι Αρίμπας και Παπατόλιος, που έχουν μάλιστα το απόλυτο σε λεπτά συμμετοχών (300) αν προσθέσουμε και τα 30 της παράτασης στο Κύπελλο.
Ο Αμανατίδης χρησιμοποιεί τον Παπατόλιο στα στόπερ και τη θέση του στον άξονα καλύπτει ο Ματέους Αλβες, μαζί με τον Κάνιας.
Μπαξεβάνος και Δημόπουλος, που είναι κεντρικοί αμυντικοί, δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα σε επίσημο ματς, ενώ ο Κωστούλας έχει παίξει μόνο ως αλλαγή για λίγα λεπτά.
Μπροστά από τους Αρίμπας και Παπατόλιο, παίζουν όπως προαναφέραμε ο Ματέους Αλβες και ο Κάνιας, που είναι οι επόμενοι σε λεπτά συμμετοχών (246 και 248, αντίστοιχα).
Φανέλα βασικού έχει κερδίσει και ο Ακόστα. Ο Μεξικανός αριστερός εξτρέμ είναι μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας με τρία γκολ, σκοράροντας δύο φορές με τον Παναθηναϊκό Β' και μία με τον Γιούχτα. Μετρά 243 λεπτά.
Βασικός σε όλα τα παιχνίδια είναι και ο Τάτος,που παίζει πίσω από τον επιθετικό και έδωσε την ασίστ στο 2-0 του Πασά με τον Γιούχτα, ενώ σκόραρε με φάουλ στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ.
Ο έμπειρος μέσος έχει παίξει 210 λεπτά, μιας και έχει αντικατασταθεί και στους τρεις αγώνες. Πέντε λεπτά λιγότερα (205) έχει ο Πασάς, που έμεινε στον πάγκο την πρώτη αγωνιστική, αλλά ήταν βασικός με Καλλιθέα και Γιούχτα, σκοράροντας και στους δύο αγώνες.
Κόντρα στους Κρητικούς άνοιξε λογαριασμό και ο Μπαράλες, το μεγάλο θερινό μεταγραφικό απόκτημα. Ο Αργεντινός ήταν εκτός 20άδας με την Καλλιθέα και με τον Γιούχτα έπαιξε 72 λεπτά δίνοντας τη θέση του στο Ρόβα, ενώ με τον Παναθηναϊκό έμεινε στο ματς για 64 λεπτά, για να περάσει στη θέση του ο Πασάς.
Με τον Γιούχτα ξεκίνησαν τόσο ο Πασάς, όσο και ο Μπαράλες. Αμφότεροι χρίστηκαν σκόρερ και πήραν ψυχολογία. Ο Ελληνος επιθετικός δείχνει πάντως σε καλύτερη κατάσταση.
Για τη θέση του δεξιού εξτρέμ, ουδείς έχει πείσει. Ο Γρίβας έπαιξε σε αυτήν με τον Παναθηναϊκό Β' και ο Αρναρέλλης, που σκόραρε ως αλλαγή στην πρεμιέρα, με την Καλλιθέα.
Γι' αυτό και κόντρα στον Γιούχτα, ο Αμανατίδης δοκίμασε τον Πασά στα "φτερά" και τον Μπαράλες στην κορυφή. Είναι ένα σχήμα που μπορεί να δούμε και σε άλλα παιχνίδια, ειδικά εντός έδρας με ομάδες που θα έχουν αμυντικούς προσανατολισμούς. Συνοψίζοντας, Γιαννίκογλου, Μόζερ, Βαλεριάνος, Αρίμπας, Παπατόλιος, Ματέους Αλβες, Κάνιας, Ακόστα, Τάτος, Μπαράλες και Πασάς, δείχνουν να αποτελούν το βασικό κορμό και ψάχνουν την καθιέρωση οι Γρίβας, Αρναρέλλης και Ραπόσο..
Λίγο χρόνο συμμετοχής έχουν πάρει οι Κατάλντι, Ρόβας, Μπεντίτες και Κωστούλας, ενώ για πρώτη φορά έπαιξαν με τον Γιούχτα ο Μέντες και ο Κωνσταντινόπουλος. Συνολικά έχουν χρησιμοποιηθεί 20 παίκτες.
Οσον αφορά, το σκοράρισμα και τα οχτώ συνολικά γκολ είναι από μεσοεπιθετικούς. Ο Ακόστα έχει τρία, ο Πασάς 2 και από ένα οι Μπαράλες, Τάτος και Αρναρέλλης.

Λεπτά συμμετοχών

1. Αρίμπας 300
-. Παπατόλιος 300
3. Κάνιας 248
4. Ματέους Αλβες 246
5. Ακόστα 243
6. Γιαννίκογλου 210
-. Μόζερ 210
-. Τάτος 210
9. Πασάς 205
10. Βαλεριάνος 204
11. Γρίβας 137
12. Μπαράλες 136
13. Ραπόσο 121
14. Κατάλντι 99
15. Αρναρέλλης 95
16. Μέντες 90
- Κωνσταντινόπουλος 90
18. Ρόβας 74
19. Μπενίτες 41
20. Κωστούλας 35

Σκόρερ

1. Ακόστα 3
2. Πσσάς 2
3. Μπαράλες 1
-.Τάτος 1
-. Αρναρέλλης 1