Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2014 07:29

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στην έδρα τους παίζουν Πάμισος και Κυπαρισσία - το πρόγραμμα και τα τελευταία νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στην έδρα τους παίζουν Πάμισος και Κυπαρισσία - το πρόγραμμα και τα τελευταία νέα των 16 ομάδων

Στην έδρα τους αγωνίζονται την 6η αγωνιστική που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο οι πρωτοπόροι της Α' τοπικής και έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο Πάμισος φιλοξενεί στη Μεσσήνη τον πάντα επικίνδυνο Τέλλο Αγρα, με την Κυπαρισσία να παίζει με το Διαβολίτσι που δεν τα πάει καλά τώρα τελευταία.


Ο τρίτος της κατάταξης Απόλλωνας Καλαμάτας θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία και καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ανεβασμένου Μεσσηνιακού.
Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στην Πύλο όπου ο Τσικλητήρας κοντράρεται με το Δώριο, δύο ομάδες που έχουν από 13 βαθμούς, όπως και ο Απόλλωνας.
Από εκεί και πέρα Εράνη και Εθνικός Μελιγαλά αγωνίζονται στην έδρα τους με Ανδρούσα και Ολυμπιακό Καλαμάτας και θα αναζητήσουν πάση θυσία τη νίκη για να ξεκινήσουν να ανεβαίνουν στη βαθμολογία.
Αμφίρροπο προμηνύεται το παιχνίδι του Ασπροχώματος με τη Σπερχογεία, με τις δύο ομάδες να αγνοούν εδώ και καιρό το τρίποντο.
Τέλος, στα Αρφαρά κοντράρονται ο Αστέρας Αρφαρών με τον Ακρίτα Κορώνης που αμφότεροι έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Συνέχεια στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις θέλει να δώσει ο Απόλλωνας Καλαμάτας στο καλαματιανό ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό.
Ο ιστορικός σύλλογος έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της δεκαετίας και φιλοδοξεί να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία έως το τέλος.
Τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό με το Μεσσηνιακό πρέπει να τα κερδίζει αν θέλει να επιτύχει το σκοπό του και γι' αυτό θα παίξει με επιθετική διάθεση.
Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος εκτός από τον μακροχρόνια απόντα Φουρναράκο, θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Πανταζή που δέχθηκε μια κλοτσιά στο προηγούμενο ματς.
Επιστρέφουν από τιμωρία οι Θειακός και Κουτίβας.
Ο Μεσσηνιακός πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ζητούσε την προηγούμενη αγωνιστική στο Διαβολίτσι και με ανεβασμένη ψυχολογία θα προσπαθήσει να έχει βαθμολογικό όφελος και κόντρα στον Απόλλωνα.
Το έργο των "πρασίνων" θα είναι πιο δύσκολο, όμως με όπλο την καλή τους άμυνα θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν.
Το ευχάριστο είναι πως όλοι οι παίκτες θα βρίσκονται στη διάθεση του Ελβιο Μάνα μιας και ο τραυματισμός του Αρβανίτη δεν εμπνέει ανησυχία.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Από την πρεμιέρα και το παιχνίδι με το Διαβολίτσι έχει να… χαμογελάσει το Ασπρόχωμα που όχι μόνο δεν έχει κερδίσει από τότε, αλλά ούτε έχει πάρει βαθμό. Ως εκ τούτου η αναμέτρηση με τη Σπερχογεία είναι κομβικού χαρακτήρα με τη νίκη να αποτελεί αυτοσκοπό. Ο νέος τεχνικός Γιώργος Μηλίτσης πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και αισιοδοξεί πως θα έρθει το τρίποντο μέσα από καλή εμφάνιση. Ανασταλτικό παράγοντα αποτελούν οι αρκετές και σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα θα λείψουν οι Σταματόπουλος, Μουράτη, Πετσόπουλος, Θεοδωρόπουλος και Καραχάλιος.
Στον αντίποδα η Σπερχογεία αν και ξεκίνησε με δύο νίκες το πρωτάθλημα, στη συνέχεια έκανε μια "κοιλιά" με αποτέλεσμα να αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές. Ο αγώνας με το Ασπρόχωμα, αν και εκτός έδρας, είναι μια ευκαιρία να πάρουν οι "Ταύροι" το διπλό και να ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο Γεωργαντάς εξέτισε την ποινή του και θα αποτελέσει μια ακόμη λύση για τον προπονητή Τάσο Χατζηαγγελή. Ετσι ο μόνος που δεν είναι σίγουρο αν θα παίξει είναι ο τερματοφύλακας Γιακουμής που έχει ένα μυικό τραυματισμό.

ΕΡΑΝΗ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Την αντεπίθεση της καλείται να ξεκινήσει η Εράνη, αρχής γενομένης από το σημερινό αγώνα με την Ανδρούσα. Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα είναι σαφώς πιο βατό για την φιλιατρινή ομάδα που πρέπει να κάνει μια σειρά νικών για να ανέβει στη βαθμολογία, μετά το κακό ξεκίνημα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.
Ο αγώνας με την Ανδρούσα είναι από αυτούς που μπορεί να κερδίσει η Εράνη, αρκεί να δείξει το καλό της πρόσωπο και φυσικά να είναι αξιόπιστη στην επίθεση.
Ο Σταύρος Αντωνόπουλος εκτός από τον τραυματία Κόλλια δεν έχει άλλη απουσία, αφού ο τραυματισμός του Κώτσου αποδείχθηκε επιπόλαιος.
Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για την Ανδρούσα που μετά από Κυπαρισσία και Πάμισο θα αντιμετωπίσει την Εράνη και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη θα κοιτάξει να περιορίσει τα ατού της αντίπαλης ομάδας και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια της για παραμονή.
Στα των απουσιών εκτός είναι οι εδώ και καιρό τραυματίες Κοντόπουλος και Καντζιλιέρης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την πρώτη του νίκη θα προσπαθήσει να πάρει σήμερα ο Εθνικός Μελιγαλά που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, αν και παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο, όμως θα πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει κιόλας για να ξεφύγει από τα χαμηλά.
Σίγουρα όμως οι δυσκολίες θα είναι αρκετές αφού ο Ολυμπιακός είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα.
Οι απουσίες θα είναι και πάλι… βραχνάς για την τεχνική ηγεσία αφού αμφίβολη είναι η συμμετοχή των τραυματιών Μουστάκα, Μπαλαλά, Καραγιάννη και Καστριτσέα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα έχει κι αυτός για ένα ακόμη παιχνίδι αρκετές απουσίες, που δυσκολεύουν το έργο του Γιώργου Πολυμενέα. Ο Παπαδέας υπέστη θλάση στον προσαγωγό και δεν προλαβαίνει, ο Μαρούδας παραμένει εκτός, ενώ  αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Αριτζή. Ακόμα δεν υπολογίζονται τόσο για το εν λόγω ματς, όσο και για τη συνέχεια της σεζόν οι Μάρης και Φιλανδριανός. Παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να πάρουν κάτι από αυτό το ματς, που είναι στα μέτρα τους.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Το "6 στα 6" θέλει να κάνει ο Πάμισος που υποδέχεται αύριο τον Τέλλο Αγρα στη Μεσσήνη. Η ομάδα των Τσίκινη - Γεωργακλή βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, προσθέτοντας τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό της.
Ο αγώνας πάντως θέλει προσοχή γιατί μπορεί ο Αγρας να είναι χαμηλά στη βαθμολογία, όμως παραμένει μια δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες.
Οι νησιώτες είναι δεδομένο πως θα μπουν δυνατά στο ματς προσπαθώντας να βάλουν ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει πιο εύκολο το έργο τους.
Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μωράκη που ταλαιπωρείται από ίωση, όμως επιστρέφουν σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Ανδρούσα οι Τριανταφυλλάκης και Φιλόπουλος.
Ο Τέλλος Αγρας προέρχεται από την… επεισοδιακή ήττα από την Κυπαρισσία και η ψυχολογία των παικτών του είναι λογικό να βρίσκεται στο ναδίρ.
Ο Αντώνης Μαυρέας και οι παίκτες του ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν στη Μεσσήνη και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να προσπαθήσουν για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο εγωισμός των παικτών έχει πληγωθεί από το κακό ξεκίνημα, με τον κόσμο του Αγρα να περιμένει την αντίδραση τους.
Ο Αγρας θα παραταχθεί με αμυντική τακτική, θα δώσει χώρο στον Πάμισο και θα κοιτάξει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Μοναδικός απόντας θα είναι ο τιμωρημένος Ανδρέου που δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που έπαιζε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Μια ακόμη νίκη θέλει να πετύχει στο εντός έδρας ματς με το Διαβολίτσι η Κυπαρισσία ώστε να παραμείνει στο κυνήγι του Παμίσου και να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του. Ο ΑΟΚ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από τα παιχνίδια και ο Αλέξης Μαντζούνης είναι σίγουρος πως με τον καιρό η ομάδα του θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Το Διαβολίτσι πάντως θέλει προσοχή και φυσικά να μην υποτιμηθεί, κάτι που έχει τονίσει στους παίκτες του ο 48χρονος τεχνικός.
Εκτός είναι ο στρατευμένος Κυριακούλης, ο Μανδραπήλιας που έχει τιμωρηθεί από τη διοίκηση για πειθαρχικό παράπτωμα και ο ανέτοιμος
Γ. Παναγόπουλος.
Το Διαβολίτσι από την άλλη δεν τα πάει καθόλου καλά και οι προσδοκίες του καλοκαιριού για μία καλή πορεία φαίνεται πως χάνονται… Ο ΑΟΔ έχει μια σειρά αγώνων με υψηλό δείκτη δυσκολίας και καλείται να πάρει σε αυτά τα ματς όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, για να μη μείνει πίσω στη βαθμολογία.
Στην Κυπαρισσία θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας τι έχει να αντιμετωπίσει.
Ανασταλτικός παράγοντας για τον τεχνικό Σωτήρη Δημάκη είναι και οι αρκετές απουσίες, μιας και δεν υπολογίζονται οι Ζερίτης, Αλεβίζος, Παπατζίκης και Βεργόπουλος, ενώ αναμένεται να προλάβει ο Μαυροειδάκος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΩΡΙΟ

Να εκμεταλλευτεί μια ακόμη φορά την έδρα του θέλει ο Τσικλητήρας που υποδέχεται αύριο το Δώριο, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον.
Το συγκρότημα του Μιχάλη Ζάγκου είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θέλει να πάρει το τρίποντο, ώστε να αφήσει πίσω τον αυριανό της αντίπαλο. Σίγουρα όμως θα πρέπει να πιάσει καλή απόδοση για να τα καταφέρει.
Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα και μόνο
ο Ο. Εμμανουήλ ενδέχεται να προφυλαχθεί αφού τραυματίστηκε στο ματς με το Ασπρόχωμα.
Από την άλλη το Δώριο πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Πύλο, εξαιτίας των τεσσάρων συνεχόμενων νικών που του έχουν επιτρέψει αν βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Ετσι η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου θα επιδιώξει να φύγει με βαθμούς ή βαθμό από την Πύλο, συνεχίζοντας την κούρσα της.
Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σίνου και σταθερά εκτός παραμένουν οι τραυματίες Κουλουράς και Βασιλόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Την πρώτη νίκη, αλλά και τους πρώτους του βαθμούς ενώπιον του κοινού του θα προσπαθήσει να πάρει ο Αστέρας Αρφαρών απέναντι στην Κορώνη.
Οι "κυανόλευκοι" έχουν πάρει και τους 4 βαθμούς τους εκτός έδρας και στο γήπεδο τους μετρούν τρεις ήττες, κάτι που καλούνται να το αφήσουν πίσω.
Ο αγώνας είναι στα μέτρα του Αστέρα που με νίκη θα αφήσει έξι πόντους πίσω την Κορώνη και θα ανέβει αισθητά στη βαθμολογία.
Οι Γιαννακόπουλος και Μπαράι θα είναι στη διάθεση του Τάκη Βούτσα, όμως αβέβαιη είναι η συμμετοχή των Καρύδη και Σακκά.
Στον αντίποδα ο Ακρίτας Κορώνης παρά την καλή εμφάνιση με τον Απόλλωνα, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας και πλέον καλείται να μη χάσει στα Αρφαρά, γιατί τότε το έργο του θα γίνει αρκετά δύσκολο.
Ο προπονητής - παίκτης Δημήτρης Κουτσουμπός έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και πιστεύει πως είναι ικανοί να έχουν βαθμολογικό όφελος από αυτή την αναμέτρηση.
Εκτός είναι ο τιμωρημένος Α. Καπινιάρης και οι Κυριόπουλος, Βασίλης και Νικοστέλιος Τομαροπανάγος, ενώ γυρίζει ο Μπόγιο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Α' ΤΟΠΙΚΗ
6η αγωνιστική

Σάββατο
Απόλλωνας Καλαμάτας - Μεσσηνιακός
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Σκόρδος, Αντωνόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Ασπρόχωμα - Σπερχογεία
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Ι. Γιαννέτσος, Κατσάς
Εράνη - Ανδρούσα
Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.
Λάμιας, Κουτσαναστάσης, Τσίρμπας

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου - Δώριο
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος
Αστέρας Αρφαρών - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Τσίρμπας, Σακκάς
Πάμισος - Τέλλος Άγρας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καρβούνης
Κυπαρισσία - Διαβολίτσι
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσουλάκος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 5 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    12-1    15
2. Κυπαρισσία    7-2    13
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    15-6    12
-. Δώριο    12-7    12
-. Τσικλητήρας Πύλου    9-5    12
6. Σπερχογεία    8-7    8
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    4-5    7
8. Μεσσηνιακός    2-1    6
9. Διαβολίτσι    7-10    5
10. Τέλλος Αγρας    6-5    4
-. Αστέρας Αρφαρών    6-9    4
-. Ανδρούσα    3-8    4
13. Εράνη    2-5    3
-. Ασπρόχωμα    4-13    3
15. Εθνικός Μελιγαλά    4-7    2
16. Ακρίτας Κορώνης    2-12    1 
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).