Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 11:06

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-0: Επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-0: Επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή

Με γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα κέρδισε το Σάββατο στο δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι της, την Ηλιούπολη με 2-0.

Με τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Β’ ομίλου της Super League 2, έχοντας και συγκάτοικο της, τα Χανιά.
Η Καλαμάτα κατάφερε να κλείσει την άσχημη παρένθεση μετά την εντός έδρας στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Χανιά και έφερε ξανά χαμόγελα σε όλους στην ομάδα, αλλά και στους φιλάθλους της. Από την αρχή του ματς προσπάθησε να φτάσει γρήγορα σε κάποιο γκολ ώστε να αποβάλλει το άγχος και από εκεί και μετά να μπορέσει να φτάσει στο στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη.
Σε μία από τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών της, η Καλαμάτα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, στο 31’ με τον Πασά και στην εκπνοή σχεδόν του α’ μέρους πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τάτο. Στο β’ ημίχρονο, η εικόνα ήταν ίδια με την Καλαμάτα να κρατάει εύκολα το προβάδισμα και να προσπαθεί να φτάσει και σε άλλο γκολ, χωρίς επιτυχία και την Ηλιούπολη να προσπαθεί από την πλευρά της να απειλήσει με κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν ήταν αποτελεσματική. Ετσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Καλαμάτα, σημείωσε την 4η νίκη της σε 5 παιχνίδια και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση.

Οι φάσεις και τα γκολ

Στο 20’ από φάουλ Ραπόσο, ο Αλβες από το ύψος του πέναλτι σχεδόν έκανε το φαλτσαριστό σουτ και ο Περιστερίδης που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε σωτήρια με γροθιές. Ενα λεπτό μετά σε σέντρα στην περιοχή της Καλαμάτας, αποδέκτης έγινε ο Βασιλούδης, που ήταν σχεδόν στο πίσω δοκάρι, σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25’ από γύρισμα του Ακόστα στην περιοχή δεν μπόρεσε να επωφεληθεί ο Μπαράλες, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα, που στρώθηκε στον Αλβες, αυτός με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κτύπησε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε. Στο 30’ σε μπροστινή μπαλιά ο Παπατόλιος προσπάθησε με το κεφάλι να γυρίσει την μπάλα στο Μέντες, δεν την έπιασε καλά και ο Μάντιτς μπήκε ανάμεσα τους και προσπάθησε να σκοράρει, όμως έκανε αδύναμο πλασέ και ο Μέντες μπλόκαρε.

Ο Πασάς με κεφαλιά το 1-0

Στο επόμενο λεπτό σέντρα του Ραπόσο στο β’ δοκάρι για το Πασά ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 1-0.

Ζήτησε πέναλτι η Καλαμάτα

Στο 35’ η Καλαμάτα ζήτησε πέναλτι όταν ο Μπαράλες βρέθηκε στο έδαφος από αγκάλιασμα αμυντικού, όμως ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του πάγκου, αλλά και των φιλάθλων.

Στο 42’ μπροστινή μπαλιά του Μπενίτεθ για τον Ακόστα αυτός μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση αμυντικού με συρτό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Ο Τάτος με σουτ το 2-0

Στο 45’ μπαλιά του Βαλεριάνου για Ακόστα αυτός έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τάτο, αυτός απέφυγε με ωραία κίνηση έναν αντίπαλο του και με σουτ στη δεξιά γωνία του Περιστερίδη “έγραψε” το 2-0.
Στο 51’ σουτ του Ταφταρίδη λίγο έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Μέντες που μπλόκαρε. Στο 66’ πάσα του Τάτου στον Ρόβα, αυτός με κεφαλιά “έστρωσε” την μπάλα και με σουτ στην κίνηση την έστειλε πάνω στον Περιστερίδη. Στο 69’ από σέντρα του Ράντοβατς ο Παντελίδης έκανε το πλασέ, αλλά δεν ανησύχησε τον Μέντες, που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 74’ φάουλ του Μπαρπόσα στο πίσω δοκάρι κεφαλιά του Αντο έσκασε στο έδαφος πήρε ύψος και μπλόκαρε την μπάλα ο Μέντες.

Στο 79’ κόρνερ του Φουρλάνου στο πίσω δοκάρι ο Μπαρμπάκο έκανε την κεφαλιά από κοντά και ο Μέντες μπλόκαρε την μπάλα. Στο 81’ σουτ του Κρέστη από καλή θέση η μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 93’ από κόρνερ του Μπαρμπάρο ο Αντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στη συνέχεια κατέληξε άουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Παπαγεωργόπουλος (ΕΠΣ Αργολίλδας) με βοηθούς διαιτητές τους Τριανταφύλλου (ΕΠΣ Αρκαδίας, Σπυρόπουλο (Αν. Αττικής).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Ραπόσο, Κωστούλας (75’ λ.τρ. Δημόπουλος), Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Αλβες, Μπενίτεζ, Τάτος (68’ Κατάλντι), Ακόστα (56’ Γρίβας), Πασάς (75’ Καμπράλ), Μπαράλες (56’ Ρόβας).
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης, Ράμος (58’ Κρέστη), Βασιλούδης (46’ Μπαρμπάρο), Μπαρπόσα, Ντέτλερ, Γκοτσούλιας, Μάντιτς (46’ Αντο), Τσαφταρίδης, Φουρλάνος, Παντελίδης, Φρίμπονγκ (68’ Ράντοβατς).

Ενταση μετά το ματς

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, για άγνωστο λόγο δημιουργήθηκε ένταση όταν πιάστηκαν στα χέρια οι παίκτες των δύο ομάδων. Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Στη συνέχεια υπήρξε ένταση μεταξύ φιλάθλων και ανθρώπων της Ηλιούπολης. Οι φίλαθλοι βρέθηκαν πάνω από τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και αντάλλασαν “γαλλικά” με άτομα της αποστολής. Η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και οι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν από την κερκίδα.