Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 16:53

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Πήρε το ντέρμπι με οδηγό τον Αθανασόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Το “5 στα 5” έκανε χθες ο Μιλτιάδης που επικράτησε με 2-0 της Κυπαρισσίας στο Τριφυλιακό ντέρμπι και βρέθηκε στην πρώτη θέση της Α’ τοπικής μαζί με τον Πανθουριακό που έχει ένα ματς περισσότερο.

Η ομάδα του Πύργου είχε για ένα ακόμη ματς για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Αθανασόπουλο που πέτυχε χθες άλλα δύο γκολ και έφτασε τα 8 συνολικά στο πρωτάθλημα σε πέντε ματς!
Ο 35χρονος επιθετικός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Μιλτιάδη προς την επίτευξη του στόχου του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Ηττα μετά από 20 μήνες για Κυπαρισσία!

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στη σεζόν για την Κυπαρισσία μετά από τέσσερις νίκες, με τον ΑΟΚ να πέφτει στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Συνάμα ο Μιλτιάδης υποχρέωσε σε ήττα την Κυπαρισσία σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 20 σχεδόν μήνες! Ηταν τέλη Μαρτίου του 2022 όταν ο ΑΟΚ έχανε με 1-0 στο γήπεδο του από τον Πανθουριακό. Εκτοτε είχε μόνο νίκες και λίγες ισοπαλίες!

Ο αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο των Γαργαλιάνων παρουσία 150 φίλων και των δύο ομάδων, ήταν δυναμικός από το ξεκίνημα. Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου που αντιμετώπισε χθες την τέως ομάδα του, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε…

Δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά
από τον καλαματιανό φορ

Ηταν το12’ με τον Γεωργιόπουλο να βρίσκει στην περιοχή τον Αθανασόπουλο, η κυανόλευκη άμυνα αδράνησε και ο έμπειρος φορ με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους ασπρόμαυρους και έξι λεπτά αργότερα ο καλαματιανός φορ “χτύπησε” και πάλι… Ο Γ. Τσόπελας έβγαλε γλυκιά σέντρα από αριστερά με τον Αθανασόπουλο να πετάγεται στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με κεφαλιά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Παπά για το 2-0.

Εχασε πέναλτι ο Βλαχόπουλος

Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου παρά το σοκ των δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά, βγήκε στην επίθεση και στο 21’ κέρδισε πέναλτι όταν ο Γεωργιόπουλος ανέτρεψε τον Μαλισόβα και ο κ. Κομπιλίρης έδειξε σωστά στην άσπρη βούλα.
Ομως από τα 11 μέτρα ο έμπειρος Βλαχόπουλος σούταρε απελπιστικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και το 2-0 παρέμεινε.
Ηταν ένα καίριο χρονικά σημείο και αν έμπαινε το πέναλτι, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.
Στο 28’ ο δραστήριος και χθες Τσιγαρίδης έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και με συστημένη σέντρα βρήκε τον Αθανασόπουλο που έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα που έφυγε πλάγια.
Τρία λεπτά αργότερα ο Αθ. Γεωργιόπουλος επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Παπάς απομάκρυνε ασθενώς και το νέο κοντινό σουτ του Δ. Γεωργιόπουλο έδιωξε ξανά ο γκολκίπερ του ΑΟΚ.
Οι φιλοξενούμενοι που μετά το μισάωρο πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν στο 35’ με τον Μαλισόβα με κάθετη μπαλιά να βρίσκει στην περιοχή τον Σπυρόπουλο που πλάσαρε τον εξερχόμενο Κωνσταντακόπουλο, αλλά ο Δ. Γεωργιόπουλος έδιωξε ένα μέτρο από τη γραμμή.

Ελεγξαν τον ρυθμό οι γηπεδούχοι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Μιλτιάδη να φτάνει κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 51’… Ο Κατσιώλης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.
Ο Τάκης Παναγόπουλος έβαλε στο ματς τους Γεωργιόπουλο και Κύρκο και οι φιλοξενούμενοι ήταν δραστήριοι, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρία, με τους έμπειρους Μπουτσικάκη, Πολίμο και Τσόπελα να σταματούν τους παίκτες της Κυπαρισσίας.

Στο 77’ το σουτ του Σαραντόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 93’ όταν μετά από λάθος της κυανόλευκης άμυνας ο Αθανασόπουλος κέρδισε την μπάλα και πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Παπάς απέκρουσε με τα πόδια και του στέρησε το χατ τρικ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κομπιλίρη και των βοηθών του Μπαρδή και Θεοδωρίδη.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Πολίμος, Μπουτσικάκης, Γ. Τσόπελας,
Δ. Γεωργιόπουλος, Μπολούν (75’ Οδεμισιώτης), Κατσιώλης (90’ Σταθόπουλος), Σαραντόπουλος (86’ Χρονόπουλος), Αθ. Γεωργιόπουλος (90’ Αν. Τσόπελας), Αθανασόπουλος, Τσιγαρίδης.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παπάς, Πράνταλος, Ζαφείρης, Ντιόπ, Μπούνας, Θώδης, Γουέσλεϊ (70’ Κύρκο), Σπυρόπουλος, Μπούρας (61’ Γεωργιόπουλος), Μαλισόβας, Βλαχόπουλος.