Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 11:15

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Συνωστισμός στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Συνωστισμός στην κορυφή

Πανθουριακός και Πάμισος είναι οι νέοι ένοικοι στο ρετιρέ της Α’ τοπικής, μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής.

Ο Πανθουριακός ήταν στην πρώτη θέση, αλλά με συγκάτοικο τον Μιλτιάδη, που ηττήθηκε την Κυριακή στον Κάμπο από την Α.Ε. Μάνης. Ετσι δεν υπάρχει πλέον καμία αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ, μιας και στην κορυφή παρατηρείται συνωστισμός. Ο Πανθουριακός και ο Πάμισος έχουν από 16 βαθμούς και ακολουθούν με 15 ο Μιλτιάδης, η Α.Ε. Μάνης και η Κυπαρισσία. Πέντε ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού!

Και οι πέντε έχουν από μια ήττα, με τον Μιλτιάδη να έχει “σπάσει” το αήττητο της Θουρίας και της Κυπαρισσίας.
Ο Πάμισος έχει ηττηθεί από τη Θουρία, η Μάνη από την Κορώνη και ο Μιλτιάδης από την ΑΕΜ. Ο Μιλτιάδης, η Μάνη και η Κυπαρισσία, έχουν δώσει πάντως έξι παιχνίδια, κάνοντας το ρεπό τους.
Οι Μανιάτες και ο ΑΟΚ δεν στοχεύουν στον τίτλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αδιάφοροι. Η Μάνη μετρά μάλιστα πέντε σερί νίκες, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Κορώνη και η Κυπαρισσία έχει μια ήττα σε 21 μήνες σε ματς για την Α’ τοπική, με το αήττητο να τερματίζεται στις 12 Νοεμβρίου στους Γαργαλιάνους από τον Μιλτιάδη.
Κυπαρισσία, Μάνη και Μιλτιάδης δεν έχουν ισοπαλία στο πρωτάθλημα, μετρώντας από πέντε νίκες και μία ήττα.
Ο Πανθουριακός έχει επίσης πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα. Ιδιο απολογισμό έχει και ο Πάμισος.
Ο Πανθουριακός με 21 γκολ έχει την κορυφαία επίθεση στην κατηγορία και ο Μιλτιάδης και η Κυπαρισσία την καλύτερη άμυνα με τέσσερα γκολ παθητικό.
Την προσεχή αγωνιστική δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι μεταξύ των πρωτοπόρων, αλλά μόνο ο Πάμισος και ο Μιλτιάδης αγωνίζονται στο γήπεδό τους, με την ομάδα του Πύργου Τριφυλίας να χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο των Γαργαλιάνων. Εκεί όπου θα φιλοξενήσει την Κυριακή τον Ηρακλή Καλαμάτας.
Ο Πάμισος την ίδια μέρα θα παίξει στη Μεσσήνη με τη Θύελλα Χαρακοπιού. Ο Πανθουριακός δοκιμάζεται αύριο από τον Τέλλο Αγρα, ενώ την Κυριακή η Μάνη θα παίξει στη Σπερχογεία με την ομώνυμη ομάδα και η Κυπαρισσία στη Μεθώνη, που είναι έκτη, αλλά σε απόσταση μόνο 4 βαθμών από το ρετιρέ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Πανθουριακός 21-5 16
-. Πάμισος 18-5 16
3. Μιλτιάδης 16-4 15
-. Α.Ε. Μάνης 12-5
-. Κυπαρισσία 12-4 15
6. Μεθώνη 11-11 12
7. Α.Ο. Διαβολιτσίου 19-11 11
8. Ακρίτας Κορώνης 13-17 10
9. Θύελλα Χαρακοπιού 7-10 6
10. Ολυμπιακός Ανάληψης 9-14 5
-. Ηρακλής Καλαμάτας 10-15 5
-. Ράχη 5-12 5
13. Σπερχογεία 4-19 3
14. Τέλλος Αγρας 3-14 2
-. Εθνικός Μελιγαλά 3-20 2
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Μιλτιάδης, Σπερχογεία,
Μεθώνη, Αγρας, Κυπαρισσία, Μάνη και Ηρακλής.