Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 16:25

ATTICA CUP: Ηττες των ομάδων της Καλαμάτας από Πανιώνιο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ATTICA CUP: Ηττες των ομάδων της Καλαμάτας από Πανιώνιο (φωτό)

Εντός έδρας ήττες από τις ομάδες Κ14 και Κ16 του Πανιωνίου γνώρισαν το περασμένο Σάββατο οι αντίστοιχες ομάδες της Καλαμάτας σε αγώνες της 14ης αγωνιστικής του Attica Cup.

Οι ομάδες της Καλαμάτας δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τις δύο νίκες που είχαν σημειώσει στα παιχνίδια του β’ γύρου και ο Πανιώνιος που αποδείχθηκε πιο εύστοχος στα ματς του Σαββάτου πήρε τη ρεβάνς με ισάριθμες νίκες.

Κ14

Στον αγώνα Κ14, η Καλαμάτα από το ξεκίνημα μπήκε δυνατά και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες (4’, 9’, 14’) για να σκοράρει με τους Λυμπερόπουλο, Δημητρίου. Ο Πανιώνιος στη συνέχεια αντέδρασε και πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με 2-0 ενώ είχε και τέσσερα δοκάρια. Στο β’ ημίχρονο η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοση της μείωσε δύο φορές το σκορ (1-3, 2-4), αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα γιατί οι “κυανέρυθροι” κατάφεραν να απαντήσουν ισάριθμες φορές, στα δύο γκολ που δέχτηκαν, μέσα σε λίγα λεπτά και έφτασαν στη νίκη με 5-2.
Στο 11’ Ρούσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 19’ σε μπροστινή μπαλιά του Κουρή, ο Αχουλιάς έφτασε στην αντίπαλη περιοχή απέφυγε έναν αντίπαλο του και με σουτ έκανε το 0-1.

Στο 23’ από πλασέ του Κωνσταντινίδη η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών. Στο 25’ ο Αχουλιάς μετά από ατομική ενέργεια και σουτ πέτυχε το 0-2. Στο 32’ ο Πούπα με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα και έγινε έτσι το 0-3. Στο 35’ ο Πούπα απέφυγε έναν αντίπαλο του μπήκε στην περιοχή σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά, ο ίδιος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 36’ ο Λυμπερόπουλος με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-3. Στο 42’ ο Κωνσταντινίδης με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-4. Στο 61’ ο Δημητρίου με συρτό σουτ μείωσε εκ νέου σε 2-4. Στο 65’ ο Κωνσταντινίδης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-5.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε η Ευγ. Τσαούση με βοηθούς διαιτητές τους Αντ. Μιχαλόπουλο, Αποστολόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κανελλόπουλος, Νίκας, Γκίζας, Χίντα, Χότζα, Παπαχριστοφίλου, Ρερρές, Μαντάς, Λυμπερόπουλος, Δημητρίου, Βαρελάς. Επαιξαν και οι Σαΐτης, Ντέλης, Γιαννόπουλος, Γιαννουλάκης, Καντέλης Μ. Τσαγκράκης, Αναγνωστόπουλος, Αντωνόπουλος, Γ. Κουτσοπέτρος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σαρακασίδης, Λέκας, Ι. Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Καλλιγάς, Ρούσης, Πούπα, Κούκος, Αχουλιάς, Κωνσταντινίδης, Κουρής. Επαιξαν και οι Δεμερτζής, Βλάχος, Κουκουζέλης, Αμοργιανιώτης, Κορτέσης, Αναγνωστόπουλος, Γεωργίου.

Κ16

Σε ότι αφορά το παιχνίδι Κ16, στο πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο,όμως στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 39’ η γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Από σέντρα του Καστόρα ο Γκίζας με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο ανταγωνιστικοί και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και να πάρουν τη νίκη. Στο 46’ ο Αβαγιανός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μάρκου κτύπησε στο ίδιο δοκάρι. Στο 63’ από φάουλ του Μάρκου ο Σακκάς με κεφαλιά “έγραψε” το 1-1. Στο 72’ από κόρνερ του Μάρκου, ο Μάκαρης με κεφαλιά πέτυχε το 1-2. Στο 80’ σε παρόμοια φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, κόρνερ Μάρκου ο Μάκαρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 83’ μπροστινή πάσα του Κυριακάκη για τον Μάκαρη, αυτός με συρτό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Στη φάση του 3ου γκολ του Πανιωνίου ο νεαρός τερματοφύλακας της Καλαμάτας έπεσε στο έδαφος για να αποκρούσει την μπάλα, όμως κτύπησε στο αριστερό του χέρι λίγο πιο πάνω από τον καρπό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε στο γήπεδο από το γιατρό του αγώνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αποστολόπουλος με βοηθούς διαιτητές την Ευγ. Τσαούση και τον Αντ. Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιανουλάκης, Γιαμαρέλος, Δουφεξής, Ζαγαρέλος, Παναγόπουλος, Σπ. Βαρελάς, Καστόρας, Τζαναδάμης, Γκίζας, Αρλιντ Χότζα, Τσαούσης. Επαιξαν και οι Ντάβος, Ντόντα, Ματζούνης, Μπάκας, Βουτέλης, Γκερασίμ, Αλάμαρας, Νίκας, Κανελλόπουλος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μουστάκης, Παπαϊωάννου, Αναγνωστόπουλος, Καπουνιαρίδης, Μαράουι, Επαγγελής, Λιάρας, Κυριακάκης, Σακκάς, Μουταφίδης, Γεωργιάδης. Επαιξαν και οι Αβαγιανός, Σιαράμπαλης, Μάκαρης, Ευαγγελινός, Χωριανόπουλος, Μάρκου, Διαμαντόπουλος, Κουβέλης, Κλώνης, Ζέρβας.

Η βαθμολογία

Κ14
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 39
2. ΑΕΚ 32
3. Ατρόμητος 27
4. Αιγάλεω 21
5. Παναθηναϊκός 21
6. Πανιώνιος 16
7. Σχολή ΟΣΦΠ Ρέντη 13
6. Καλαμάτα 13
9. Κηφισιά 7
* Εκκρεμούν τα παιχνίδια Καλαμάτα – Αιγάλεω (6η αγ.), Πανιώνιος – Σχολή ΟΣΦΠ Ρέντη (13η αγ.) και Ολυμπιακός – ΑΕΚ (14η αγ.)

Κ16
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Ατρόμητος 39
2. Ολυμπιακός 29
3. Παναθηναϊκός 27
4. ΑΕΚ 23
5. Πανιώνιος 19
6. Αιγάλεω 17
7. Κηφισιά 17
8. Καλαμάτα 15
9. Σχολή ΟΣΦΠ Ρέντη 6
* Εκκρεμούν τα παιχνίδια Καλαμάτα – Αιγάλεω (6η αγ.), Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (12η αγ.) και Κηφισιά – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Σχολή ΟΣΦΠ Ρέντη (13η αγ.)