Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 16:27

Κ19 SUPER LEAGUE 2: Εντός έδρας ήττα της Καλαμάτας από Ηλιούπολη

Γράφτηκε από τον
Κ19 SUPER LEAGUE 2: Εντός έδρας ήττα της Καλαμάτας από Ηλιούπολη

Με ήττα ξεκίνησε τα επίσημα παιχνίδια στην έδρα της η ομάδα Κ19 της Καλαμάτας, που έχασε το Σάββατο από την Ηλιούπολη με 3-0 σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Ηταν η δεύτερη σερί ήττα, αφού μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε χάσει στη Ρόδο με τον ίδιο σκορ από τον Διαγόρα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος Νέων Κ19 της Super League 2. Η ομάδα της Καλαμάτας αγωνίστηκε με αρκετούς παίκτες από τα τμήματα Κ17 και Κ16, αφού με τις τελευταίες αλλαγές στην προκήρυξη αποκλείστηκαν παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών που μέχρι σήμερα συμμετείχαν στην προετοιμασία της Κ19 και προπονούνταν για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα. Σε συνδυασμό με απουσίες κάποιων παικτών λόγω τραυματισμών η ομάδα παρατάχθηκε με παιδιά που θέλουν χρόνο να εγκλιματιστούν στην ηλικιακή κατηγορία Κ19. Ετσι είναι λογικό τις πρώτες αγωνιστικές να μην έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 δημιούργησε καλές φάσεις για γκολ στο β’ ημίχρονο, όμως οι παίκτες της δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έδειξε καλύτερα στοιχεία και με παιδιά που έχουν πιο πολλές εμπειρίες και κατάφερε με τρία γκολ που επιτεύχθηκαν στο πρώτο 45λεπτο να πάρει τη νίκη.
Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Χασανάγκο με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 27’ δυνατό σουτ του Χασανάγκο απέκρουσε αρχικά ο Κουρεντζής, η μπάλα έφτασε στον Κιώση, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ και με κοντινό σουτ έκανε το 0-2. Παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ο διαιτητής μέτρησε το γκολ δείχνοντας σέντρα. Στο 32’ ο Ρούπας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Θεοχαρόπουλο, ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι. Ο Χασανάγκο ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και “έγραψε” το 0-3.
Οι νικητές είχαν καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Δάμη (4’ δυνατό σουτ), Χασανάγκο (52’ διαγώνιο σουτ), Γρηγορίου (68’ συρτό σουτ), αλλά και στις τρεις, ιδιαίτερα στην τελευταία ο Κουρεντζής απέκρουσε σωτήρια.
Από την Καλαμάτα καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Ντάβος (30’ προβολή, 69’ συρτό σουτ), Ρούπας (49’ φάουλ) και Γκίζας (53’ σουτ μέσα περιοχή).
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αποστολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Πανόπουλος και Γ. Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κουρεντζής, Καστόρας, Δουφεξής, Ρούπας, Ντόντα, Τζαναδάμης (46’ Καρνάκης), Τσαούσης (70’ Ζαγαρέλος), Σπ. Βαρελάς (83’ Αρσεν Χότζα), Γκίζας, Δημητρίου (24’ Μαχαίρας), Ντάβος.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Παπαδόπουλος, Ανάγνωστος, Μαυριφρύδης, Σκαρώνης, Δάμης (76’ Γιαννόπαπας), Μακρυκώστας, Ηλιόπουλος, Θεοχαρόπουλος (46’ Καλανδράνης), Πολύζος (66’ Τσαμασφύρας), Κιώσης (66’ Γρηγορίου), Χασανάγκο (79’ Μπελίτσης).