Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 16:32

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-2: Αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-2: Αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του

Του Νίκου Κοζομπόλη

Χωρίς να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του, ο πρωτοπόρος Μιλτιάδης έφυγε με νίκη απ' το “Παναγιώτης Μπαχράμης” κόντρα στον Ηρακλή με 2-0, χάρις σε γκολ-“ποίημα” του Σαραντόπουλου (32') και ένα ακόμη τέρμα του Τσουλάκου (75'). Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας... ξετύλιξε τα δώρα του Παμίσου και του Α.Ο. Κυπαρισσίας και αύξησε κι άλλο την διαφορά στην κορυφή, έχοντας μάλιστα κάνει και το ρεπό της!

Ουσιαστικός ο Μιλτιάδης στο “Παναγιώτης Μπαχράμης”, έφυγε νικητής από την έδρα του Ηρακλή Καλαμάτας για την 23η αγωνιστική της Α' τοπικής. Οι παίκτες του Γιώργου Καλόμαλου σε ένα ματς που δεν εντυπωσίασαν και χωρίς να δημιουργήσουν τον όγκο ευκαιριών που είχαν σε προηγούμενα ματς, επιβλήθηκαν 2-0 του αντιπάλου τους και έκαναν ένα ακόμη βήμα για την οριστική κατάκτηση της πρωτιάς. Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις βαθμολογικές απώλειες του Παμίσου και του ΑΟ Κυπαρισσίας και άνοιξε κι άλλο την διαφορά στην κορυφή.

Το πρώτο μισάωρο δεν είχε να επιδείξει κάτι το αξιόλογο, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αθανασόπουλου στο 10' που πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 32ο λεπτό χάρις στην αδιαμφησβήτητη ποιότητα του Άγγελου Σαραντόπουλου, ο οποίος με εντυπωσιακό γκολ, πραγματική “ζωγραφιά”, άνοιξε το σκορ! Ο 30χρονος βιρτουόζος μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, συνέκλινε και έπιασε ένα ξερό σουτ μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Αλάμαρα (0-1). Ο Ηρακλής απείλησε για πρώτη φορά λίγο πριν βγει το ημίχρονο, με το σουτ του Μιχαλόπουλου να εξουδετερώνει σε κόρνερ ο Κωνσταντακόπουλος.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά την ισοφάριση, ωστόσο ο Κωνσταντακόπουλος έβαλε διπλό “στοπ” σε διαδοχικά σουτ του Φυκούρα.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Μιλτιάδη ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα και αφού προειδοποίησαν στο 54' με το σουτ του Αθανασόπουλου και στο 56' με το φάουλ του Σαραντόπουλου, με τον Αλάμαρα να αντιδράει θετικά και στις δύο περιπτώσεις, κατάφεραν τελικώς να “κλειδώσουν” την 18η νίκη τους στο πρωτάθλημα στο 75ο λεπτό. Ο Μπάρκας έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και ο Τσουλάκος με ωραίο πλασέ έβαλε τέλος στην... σεμνή τελετή (0-2). Στο 84' ο Αθανασόπουλος είχε κεφαλιά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δημητρίου με σουτ ανάγκασε τον Αλάμαρα να διώξει με υπερένταση στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛAΜΑΤΑΣ (Άρης Γαλανόπουλος): Αλάμαρας, Χατζίου, Κοσμόπουλος, Παπαδέας, Βαϊτσης, Βλαχάκης (70' λ. τρ. Μαρίνος), Φυκούρας, Χριστόπουλος, Δαρσακλής (78' Κορδώνης), Μιχαλόπουλος, Ψωρομύτης (61' Λύρας).
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μπολούν (58′ Σταθόπουλος), Καντούτσης, Μπουτσικάκης, Πολίμος, Μπάρκας, Κατσιώλης (68' Δημητρίου), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος (82' Τάσος Τσόπελας).