Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 10:48

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Πήρε εύκολα τον βαθμό στη Νίκαια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΙΩΝΙΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Πήρε εύκολα τον βαθμό στη Νίκαια (βίντεο)

Τον πρώτο της βαθμό στα πλέι οφ της Super League 2 πήρε χθες η Καλαμάτα που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης.

Η "Μαύρη Θύελλα" με αμυντική τακτική κράτησε με σχετική ευκολία το μηδέν, αλλά από την άλλη έκανε ελάχιστα πράγματα επιθετικά και δεν απείλησε καθόλου επί της ουσίας σε όλο το 90λεπτο.
Ηταν το πρώτο παιχνίδι που κάθισε στον πάγκο της μεσσηνιακής ομάδας ο Νίκος Αναστόπουλος που κοίταξε να φυλάξει τα νώτα του και έδωσε την μπάλα και χώρο στην ομάδα της Νίκαιας που ήθελε το τρίποντο για να μειώσει την διαφορά από την πρώτη θέση, την οποία μοιράζονται τα Χανιά με τη Καλλιθέα.
Ο Ιωνικός είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας (72%) στο ματς, αλλά η “Μαύρη Θύελλα” ήταν άριστα στημένη αμυντικά και δεν επέτρεψε παρά ελάχιστες φάσεις στους γηπεδούχους.

Δύο σπουδαίες επεμβάσεις ο Κοβάλ

Ο Μαξίμ Κόβαλ ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια και με δύο αποκρούσεις, μια σε κάθε ημίχρονο, διατήρησε απαραβίαστη την εστία του, για πρώτη φορά στη διαδικασία των πλέι οφ και μετά τις εντός έδρας ήττες από Χανιά και Ηλιούπολη.
Από την άλλη η Καλαμάτα έμεινε μακριά από το γκολ και στο τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ και παρά το θετικό αποτέλεσμα παρέμεινε στην τελευταία θέση του β' ομίλου, δίχως ελπίδες για κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Πως έπαιξε η Καλαμάτα

Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ηλιούπολη η Καλαμάτα είχε τρεις αλλαγές στη σύνθεσή της. Εκτός έμειναν οι έμπειροι Κάτσε, Μπαράλες και Τάτος και τις θέσεις τους πήραν οι Κατάλντι, Γρίβας και Στρούγγης. Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην αμυντική γραμμή και σύστημα 3-4-3, όπως συνήθιζε και στις προηγούμενες θητείες του στον πάγκο της μεσσηνιακής ομάδας. Ο Κοβάλ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Στρούγγης, Αρίμπας, Καρασαλίδης ήταν η τριάδα στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά. Δεξί μπακ χαφ έπαιζε ο Μοζέρ με τον Κωνσταντινόπουλο να παίρνει τη θέση του από το 19’ που αποχώρησε τραυματίας και στα αριστερά ήταν ο Βαλεριάνος. Στον άξονα ήταν οι Ματέους και Κατάλντι, με τον Ακόστα να κινείται αριστερά, τον Γρίβα δεξιά και τον Πασά στην κορυφή της επίθεσης. Οι Γρίβας και Πασάς πάντως άλλαζαν συχνά πυκνά θέσεις, με τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΟΦΗ να παίζει φορ.

Την κατοχή ο Ιωνικός,
δίχως μεγάλες φάσεις

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν από το ξεκίνημα την μπάλα στον Ιωνικό και επεδίωκαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη φάση στο ματς ανήκει στην Καλαμάτα στο 17’ με τον Πασά να δίνει στον Ακόστα που έβγαλε τη σέντρα και ο Μοζέρ πήρε την κεφαλιά που ήταν άστοχη. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Καλαμάτας και βγήκε αλλαγή, με τον Κωνσταντινόπουλο να περνά στη θέση του. Ο Ιωνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην περιοχή, ο προωθημένος Σόουζα πήρε την κεφαλιά με τον
Κοβάλ να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.
Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Κατάλντι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους χάθηκε στο 34’ με την κεφαλιά του Γκίνη να μπλοκάρεται από τον Ουκρανό γκολκίπερ.

Ιδια εικόνα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να είναι συνεχώς στην επίθεση και την Καλαμάτα να αμύνεται σωστά, μην αφήνοντας κενούς χώρους.
Ο Ιωνικός απειλούσε κυρίως με στατικές φάσεις, ενώ η “Μαύρη Θύελλα” δεν κατάφερνε να ψάξει το γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Στο τελευταίο 20λεπτο πέρασαν στο ματς οι Λόπεζ, Κάνιας και Κάτσε, με την εικόνα να παραμένει ίδια. Στο 72’ ο Ροντρίγκεζ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οικονομίδης σούταρε με τη μία ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ντάουντα από πλάγια θέση κόντραρε στον Στρούγγη και έφυγε κόρνερ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είχε ένα καλό σουτ στο 82’ με τον Κωνσταντινόπουλο που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γκέλιος.
Στα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός βγήκε μαζικά μπροστά και στο 92’ έχασε μεγάλη ευκαιρία… Μετά από κεφαλιά πάσα του Δρίτσα ο Οικονομίδης αμαρκάριστος από κοντά έκανε το σουτ με τον Κοβάλ να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια και να κρατά την ισοπαλία.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθήνας), με βοηθούς τους Απτόσογλου και Νιδριώτη από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σόουζα, Γκοράνοφ, Γρίβας, Κατάλντι και Καρασαλίδης,
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Γκέλιος, Τασιουλής, Οικονομίδης, Ντάουντα (84’ Δρίτσας), Λινάρδος (65’ Γιακουμάκης), Γκοράνοφ, Γκίνη, Σόουζα, Γκαρντάφσκι, Ζάχαβι (84’ Σαλίνας), Ροντρίγκες.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστόπουλος): Κοβάλ, Μοζέρ (19′ λ.τρ. Κωνσταντινόπουλος), Βαλεριάνος, Αρίμπας, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Ματέους Αλβες (74’ Κάτσε), Κατάλντι (68’ Λόπεζ), Ακόστα (74’ Κάνιας), Πασάς, Γρίβας.

SUPER LEAGUE 2 - ΠΛΕΙ ΟΦ
Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(4η αγωνιστική)
Ιωνικός – Καλαμάτα 0-0
Ηλιούπολη -Χανιά (σήμερα 4 μ.μ.)
Ρεπό: Καλλιθέα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Χανιά 28
-. Καλλιθέα 28
3. Ιωνικός 23
4. Ηλιούπολη 21
5. Καλαμάτα 19
* To ρεπό τους δεν έχουν κάνει τα Χανιά.
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Ηλιούπολη και Χανιά.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(14 Απριλίου)
Καλαμάτα – Καλλιθέα
Ιωνικός – Ηλιούπολη
Ρεπό: Χανιά

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(4η αγωνιστική)
Γιούχτας - Ολυμπιακός Β’ 3-2
Αιγάλεω – Διαγόρας (σήμερα 4 μ.μ.)
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός Β' (σήμερα 4 μ.μ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Αιγάλεω 19
2. Διαγόρας 18
3. Γιούχτας 17
4. Ολυμπιακός Β’ 15
5. Παναθηναϊκός Β’ 14
6. Παναχαϊκή 12
* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Αιγάλεω, Διαγόρας και Παναθηναϊκός Β'.
*Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ολυμπιακός Β' και Παναχαϊκή.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(14 Απριλίου)
Ολυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’
Διαγόρας – Γιούχτας
Παναχαϊκή – Αιγάλεω