Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 17:30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 2-0: Νίκησε, αλλά υποβιβάστηκε

Γράφτηκε από τον

 

Με νίκη... αποχαιρέτησε την Α' τοπική ο Ολυμπιακός Ανάληψης.

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν χθες στη Μεσσήνη με 2-0 της Σπερχογείας, αλλά την ίδια ώρα, η Ράχη κέρδιζε εκτός έδρας με 4-1 τον Τέλλο Αγρα. Ετσι ο Ολυμπιακός κατέλαβε την προτελευταία θέση και υποβιβάστηκε στη Β' τοπική.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη και παράλληλα μη νίκη της Ράχης, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας είχαν το πάνω χέρι. Ακόμα και με ισοπαλία δηλαδή της Ράχης, έμεναν στην Α' τοπική, εφόσον κέρδιζαν τη Σπερχογεία, που όπως και ο Τέλλος Αγρας είχαν εξασφαλίσει την παραμονή.
Τελικά επικράτησαν και στα δύο παιχνίδια οι ομάδες που είχαν βαθμολογικό κίνητρο και έτσι το τρίποντο του Ολυμπιακού, ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Προβάδισμα με Θεοδοσόπουλο, Τσώνη

Στα αξιοσημείωτα ότι το ματς στη Μεσσήνη είχε τρία πέναλτι, εκ των οποίων μόνο το ένα ήταν εύστοχο. Η Σπερχογεία δεν βρήκε στόχο δύο φορές από την... άσπρη βούλα και ενώ το σκορ ήταν 2-0.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 22' με πλασέ του Θεοδοσόπουλου, που είχε δοκάρι στο 35' με κεφαλιά.

Στο 63' ο ρέφερι Κομπιλίρης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι αμυντικού της Σπερχογείας και ο Τσώνης το μετέτρεψε σε γκολ, για το 2-0.

Δύο χαμένα πέναλτι ο Ηρακλής Καραχάλιος!

Στο 73' ο Ηρ. Καραχάλιος κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Σπερχογείας ανατράπηκε και πάλι μέσα στην περιοχή και είχαμε το δεύτερο πέναλτι για τη Σπερχογεία.
Ο Ηρ. Καραχάλιος το εκτέλεσε και αυτή τη φορά, αλλά ο Κατσίποδας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ηρ. Καραχάλιος σούταρε εκ νέου, με τον Καστίποδα να του λέει ξανά "όχι"..
Ο Ηρ. Καραχάλιος βρέθηκε σε θέση βολής και στο 83', με τον Πλιό που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή να αποκρούει και έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας (81′ Πλιός), Δημητρίου, Χριστόπουλος, Αποστολίδης, Δασκαλάκης, Λένα (56′ Γκάργκουλας), Θεοδωρακόπουλος, Σταματόπουλος (65′ Λέρα), Διονυσόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Τσώνης.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Μπακλέσης, Μούρτο, Μπούνας, Πιλάτης, Κακαλέτρης (86′ Γιακουμής), Σπύρος, Χρονόπουλος (76′ Σακκάς), Σαούτης, Τσέρτος, Ηρ. Καραχάλιος, Ι. Καραχάλιος (46′ Πανταζής).