Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:15

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Τα έκανε όλα ο Κουρούπης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Με τον Δημήτρη Κουρούπη σε ρόλο σκόρερ και δημιουργού, η ΑΕ Μάνης επικράτησε 2-1 του Παμίσου στο γήπεδο του Κάμπου και ολοκλήρωσε νικηφόρα την αγωνιστική περίοδο 2023-24
Πάντως, το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού η ομάδα της Μεσσήνης προέβη σε μια ξεχωριστή κίνηση τιμώντας την μνήμη των ανθρώπων που σχετίζονταν και με τους δύο συλλόγους, όπως ήταν ο Ηλίας Λουλαρέας, ο Ηλίας Σπυρέας και ο Κώστας Αργυρόπουλος.
Επίσης, η διοίκηση του Παμίσου βράβευσε εκείνη των Μανιατών για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα.
Τον αγώνα παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιώργος Χιουρέας.
Στο καθαρά αγωνιστικά κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με λίγες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η ΑΕ Μάνης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Παναγιώτη Πολίμου είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κόκκαλη, οι γραμμές τους ήταν πολύ κοντά και γενικότερα λειτουργούσαν εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Από την άλλη, ο Πάμισος είχε έλλειψη φαντασίας και πολλά προβλήματα στην δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων με στρωτό ποδσόσφαιρο.
Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 5' για την ΑΕ Μάνης με το σουτ του Τζανετέα από τα όρια της μεγάλης περιοχής να καταλήγει ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 9' ήταν η σειρά του Παμίσου να απειλήσει. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε πλασαριστά ένα κόρνερ για τον Τιμπλαλέξη, όμως το σουτ του τελευταίου λίγο έξω από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Κόκκαλη. Ο Παπαδόπουλος επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 18ο λεπτό, όμως ο κίπερ της ομάδας της Μάνης απέκρουσε με τις γροθιές σε πλάγιο.
Ακριβώς με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Ο Κουρούπης με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος και εκείνη κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τρακάκη που έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0. Στο 40' ο Παναγιώτης Πουλάκος έκανε τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Τρακάκη να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γλέζος δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων την έδιωξε με δυσκολία. Αυτή ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.
Στην ανάπαυλα οι φωνές του Νίκου Γεωργακλή έπιασαν τόπο, οι Νησιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά αυτή που σκόραρε ξανά ήταν η ΑΕ Μάνης. Στο 49' ο Παπαδόπουλος θέλησε να... μιμηθεί τον Κουρούπη στην φάση της επίτευξης του γκολ, εκτελώντας με παρόμοιο τρόπο ένα φάουλ, αλλά ο Κόκκαλης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 64' οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κουρούπης πέρασε κάθετα στον Κουλόπουλο, ο οποίος με μια κοφτή ντρίπλα απέφυγε τον Φιλόπουλο, βγήκε τετ α τετ με τον Τόσκα που στο μεταξύ είχε μπει στο ματς, τον πλάσαρε εύστοχα και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Μανιάτες. Ωστόσο, ο 31χρονος επιθετικός δεν θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ ως ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν σχετικά γρήγορα, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Ο Κόντο έκλεψε την μπάλα από τον Κουρούπη, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το πλασέ, αλλά ο Γιαννής έδιωξε σωτήρια πριν εκείνη περάσει την γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ευθύμη Βλάχο που με εξουδετερωμένο τον Κόκκαλη πλάσαρε εύστοχα για το 2-1. Στο 80' ο Αριστομενόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Κόκκαλης φάνηκε να ελέγχει την φάση, όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μελενικώτης απομάκρυνε σε πλάγιο.

Στο 88' ο Κράκουλι αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στον αστράγαλο και ο Πάμισος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες. Παρά την ήττα η ομάδα της Μεσσήνης τερμάτισε στην 2η θέση με 60 βαθμούς, ενώ αντίθετα η ΑΕ Μάνης κατέλαβε την 5η θέση έχοντας συγκεντρώσει 56 πόντους.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Κόκκαλης, Σπυρόπουλος (30' λ. τρ. Σπυρέας, 69' λ. τρ. Ντερβίσι), Π. Πουλάκος, Γιαννής, Μελενικιώτης, Στραβάκος, Τζανετέας, Γλέζος, Κουλόπουλος (69' Μπάλας), Κουρούπης (69' Κ. Πουλάκος), Μουλιάτος (60' λ. τρ. Χατζηπαναγιώτης).

ΠΑΜΙΣΟΣ (Νίκος Γεωργακλής, Ευτύχης Τασιόπουλος): Τρακάκης (55' Τόσκα), Σταματελόπουλος (55' Αριστομενόπουλος), Κράκουλι, Υμεράσι, Φιλόπουλος, Στ. Βλάχος (61' Ευθ. Βλάχος), Τιμπλαλέξης (69' Ντοτσέ), Δεμπεγιώτης, Πετρουλάκης, Παπαδόπουλος, Κόντο (69' Αθανασόπουλος).

Ο Πάμισος τίμησε Λουκαρέα, Σπυρέα και Αργυρόπουλο

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την ΑΕ Μάνης, η διοίκηση του Παμίσου τίμησε την μνήμη των Ηλία Λουκαρέα, Ηλία Σπυρέα και Κώστα Αργυρόπουλου, άνθρωποι της οικογενείας των οποίων βρέθηκαν στο γήπεδο του Κάμπου. Αμφότεροι φόρεσαν την φανέλα και των δύο συλλόγων και αγαπήθηκαν όσο λίγοι. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας λουλούδια, τα οποία εναπόθεσαν στην συνέχεια στο εικονοστάσι που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του Κώστα Αργυρόπουλου.

Πετρουλάκης: "Τα ονόματά τους θα γραφτούν με χρυσά γράμματα"

Στην σύντομη ομιλία του ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της διοίκησης του Παμίσου, Γιώργος Πετρουλάκης ανέφερε: "Και ο Ηλίας Λουκαρέας, και ο Ηλίας Σπυρέας και ο Κώστας Αργυρόπουλος άφησαν τον στίγμα τους στoν Πάμισο. Τίμησαν την φανέλα της ομάδας και αγαπήθηκαν από τον απαιτητικό της κόσμο. Το γεγονός ό,τι αγαπήθηκαν τόσο πολύ, μολονότι και οι τρεις δεν προέρχονταν από την πόλη της Μεσσήνης, τονίζει την προσφορά τους στον σύλλογο. Δυστυχώς και οι τρεις έφυγαν νωρίς. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε την μνήμη τους και να υποσχεθούμε στις οικογένειές τους ό,τι τα ονόματά τους θα γραφτούν στα βιβλία της ιστορίας και των δύο ομάδων με χρυσά γράμματα. Οι δικοί τους άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για αυτούς...".