Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 13:41

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Τίμησαν τη μνήμη Παπαδόπουλου και Γαϊτανάρου

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Τίμησαν τη μνήμη Παπαδόπουλου και Γαϊτανάρου

Οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας τίμησαν για άλλη μια χρονιά τη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου και του Σταύρου Παπαδόπουλου, καθώς επίσης παικτών και παραγόντων των δύο συλλόγων.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο, τα τελευταία χρόνια, φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, ώστε με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη ανθρώπων που για αρκετά χρόνια “υπηρέτησαν” τις δύο ιστορικές ομάδες της Καλαμάτας.
Πριν τη διεξαγωγή του φιλικού τελέστηκε τρισάγιο από την πατήρ Ξενοφώντα Γαλανόπουλο, για τους δύο προέδρους Γαϊτανάρο, Παπαδόπουλο, αλλά και τους Πέτρο Κατσιλιέρη, Νίκο Καλογερόπουλο, Παναγιώτη Κυριακόπουλο, Γιάννη Βαλσαμάκη, Διογένη Χριστόπουλο, Κώστα Αργυρόπουλο και Δημήτρη Κατσίποδα. Αμέσως μετά ο πατήρ Ξενοφώντας σε σύντομο χαιρετισμό, είπε: “Ο Θεός να τους αναπαύει, ζωή σε όλους μας. Συγχαρητήρια και στους δύο συλλόγους για την προσπάθεια που κάνετε. Οταν ξεχνάμε το παρελθόν δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον. Γι’ αυτό να θυμόμαστε τους παλιούς, να τους μοιάζουμε στα καλά, να αποφεύγουμε τα στραβά, άνθρωποι είμαστε θα κάνουμε και λάθη και η ζωή μας να πηγαίνει καλά. Να είμαστε όλοι καλά με υγεία”.
Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο των παλαιμάχων του ΠΣ “Η Καλαμάτα” Μανώλη Θεόδωρου τον πρόεδρο των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Σταύρο Χριστόπουλο, τον αδερφό του Σταύρου Παπαδόπουλου, Γιάννη και εκ μέρους της οικογένειας Γαϊτανάρου μίλησε ο εγγονός Λυκούργος Γαϊτανάρος.
Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος, αναφέρθηκε σε τηλεγράφημα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών. Επίσης διάβασε μήνυμα του γιου του Λυκούργου Γαϊτανάρου, Παναγιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Βράβευσαν τον Κώστα Χάνιο

Στο γήπεδο παραβρέθηκε ο Κώστας Χάνιος παλαίμαχος παίκτης της Καλαμάτας, τον οποίο βράβευσαν οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας για την προσφορά του στην ομάδα. Μιλώντας γι’ αυτόν ο Μανώλης Θεοδώρου ανέφερε: “Με την ευκαιρία, θέλω σήμερα και έχω την τιμή, όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι παλαίμαχοι να τιμήσουμε έναν συμπαίκτη μας της παλιάς εποχής, ο οποίος ήταν από την Λιβαδειά, έπαιξε στην ΑΕΚ και μετά ήρθε και έπαιξε 4 χρόνια στην Καλαμάτα με τεράστια προσφορά. Είχε ήθος και είχε ένα σημαντικό πράγμα μεγάλη αγάπη την οποία την έχει και σήμερα για την Μαύρη Θύελλα και για την πόλη της Καλαμάτας. Αυτός είναι ο Κώστας Χάνιος”.
Δευτερόλεπτα μετά τη βράβευση του ήταν ο Κώστας Χάνιος, ιδιαίτερα συγκινημένος αρκέστηκε να πει: “Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ όλους”.

Τιμητικές πλακέτες σε Σ.Δ.Π.Μ. και Ε.Δ.

Στη συνέχεια οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού απένειμαν τιμητικές πλακέτες στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, την παρέλαβε ο πρόεδρος Νίκος Κοσάρης και στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, την παρέλαβε ο πρόεδρος Ηλίας Αλεξέας έχοντας δίπλα του μέλη της Επιτροπής και παρατηρητές διαιτησίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ. Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο παλιός πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ. Λεωνίδας Οικονομίδης, ο Ανδρέας Μιχαλακέας μέλος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Π.Μ., ο Σταύρος Λαμίας μέλος της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Μ., ο παρατηρητής αγώνων Γιώργος Κατσαφάδος, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας με το Γιώργο Γαϊτάνη, οι Ζώης Δούβας, Γιώργος Φάββας, Γιώργος Πετρογιάννης με το γιο του Χρήστο, Παναγιώτης Μπιζίμης, Γιώργος Κόντος, Κώστας Παρασκευόπουλος, Γιώργος Μπένος, Βασίλης Γεωργόπουλος, Γιώργος Παυλής, Πάνος Σταυριανέας και ο Δημήτρης Ηλιόπουλος που είναι πάντα κοντά και στηρίζει την Καλαμάτα, αλλά και τους παλαίμαχους.

Ισόπαλο έληξε το φιλικό

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το φετινό φιλικό ανάμεσα στις ομάδες παλαιμάχων του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας.
Τα δύο τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 45’ ο Αντώνης Καλογερόπουλος με σουτ άνοιξε τον σκορ για τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού. Στο 60’ ο Φωτεινάκης με σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Από εκεί και πέρα είχαμε και τρία δοκάρια. Στο 47’ ο Λακριντής με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης έγινε αποδέκτης της μπάλα και με νέο σουτ την έστειλε αυτή τη φορά στο κάθετο δοκάρι, χάνοντας διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 58’ μετά από σουτ του Γιάννη Σακελλαρόπουλου η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Νίκος Χρονόπουλος που είχε βοηθούς διαιτητές τους Βασίλη Γεωργακίλα, Παναγιώτη Μαυροειδάκο.
Για τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού, ο Δημήτρης Πετρογιάννης χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τους Ηλία Τσουλάκο, Νίκο Μουστάκα, Αγγελο Παναγόπουλο, Βαγγέλη Κολοκάθη, Πέτρο Καλατζή, Θανάση Φωτόπουλο, Γιάννη Σακελλαρόπουλο, Αντώνη Καλογερόπουλο, Γιάννη Χελά, Νίκο Εμμανουήλ, Αργύρη Τσιγάρο. Επαιξαν ακόμη οι Λεωνίδας Μούργος, Τζίμης Αναστασόπουλος, Γιώργος Μπαρδουνιώτης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Κατσίποδας, Γιώργος Σταυρόπουλος, Γαβρίλης Φυκούρας, Τάσος Μισέρος. Στον πάγκο ήταν οι Βασίλης Φωτάκης, Γιάννης Σπαντιδέας, Παναγιώτης Θεοχάρης.
Για τους παλαίμαχους της Καλαμάτας οι Νικήτας Παπανικολόπουλος, Νίκος Μουλατσιώτης χρησιμοποίησαν στην αρχική ενδεκάδα τους Κώστα Πλακουδάκη, Γιώργο Κορομηλά, Τάκη Σακελλαρόπουλο, Κώστα Παλαμαρά, Βασίλη Μπλέτσα, Γιάννη Καλογερόπουλο, Δημήτρη Μάλαμα, Γιάννη Αθανασόπουλο, Κώστα Χάνιο, Φραγκίσκο Κεράνη, Αγγελο Σκαφιδά. Επαιξαν ακόμα οι Πάρης Καλλιντέρης, Βασίλης Μπεγέτης, Βασίλης Τζίφας, Ηλίας Φλέσσας, Βασίλης Φωτεινάκης, Τόγιας Κόρδας, Ηλίας Φράγκος, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Γιάννης Σταυριανέας.