Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 14:32

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιόρτασε τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ εθνική! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιόρτασε τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ εθνική! (φωτό & βίντεο)

Ημέρα γιορτής ήταν το Σάββατο για τον Πύργο Τριφυλίας… Το καμάρι του χωριού, ο ιστορικός Μιλτιάδης πραγματοποίησε την φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου της Α’ τοπικής, αλλά και την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Στο… χορταριασμένο και πλήρως εγκαταλελειμμένο γήπεδο του Πύργου Τριφυλίας οι άνθρωποι και ο φίλαθλος κόσμος του Μιλτιάδη γιόρτασαν τη σπουδαία αυτή επιτυχία και έκαναν όνειρα για τη νέα σεζόν στα… σαλόνια της τρίτης εθνικής κατηγορίας.
Ο Τριφυλιακός σύλλογος ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2021 την προσπάθεια για επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες και με τρεις σερί ανόδους τα κατάφερε και με τρόπο επιβλητικό.
Τη γιορτή συντόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Αγγελος Γεωργόπουλος και η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου έγινε από τον πρόεδρο της Ενωσης Βασίλη Σπηλιώτη και τους παράγοντες της ΕΠΣΜ Ηλία Αλεξανδρόπουλο, Παναγιώτη Καλκαβούρα και Βασίλη Αθανασόπουλο.
Την κούπα σήκωσαν οι τρεις αρχηγοί της ομάδας Ντίνος Γαλάνης, Βασίλης Αθανασόπουλος και Αγγελος Σαραντόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο του Μιλτιάδη Χρήστο Μιχαλόπουλο, εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους της ομάδας που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα με καπνογόνα και συνθήματα!

Μετάλλια σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

Οι ποδοσφαιριστές που πήραν τα μετάλλια του πρωταθλητή ήταν οι: Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Διονύσης Γεωργιόπουλος, Στράτος Παπανικολός, Γιώργος Τάρλεφ, Παναγιώτης Μπουτσικάκης, Τάσος Καντούτσης, Σπύρος Οδεμισιώτης, Γιάννης Τσόπελας, Τάσος Τσόπελας, Ηλίας Πολίμος,
Περικλής Δημητρίου, Δημήτρης Κατσιώλης, Ντίνος Γαλάνης, Πέτρος Μπολούν, Κώστας Σταθόπουλος, Αγγελος Σαραντόπουλος, Δημήτρης Μπάρκας, Βασίλης Αθανασόπουλος, Κώστας Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χρονόπουλος και ακόμη οι Σταύρος Τσουλάκος, Γιώργος Κάππος, Τάσος Φριτζήλας, Ανδρέας Χρονόπουλος και Παναγιώτης Παπανικολόπουλος που δεν έδωσαν το “παρών” στη φιέστα.

Από την τεχνική ηγεσία πρωταθλητές στέφθηκαν ο προπονητής Ηλίας Φωτόπουλος, οι βοηθοί του Μιχάλης Φασουλής και Γιάννης Καραλάγας και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Κουτσούμπας, οι οποίοι ανέλαβαν την ομάδα τον τελευταίο μήνα.
Φυσικά μετάλλιο πήραν ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος και ο βοηθός του Γιάννης Σουρέλης, οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα στον τίτλο στην Α’ τοπική.

Πλακέτες σε Γαλάνη, Κατρή και Αθανασόπουλο

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν τρεις βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα του Πύργου. Ο πρόεδρος Χρήστος Μιχαλόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στην “ψυχή” της ομάδας, τον Παναγιώτη Γαλάνη. Τον άνθρωπο που εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες έχει συνδέσει το όνομα του με τον Μιλτιάδη και είναι ο αφανής ήρωας πίσω από κάθε επιτυχία.

Ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κατσούλας βράβευσε τον Μανώλη Κατρή, έναν εργάτη του Μιλτιάδη που κράτησε την ομάδα όρθια στα “πέτρινα” της χρόνια, ενώ ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος βράβευσε τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Βασίλη Αθανασόπουλο. Απονεμήθηκε ένα ακόμη κύπελλο από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ εθνική.

Μιχαλόπουλος: “Να καθιερωθεί ο Μιλτιάδης στη Γ’ εθνική”

Ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Μιχαλόπουλος επισήμανε πως είχε δύο στόχους όταν ανέλαβε την προεδρία, οι οποίοι επιτεύχθηκαν.
“Η ομάδα επέστρεψε μετά από χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και όπως είδα και σήμερα το χωριό έχει συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα, είδα πολύ κόσμο στο γήπεδο και αυτό με έκανε χαρούμενο”. Για τους στόχους του Μιλτιάδη στη Γ’ εθνική και για το γηπεδικό πρόβλημα ο
κ. Μιχαλόπουλος είπε: “Δεν θέλουμε ο Μιλτιάδης να είναι ασανσέρ κατηγοριών, στόχος είναι η άνετη παραμονή και ίσως κάτι παραπάνω… Για το γήπεδο πολλά ακούγονται τρία χρόνια τώρα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει.
Εγώ έχω δεσμευτεί πως αν θέλει η περιφερεια και ο δήμος, έχω τη δυνατότητα με δικά μου χρήματα να ξεκινήσουμε για να φτιαχτεί το γήπεδο του Πύργου.
Οπως και να έχει, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να κοροϊδέψει το έξι μηνών παιδί μου που βρίσκεται σήμερα εδώ”.

Δύσκολο να συνεχίσει ο Φωτόπουλος

Ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Φωτόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια στη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο, τονίζοντας πως ήθελε την πρώτη θέση και όχι μόνο την άνοδο στα μπαράζ.
“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσω για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους στην ομάδα και τη νέα χρονιά, αν και το θέλω πολύ. Θα μιλήσω όμως με τη διοίκηση και θα δούμε αν υπάρχει το πλαίσιο να συνεχίσουμε τη
συνεργασία. Το σίγουρο είναι πως ο Μιλτιάδης έχει τα φόντα να παραμείνει στην κατηγορία και να τα πάει πολύ καλά τη νέα χρονιά”.

Καμία δέσμευση για το γήπεδο Πύργου από Λεβεντάκη!

Το “παρών” στη φιέστα του Μιλτιάδη εκτός από τους κ.κ. Λεβεντάκη και Αναστασόπουλο που προαναφέρθηκαν, έδωσαν ακόμα ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας παρότι είδε από κοντά το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει το… χορταριασμένο γήπεδο του Πύργου, δεν έκανε την παραμικρή εξαγγελία περί αυτού! Αρκέστηκε στο να ανακοινώσει επί προσωπικού πως η εταιρεία του θα κάνει δωρεά προς τον Μιλτιάδη μια πλήρη εμφάνιση και μοίρασε σε όλους συγχαρητήρια για την άνοδο! Ο κ. Λεβεντάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ξεκινήσει στο γήπεδο των Γαργαλιάνων στα αποδυτήρια και πως θα γίνουν προσπάθειες για αλλαγή του τάπητα!
Για το γήπεδο του Πύργου δεν έγινε καμία αναφορά, παρότι άλλα είχε εξαγγείλει την περσινή προεκλογική χρονιά η δημοτική αρχή… Αυτό όπως ήταν λογικό έφερε την… έκρηξη ορισμένων φιλάθλων τουΜιλτιάδη, που μίλησαν για κοροϊδία και για εμπαιγμό και όλα αυτά την ημέρα που η ομάδα πανηγυρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της. Ο κ. Λεβαντάκης απαντώντας υποστήριξε πως για να είναι λειτουργικό το γήπεδο του Πύργου θα χρειαστεί 1 εκ. ευρώ (!) και πως δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το ταμείο δημοσίων επενδύσεων.
Γενικόλογα μίλησαν στη συνέχεια και οι κ.κ. Μαντάς, Αναστασόπουλος και Καφαντάρης, χωρίς βέβαια να αποτελεί δική τους αρμοδιότητα η ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου του Πύργου.

Η ουσία είναι πως ο Μιλτιάδης παραμένει ξεσπιτωμένος από το Φλεβάρη του 2020 και δεν υπάρχει οι προϋποθέσεις να παίξει στη φυσική του έδρα ούτε τη σεζόν 2024-25 στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.
Μετά το γήπεδο του Πύργου η γιορτή συνεχίστηκε με γεύμα και ποτά στην πλατεία του χωριού, με τους φίλους της ομάδας να αποθεώνουν παίκτες και τεχνική ηγεσία!