Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 15:20

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Πήρε Τσόπελα και Τσέρτο “αντίο” από Τσιβιετά

Γράφτηκε από τον
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Πήρε Τσόπελα και Τσέρτο  “αντίο” από Τσιβιετά

Τα πρώτα.. deal ενόψει της νέας σεζόν “κλείδωσαν” για τον Παπαφλέσσα Χώρας, με τον Τάσο Τσόπελα και τον Αγγελο Τσέρτο να αποτελούν τα πρώτα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.


Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος μέσος Τάσος Τσόπελας μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στις δύο πτέρυγες και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, καθώς ο Παπαφλέσσας ήταν η ομάδα όπου πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο.
O Τσόπελας προέρχεται από μια “μαγική” σεζόν με την φανέλα του Μιλτιάδη, με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής στην Α' τοπική, κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο στη Γ' Εθνική της περιόδου 2024-25 μέσω των αγώνων μπαράζ. Τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε με τα χρώματα του Τέλλου Άγρα.
Ο 31χρονος Άγγελος Τσέρτος συμφώνησε με την διοίκηση και επιστρέφει στο “σπίτι” του, αποτελώντας το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα, αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία στην ομάδα του τόπου καταγωγής του, με την οποία έχει ζήσει έντονες στιγμές στο παρελθόν.
Πρόκειται για μια ποιοτική προσθήκη στη γραμμή κρούσης, αφού η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη και με την εμπειρία του αναμένεται να δώσει πολύτιμες λύσεις στον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο Τσέρτος αγωνίστηκε φέτος στον ΑΟ Σπερχογείας, ενώ έχει παίξει ακόμη σε ΠΑΣ Ράχη, Πανιώνιο Καλαμάτας, ΑΕΚ Καλαμάτας με την φανέλα της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής τη σεζόν 2021-22 με 22 τέρματα, ΑΟ Φυτειάς, ΑΟ Μεθώνης και Μιλτιάδη.
Αντίθετα, παρελθόν από τον Παπαφλέσσα αποτελεί ο Γιόμο Τσιβιετά. Ο 21χρονος επιθετικός από την Ναμίμπια, ο οποίος σημείωσε 10 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ' τοπικής αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα

Κατεβάζει και δεύτερη ομάδα

Την απόφαση να δημιουργήσουν δεύτερη ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' τοπικής, αποφάσισαν οι ιθύνοντες του Παπαφλέσσα Χώρας. Ο Παπαφλέσσας Χώρας Β όπως θα ονομάζεται θα στελεχωθεί από παιδιά της ακαδημίας κάτω των 20 ετών. Στόχος είναι η σωστή προετοιμασία των αθλητών για την είσοδο τους στο ανδρικό τμήμα, στα πρότυπα μεγάλων συλλόγων. Προπονητής θα είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση και της πρώτης ομάδας.

Σε τουρνουά στην Αιγιάλεια η Ακαδημία Χώρας

Σε ένα δυνατό τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών θα συμμετάσχει από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου η Ακαδημία Χώρας. Το “Θουκυδίδειο Football Festival” διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Αιγιάλεια Αχαΐας και θα δώσουν το παρών ομάδες από όλη την Ελλάδα. Η Ακαδημία Χώρας θα λάβει μέρος με τα τμήματα Κ-16 και Κ-13.