Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 17:37

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο αγωνιστικός χάρτης της νέας περιόδου

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο αγωνιστικός χάρτης της νέας περιόδου

Με τη συμμετοχή 15 ομάδων στην Α’ τοπική και 17 στη Β’ κατηγορία θα διεξαχθούν τα δύο πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣ Μεσσηνίας, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα των δηλώσεων συμμετοχής στις παραπάνω διοργανώσεις.


Σε ότι αφορά τη Γ’ τοπική το τοπίο δεν ξεκαθάρισε οριστικά χθες, καθώς μόλις 18 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή και υπάρχουν και κάποιες άλλες που θα πρέπει σύντομα να το κάνουν για να αποκτήσουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της μη ένταξης τους στο μητρώο τα δύο προηγούμενα χρόνια έπρεπε κάποιες ομάδες σύμφωνα με το νέο νόμο που είναι σε ισχύ, να διαγραφούν από το μητρώο της ΕΠΣΜ και στη συνέχεια προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα στην διοργανώτρια αρχή να τα επανεγγράψει στο μητρώο της ως νέα σωματεία ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Για το λόγο αυτό η ΕΠΣΜ, έδωσε ολιγοήμερη παράταση σε όσα σωματεία βρίσκονται στην παραπάνω διαδικασία, ώστε να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες και να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α’ τοπική είναι οι Εράνη, Πάμισος, ΑΟ Κυπαρισσίας, Πανθουριακός, ΑΕ Μάνης, Μεθώνη, Ακρίτας Κορώνης, ΑΟ Διαβοιτσίου, Θύελλα Χαρακοπιού, ΠΑΣ Ράχη, Τέλλος Αγρας, Ηρακλής Καλαμάτας, Ομόνοια, Στενωσιά, ΑΟ Φοινικούντας.
Στη Β’ τοπική δήλωσαν συμμετοχή οι ομάδες Εθνικός Μελιγαλά, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, ΑΟ Καλλιθέας, Μεσσηνιακός, Αναγέννηση Παραλίας, Θύελλα Μερόπης, Αστέρας Βαλύρας, Καλό Νερό, Αστέρας Αρφαρών, Ατρόμητος Πλάτυ, ΑΕ Λόγγας, Παπαφλέσσας Χώρας, ΠΑΟΚ, ΑΟ Λαιΐκων, Δόξα Καλαμάτας και η Σπερχογεία.
Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ τοπική είναι οι ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα, Νέος Αρι, ΑΕ Αβίας, Κυπάρισσος Τριφυλίας, Θύελλα Παραλίας, ΑΟ Δωρίου, ΑΕΠΣ Αρις Καλαμάτας, ΑΣ Δαναός, ΑΟ Φυτειάς,    ΑΟ Πατίστα Καλαμάτας, Τιτάνες, Αίαντας Καλαμάτας, ΑΕΚ Καλαμάτας, Πράσινα Πουλιά, Ικαρος Καλαμάτας και οι τρεις νεοσυσταθείσες ομάδες Πάμισος Μεσσήνης Β', Παπαφλέσσας Χώρας Β’ και Εράνη Β'.
Οπως γράψαμε και στο προχθεσινό ρεπορτάζ η ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Από εκεί και πέρα οι ομάδες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τη Γ’ κατηγορία είναι οι Πανιώνιος Καλαμάτας, Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Απόλλων Καλαμάτας, Διαγόρας Κοπανακίου, Νίκη Πλάτης και ο ΠΣ “Η Καλαμάτα”.

Οι συμμετοχές στο κύπελλο

Στο κύπελλο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, θα πάρουν κανονικά μέρος ο Μιλτιάδης και τα σωματεία της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της ΕΠΣΜ.