Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 16:05

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ: Με Ρουζόμπεροκ ή Χάιντουκ η ΑΕΚ εάν περάσει τη Νόα

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ: Με Ρουζόμπεροκ ή Χάιντουκ η ΑΕΚ εάν περάσει τη Νόα

Η Ρουζόμπεροκ από την Σλοβακία ή η Χάιντουκ Σπλιτ θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στα play off του Conference League, εφόσον η Ένωση προσπεράσει το εμπόδιο της Νόα απ’ τη Αρμενία.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην «OPAP Arena» στις 22 Αυγούστου κι ο δεύτερος εκτός έδρας στις 29/8.

H AEK μπήκε το πρωί της Δευτέρας (5/8) στο 4ο και τελευταίο υπό-γκρουπ των play off του Conference League ως ζευγάρι με τη Νόα, έχοντας ως υποψήφιους αντιπάλους τους νικητές των ζευγαριών Ρουζόμπεροκ-Χάιντουκ Σπλιτ, Παρτίζαν-Λουγκάνο και τους ηττημένους των ζευγαριών Κρίβμπας-Βικτόρια Πλζεν και ΤΣΚΑ 1948-Πάφος απ’ το Europa League.

Εντέλει στο δρόμο της, εφόσον προσπεράσει την ομάδα απ’ την Αρμενία, θα βρεθεί ο νικητής του ζευγαριού Ρουζόμπεροκ-Χάιντουκ Σπλιτ.

Στο μεταξύ, στα πολύ... δύσκολα έπεσε ο Παναθηναϊκός καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη γαλλική Λανς στα play off του Conference League, εάν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους δύο αγώνες με τον Άγιαξ στον Γ’ προκριματικό του Europa League.

Μετά τη κλήρωση των play off του Europa League, το «τριφύλλι» μπήκε (και) στην κλήρωση των play off του Conference League στο οποίο θα συνεχίσει, εφόσον δεν τα καταφέρει στα δύο ματς με τον Άγιαξ στον Γ’ προκριματικό του Europa League.
Στο δικό του (1ο) υπό-γκρουπ που είχε βγει από το πρωί της Δευτέρας (5/8), είχαν οριστεί ως αντίπαλοι οι νικητές των ζευγαριών Κοπεγχάγη-Μπάνικ Οστράβα, Ομόνοια-Φέχερφαρ, η ηττημένη του ζευγαριού Τραμπζονσπόρ-Ραπίντ Βιέννης και οι Χαϊντενχάιμ και Μπεσίκτας.
Στο δικό του «δρόμο» (εάν αποκλειστεί απ’ τον Άγιαξ) μπήκε εντέλει η ισχυρή Λανς την οποία είχε αντιμετωπίσει τη σεζόν 2006/07 στους «32» του Κυπέλλου UEFA.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Γαλλία στις 22/8 και ο δεύτερος (εάν αντίπαλός της είναι ο Παναθηναϊκός) θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 29/8.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ