Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 12:16

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Θετικά δείγματα στο Αργος

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Θετικά δείγματα στο Αργος

Με γκολ του Φινλανδού στόπερ Γιούχα Πίρινεν στο 21', η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 1-0 τον Παναργειακό στο Αργος, στο τέταρτο κατά σειρά φιλικό τεστ της προετοιμασίας της.


Η "Μαύρη Θύελλα" είχε θετική εικόνα απέναντι σε μια ομάδα που θα βρει στο δρόμο της και στο πρωτάθλημα της Super League 2 και πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στα φιλικά.
Για την ακρίβεια η Καλαμάτα μετρά μόνο νίκες σε τέσσερις αγώνες, έχοντας παράλληλα διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Η αρχή έγινε με τους Πόντιους Κατερίνης, όπου επικράτησε με 3-0, χάρη σε τέρματα των Αλγκαρανάζ, Ντιγκινί και Χότζα. Ακολούθησε το 1-0 με το Μακεδονικό (σκόρερ ο Στρούγγης) και το 2-0 με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου, όπου σκόραραν οι δύο επιθετικοί Χερόνιμο Μπαράλες και Αλγκαρανάζ. Ολα τα ματς ήταν εκτός έδρας.
Κόντρα στον Παναργειακό τη λύση έδωσε ένας αμυντικός (όπως και με τον Μακεδονικό) σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και γι' αυτό το λόγο καθυστέρησε κατά μισή ώρα και η έναρξη (στις 6.30 μ.μ., αντί για τις 6 μ.μ.)
Στο γήπεδο βρέθηκε αρκετός κόσμος τόσο από πλευράς γηπεδούχων, όσο και φιλοξενούμενων, με την Καλαμάτα να είναι καλύτερη και να έχει δύο ευκαιρίες πριν ανοίξει το σκορ.
Στο 3' ο Γρίβας από πάσα του Αλγκαρανάζ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, όπως και στο 7'.
Η Καλαμάτα πήρε προβάδισμα στο 21' από στατική φάση. Ο Μορέιρα εκτέλεσε κόρνερ και ο Πίριινεν με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Καλαμάτας.
Αυτό το γκολ έκρινε και τη φιλική αναμέτρηση, με τη "Μαύρη Θύελλα" να έχει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς και να είναι συμπαγής στην άμυνα.
Ο Νίκος Αναστόπουλος στο πρώτο φιλικό μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ελατοχώρι Πιερίας, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες, ώστε να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων που ξεκινούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με το Κύπελλο Ελλάδας (εκτός έδρας με την Επισκοπή).
Το ίδιο και ο Γιώργος Βαζάκας στον Παναργειακό, που αν και νεοφώτιστος, έχει υψηλές βλέψεις στη Super League 2.
H αρχική σύνθεση της Καλαμάτας στο Αργος ήταν:Κότσαρης (30' Λαδάς, 68' Μέντες)), Ουές, Βαλεριάνος, Πίρινεν, Τσελεπίδης, Στρούγγης, Ξενιτίδης, Κατάλντι, Γρίβας, Μορέιρα, Αλγκαρανάζ.
Η ενδεκάδα του β ημιχρόνου¨ Λαδάς, Στρούγγης, Κωνσταντινόπουλος, Στίγκας, Πίρινεν, Ουμπέντα, Κατάλντι (68' Ριένστρα), Ντικινί, Χάγκαν, Παμλίδης, Μπαράλες