Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 17:22

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τι αλλάζει στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τι αλλάζει στη Γ’ εθνική

Σημαντικές αποφάσεις για τη Γ’ εθνική, πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς το μεγαλύτερο σε συμμετοχή εθνικό πρωτάθλημα αλλάζει από την επόμενη σεζόν.

Οι τέσσερις όμιλοι θα γίνουν έξι (από 12 ομάδες) και θα υποβιβάζονται τρεις ομάδες από κάθε όμιλο! Το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 4 ομίλους, καθώς δεν μπορούσε να αλλάξει η προκήρυξη (ήδη έχει γίνει η κλήρωση) και έτσι η αύξηση των ομάδων, μεταφέρεται για την περίοδο 2026-2027.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι φέτος από τους τέσσερις ομίλους, θα υποβιβαστούν συνολικά 26 ομάδες.
Συγκεκριμένα, από τον 1ο και τον 2ο όμιλο, που περιλαμβάνει 18 ομάδες, θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία εφτά ομάδες.
Από τον 3ο όμιλο, όπου μετέχει και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Μιλτιάδης, θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα πέντε ομάδες. Και αυτό γιατί ο όμιλος έχει 16 ομάδες μετά την αποχώρηση του Παναρκαδικού και του Αιολικού. Τέλος από τον τέταρτο όμιλο (17 ομάδες) θα υποβιβαστούν οι τελευταίες εφτά ομάδες.

Την άνοδο στη Super League 2 θα πάρουν απευθείας οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων

Οσον αφορά την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Γ’ εθνική θα γίνουν και φέτος μπαράζ, με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ να χωρίζονται σε ομίλους των 7 ομάδων και να ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας.
Ο Μιλτιάδης τα κατάφερε στα φετινά μπαράζ και θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ εθνική. Η μεσσηνιακή ομάδα ξεκινά εντός έδρας αυτό το ταξίδι, μιιας και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 22 Σεπτεμβρίου, θα υποδεχτεί την Κόρινθο. Μια ομάδα που έχασε πέρυσι στο φινάλε τον τίτλο και την άνοδο από τον Παναργειακό και αναμένεται να κάνει και φέτος πρωταθλητισμό.