Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 21:59

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-2: Ισοπαλία σε ένα πραγματικό ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-2: Ισοπαλία σε ένα πραγματικό ντέρμπι

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο της ποιότητας και της δυναμικής των δύο αντιπάλων, Τέλλος Άγρας και Πανθουριακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για την 3η αγωνιστική της Α' τοπικής.

Αμφότεροι ήθελαν το “τρίποντο” για διαφορετικούς λόγους, έπαιξαν παθιασμένα, αλλά τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς. Η αναμέτρηση των Γαργαλιάνων ήταν συναρπαστική. Οι δύο “μονομάχοι” επιδεικνύοντας απίστευτο πάθος, προσέφεραν όμορφο θέαμα, αποζημιώνοντας τον κόσμο που έδωσε εντυπωσιακό παρών στις εξέδρες και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες ιδιαίτερα δραστήριες. Ο Άγρας άγγιξε το γκολ μόλις στο 10ο λεπτό, όμως ο Κυριακόπουλος κατέβασε τα... ρολά, σταματώντας τον Δασκαλάκη στο μεταξύ τους τετ α τετ. Στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του Πανθουριακού με δυνατό βολέ έψαξε και βρήκε καταπληκτικά τον Αγγελή που έφυγε στην αντεπίθεση, εκείνος βρέθηκε φάτσα με τον Αλεξανδρόπουλο και δεν αστόχησε, βάζοντας σε θέση οδηγού τις “κουκουβάγιες” (0-1).

Οι Γαργαλιανιώτες έφεραν το ματς σε ισορροπία στο 30', όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Γεωργιόπουλου από τα αριστερά, ο Τσουλάκος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά νίκησε τον Κυριακόπουλο που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, με τον 36χρονο επιθετικό να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του με τα “ερυθρόλευκα”. Στο 36' ο Γεωργιόπουλος σπατάλησε τεράστια διπλή ευκαιρία για να σκοράρει και να κάνει την ολική ανατροπή! Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσουλάκο, ο 33χρονος ακραίος επιθετικός βρέθηκε απέναντι τον Κυριακόπουλο, όμως το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με το ένα χέρι ο τερματοφύλακας της ομάδας της Θουρίας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργιόπουλος έκανε νέο πλασέ που ήταν όμως αδύναμο, δίνοντας την ευκαιρία στον Σταματελόπουλο να απομακρύνει. Στο 63' ο Γεωργουλέας ξεκίνησε μια κούρσα πίσω από το κέντρο, πάτησε περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση, με τον Αλεξανδρόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ με τα πόδια. Αυτό που δεν κατάφερε ο Γεωργιόπουλος στην φάση του 36ου λεπτού, το πέτυχε ο ίδιος στο 65'. Ο Μπάρκας έκανε με τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, ελευθερώθηκε αριστοτεχνικά από τρεις αντιπάλους, έπαιξε κάθετα τον Γεωργιόπουλο μέσα στην περιοχή και αυτός με ιδανικό πλασέ από δύσκολη γωνία πέτυχε το 2-1, με το γήπεδο των Γαργαλιάνων να παίρνει “φωτιά”!

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 81', όταν ο Φράγκος σέντραρε από τ' αριστερά, ο Δασκαλάκης με το κεφάλι απομάκρυνε σ' ένα σημείο όπου βρισκόταν ο Δημητρίου, που χρειάστηκε ένα κοντρόλ και έπειτα εξαπέλυσε μια... φωτοβολίδα από την γωνία της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καρφώνεται στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του Αλεξανδρόπουλου! Ένα γκολ... χάρμα ιδέσθαι από τον 22χρονο εξτρέμ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και που πανηγυρίστηκε έξαλλα απ' όλους στις τάξεις του Πανθουριακού.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, Καραχάλιος, Κανελλόπουλος (90+2' Νικολόπουλος), Σεφεράσι, Ανδρώνης (90+2' Βενετσανάκος), Μαλισόβας (80' Βελησσάρης), Δασκαλάκης, Γεωργιόπουλος, Μπάρκας (78' λ. τρ. Διονυσόπουλος), Τάσος Κ. Δεσποτόπουλος (46' Τσελάι), Τσουλάκος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νικολόπουλος, Γιαννακόπουλος, Σταματελόπουλος (46' Δρούγας), Αριστομενόπουλος (75' Κουτσουρόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Φράγκος, Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος (75' Σερπάνος), Στάθης Βλάχος (59' Δημητρίου), Αγγελής, Γεωργουλέας.