Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 20:33

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛ.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. 2-0: Πήρε καθαρό προβάδισμα με ένα 5λεπτο ξέσπασμα

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛ.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. 2-0: Πήρε καθαρό προβάδισμα με ένα 5λεπτο ξέσπασμα

Ο σημερινός πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό είχε ελάχιστα πράγματα να επιδείξει μέχρι το 63', καθώς μέχρι το σημείο αυτό οι δύο ομάδες είχαν αναλωθεί σε ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές φάσεις στις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό μάλιστα επισκέπτεται πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή.


Ενα πεντάλεπτο ξέσπασμα του Απόλλωνα όμως ήταν αρκετό για να δώσει καθαρό προβάδισα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας στον ιστορικό σύλλογος ο οποίος με δύο τέρματα των Τρικουράκη και Μπιτσάνη στο 63' και το 67' επικράτησε με 2-0 του αντιπάλου του στην κοινή τους έδρα, το γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Ο τυπικά γηπεδούχος σήμερα Απόλλωνας λοιπόν έχει πλέον τον πρώτο λόγο εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει τον επόμενο μήνα και είναι πλέον το φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά στο 11' αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να πατήσει την μπάλα στο επερχόμενο Θεοδωρόπουλο, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς του Απόλλωνα να απομακρύνουν τη μπάλα.
Στο 13' οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά με την κεφαλιά του Μπάλλα να περνά λίγο άουτ ενώ στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο στο ματς. Παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη και τις δυο ομάδες να προσέχουν κυρίως την άμυνα τους και μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Οι μεγάλες φάσεις έλειπαν από το ματς όπως και ο γρήγορος ρυθμός, ώσπου φτάσαμε στο 63' όταν ο αδύναμος επιθετικά μέχρι εκείνο το σημείο Απόλλωνας κέρδισε ένα κόρνερ από δεξιά.
Ο Κουπούζος το εκτέλεσε και η μπάλα (αφού βρήκε πρώτα στο κεφάλι αμυντικού) έφτασε στον Τρικουράκη που με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους. Πριν καλά καλά συνέλθουν από το… σοκ οι «ερυθρόλευκοι» ο Μπιτσάνης πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο 67' όταν ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του νεοαποκτηθέντα από την Καλαμάτα Τάσου Κωνσταντόπουλου, γράφοντας το 2-0.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στην συνέχεια ενώ ο Απόλλωνας, έχοντας πλέον και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ ώστε να καθαρίσει σήμερα την πρόκριση. Στο 87' όμως ο Μπιτσάνης νικήθηκε στο τετατέτ από τον Κωνσταντακόπουλο (στην εξέλιξη της φάσης ο Γιακουμής πλασέ άουτ) ενώ στο 91' ο Μπιτσάνης και πάλι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φουρναράκου.
Η εικόνα του τελευταίου ημίωρου δίνει λοιπόν δικαιωματικά το προβάδισμα πρόκρισης στον Απόλλωνα.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Σκόρδου και Τσοπανάκη.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας, Κουπούζος, Φουρναράκος, Σιάσιος (32΄λτ. Αντωναίος), Κλουβάτος, Μάλαμας (78' Γιακουμής), Τρικουράκης, Μπιτσάνης, Πανταζής (85' Μιχαλόπουλος), Σαραντόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωνσταντακόπουλος, Μαρούδας, Παπαλέξης, Πολυμενέας, Μπάλας, Αργάνης, Αναγνωστόπουλος (65' Τσαναλίας), Τζίφας, Θεοδωρόπουλος (84' Κουτρουμπής), Αλεξανδρόπουλος, Φίλαι (75' Μούντανος).