Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 22:38

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 1-1: Δεν κερδίζει με τίποτα στο Δημοτικό Στάδιο…

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 1-1: Δεν κερδίζει με τίποτα στο Δημοτικό Στάδιο…

Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο χάνει βαθμούς φέτος η Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο, όπου σήμερα δεν κέρδισε ούτε τον Βύζαντα Μεγάρων. Αυτή τη φορά η μεσσηνιακή ομάδα μάλιστα πέτυχε γκολ στο γήπεδό της μετά από 4 ματς και 355 αγωνιστικά λεπτά, όμως και πάλι δεν πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.


Ο Ηλιόπουλος στο 14' άνοιξε το σκορ για τους Μεσσηνίους όμως στο 85' είχαμε το απόλυτο σοκ αφού οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση.
Ετσι το ντεμπούτο του Κώστα Σταματίου στον πάγκο των Μεσσηνίων δεν συνοδεύτηκε με την πολυπόθητη νίκη και η ομάδα υποχώρησε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ πλέον είναι ξανά στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναργειακό.
Οσον αφορά τον απολογισμό εντός έδρας; Σε εννέα ματς στο Στάδιο η Καλαμάτα έχει μόνο δύο νίκες, κάτι που πιθανόν να μην έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, ούτε καν στην Α' εθνική!

Αστεία αποβολή,
έλλειψη ψυχολογίας

Για να φτάσουμε στο τελικό 1-1 χρειάστηκε μια αστεία αποβολή του Νιφορόπουλου στο 67', ο οποίος αποβλήθηκε με β' κίτρινη κάρτα επειδή καθυστέρησε να χτυπήσει ένα πλάγιο άουτ! Κάτι πραγματικά ασυνήθιστο που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Παρόλα αυτά η Καλαμάτα είχε στα επόμενα λεπτά δύο κλασικές ευκαιρίες να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς όμως οι Καλαντζής και Ηλιόπουλος αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.
Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η Καλαμάτα δεν πέτυχε το 2-0 και αντί αυτού στο 85' δέχτηκε την ισοφάριση με ένα έξοχο σε εκτέλεση γκολ, το οποίο πάντως προήλθε από αδικαιολόγητη αδράνεια στην αριστερά πλευρά της άμυνας της μεσσηνιακής ομάδας.
Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως η Καλαμάτα μέχρι το 67' και την αποβολή του Νιφορόπουλου δεν είχε κάνει πολλά πράγματα και απλά προσπαθούσε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να κρατήσει το 1-0. Το γήπεδο ήταν βαρύ από την βροχή και δεν βοηθούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο, όμως και πάλι θα περίμενε κανείς ότι η Καλαμάτα θα ήταν πιο απελευθερωμένη μετά το γρήγορο γκολ.
Το συμπέρασμα του χθεσινού αγώνα είναι πως η Καλαμάτα παραμένει μια ομάδα με φανερές επιθετικές αδυναμίες η οποία επιπλέον έχει και πρόβλημα ψυχολογίας μιας και έμπειροι παίκτες αδυνατούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα ενώ και στην άμυνα γίνεται εύκολα το λάθος.
Ο Σταματίου δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι η δουλειά, ωστόσο τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν στενέψει πλέον πολύ για την Μεσσηνιακή ομάδα.
Κακή η διαιτησία του Παπαδόπουλου από την Αχαΐα που είχε βοηθούς τους Γκαβέρα, Τσιρίνη, επίσης από την Αχαΐα.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μιχαλόπουλος (β' κίτρινη στο 92'), Βασιλάκος, Δημακάκος, Κορκοντζέλος, Νιφορόπουλος (β' κίτρινη στο 67'), Σαλαπάτας, Λουμπαρδέας, Μαρτίνος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος (86' Τσιφλίδης), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος (72' Κορκοντζέλος), Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (65' Ζαχαρόπουλος), Σκάρος, Καλαντζής.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Τερεκανίδης, Χουστουλάκης, Δημακάκος, Διαμαντόπουλος (69' Κολιόπουλος), Βασιλάκος, Σιδέρης, Μιχαλόπουλος, Ανδριανόπουλος, Παπαδόπουλος (87' Αλεβίζος), Στρατάκης, Βλάχος (55' Μητρόπουλος).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3' Πρώτη απειλητική στιγμή για την Καλαμάτα με τον Καλαντζή να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να περνά περίπου ένα μέτρο άουτ.
6' Διπλή μεγάλη ευκαιρία ο Βύζαντας, από σέντρα του Ανδριανόπουλου ο Βλάχος βγήκε απέναντι στον Πάππο ο οποίος απόκρουσε σωτήρια με τα πόδια το σουτ του παίκτη του Βύζαντα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δημακάκος έκανε νέο σουτ και απόκρουσε σε κόρνερ ο Πάππος.
14' ΓΚΟΛ 1-0. Ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Ηλιόπουλος πετάχτηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με πλασέ πέτυχε το 1-0.
37' Σέντρα του Δημακάκου, αδράνεια στην άμυνα και κεφαλιά του Μιχαλόπουλου, η μπάλα όμως πέρασε δύο μέτρα άουτ.
56' Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Καλαμάτα, πάσα του Τσάτσου στον Καλαντζή που μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
66' Δυνατό χτύπημα φάουλ του Στρατάκη, με γροθιές απόκρουσε σε κόρνερ ο Πάππος.
67' Αποβλήθηκε με β΄κίτρινη ο Νιφορόπουλος γιατί καθυστέρησε να χτυπήσει ένα πλάγιο άουτ! Εντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ανεξήγητη η απόφαση του διαιτητή που άφησε με δέκα παίκτες την Καλαμάτα.
76΄ Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς έχασε η Καλαμάτα.  Ο Σκάρος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τερεκανίδης απόκρουσε, ο Ηλιόπουλος έκανε νέο πλασέ από κοντά αλλά ο γκολκίπερ του Βύζαντα απόκρουσε και πάλι σωτήρια σε κόρνερ.
77' Νέα ευκαιρία για την Καλαμάτα με τον Σκάρο να κάνει την πάσα στον Ηλιόπουλο ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

85' ΓΚΟΛ 1-1. Ο Κολιόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
89' Σουτ του Καλαντζή, η μπάλα κόντραρε στον Στρατάκη και πέρασε ελάχιστα έξω, κόρνερ.
92' Αποβλήθηκε με β΄κίτρινη ο Μιχαλόπουλος του Βύζαντα.
93 Τεράστια ευκαιρία για τον Βύζαντα, ο Στρατάκης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Χριστοφιλέας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Βασιλάκος που μόνος του από 2-3 μέτρα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.