Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 22:46

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 2-0: Το… μπλόκο των Γαργαλιάνων (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ενας Τέλλος Αγρας βγαλμένος από τα πιο γλυκά… όνειρα των πολυάριθμων φίλων του νίκησε κατά κράτος σήμερα τον Πάμισο (2-0) και τον έριξε για πρώτη φορά φέτος από την κορυφή της βαθμολογίας.


Οι Νησιώτες πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση, δεν μπήκαν ποτέ στο ρυθμό του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκαναν ούτε μια φάση σε 90 λεπτά παιχνιδιού!
Ετσι έχασαν απόλυτα δίκαια με 2-0 (η δεύτερη φετινή τους ήττα) και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί κι άλλα γκολ.
Χθες στους Γαργαλιάνους ο Αγρας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και με τη νίκη του έδωσε χαρά τους 400 και πλέον φιλάθλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο και δημιούργησαν "καυτή" ατμόσφαιρα.
Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση και ήταν όμορφα σε εκτέλεση σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος από τους Τουρλίδα και Νάκο.
Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα με τη χθεσινή της εμφάνιση, αλλά και την εικόνα της εδώ και ένα γύρο πρωταθλήματος, δείχνει πως με λίγες μελετημένες προσθήκες του χρόνου μπορεί να χτυπήσει τίτλο!
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίζουν με πάθος και να κερδίζουν κάθε μονομαχία σε όλους τους χώρους του γηπέδου. 
Παρότι ο αέρας ευνοούσε τον Πάμισο, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κλείσει όλους τους χώρους και ήταν η ομάδα που έδειχνε πως ψάχνει το γκολ.

Σοβαρός τραυματισμός
Τσέρτου στον αστράγαλο

Στο 8' πάντως υπήρξε ατυχία για τον Αγρα μια και σε μία κόντρα στο χώρο του κέντρου τραυματίστηκε σοβαρά ο Νώντας Τσέρτος και βγήκε αλλαγή.
Ο σκληροτράχηλος μεσοαμυντικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο και του τοποθετήθηκε γύψος.
Ετσι θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον δύο μήνες.


Δοκάρι με Τουρλίδα

Ο Γεωργακόπουλος πάντως που μπήκε στη θέση του ήταν εξαιρετικός στα δεξιά της άμυνας, όπως και ο Πότσης που πέρασε αμυντικό χαφ.
Οι γηπεδούχοι στο 14' άγγιξαν το γκολ όταν ο Κωστακιώτης έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά και έδωσε στον Τουρλίδα που έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι…
Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Τουρλίδα που πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Ο αγώνας συνεχίστηκε με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν πάντα πρώτοι στην μπάλα και τους Νησιώτες να είναι έξω από τα νερά τους, παίζοντας δίχως το απαιτούμενο πάθος. Ισως να μην περίμεναν τέτοια αντίσταση από τους παίκτες του Αγρα που έπαιζαν… σκυλιασμένα για τη νίκη.
Στο 28' μετά από κόρνερ του Κωστακιώτη ο Νάκος πήρε την κεφαλιά όμως ο Κυριακόπουλος μπλόκαρε.
Στη συνέχεια το παιχνίδι κύλησε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι το ημίχρονο, με τον Αγρα πάντως να ελέγχει το παιχνίδι και να μην κινδυνεύει καθόλου, αφού οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν άναρχα με βαθιές μπαλιές που ήταν εύκολη λεία για τους σταθερότατους Μπερερή και Γεωργόπουλο.

"Καθάρισε" στο β' μέρος
με Τουρλίδα, Νάκο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους "ερυθρόλευκους" να μπαίνουν πιο δυνατά και να ψάχνουν το γκολ, έχοντας και τον αέρα υπέρ τους.
Αυτό το πέτυχαν στο 58' όταν ο Κορομηλάς έκανε μια ωραία σέντρα και ο Τουρλίδας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Κυριακόπουλο που είχε βγει από την εστία του για το 1-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και κόσμο.
Αυτό το γκολ δεν αφύπνισε την ομάδα των Τσίκινη - Γεωργακλή που συνέχισε να είναι νωθρή, ασύνδετη και δίχως ψυχολογία.
Στο 64' ο εκπληκτικός χθες Αναστασόπουλος έδωσε στον Τόσκα που κοντρόλαρε και σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τελικά ο Αγρας πέτυχε και δεύτερο γκολ που το δικαιούνταν απόλυτα…
Στο 68' ο Κολεζνιτσένκο και ο Κορομηλάς πίεσαν τους αμυντικούς του Παμίσου που έκαναν το λάθος και ο Νάκος με διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-0.
Το ματς πλέον δύσκολα θα γυρνούσε για τον Πάμισο και αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια που δε υπήρξε αντίδραση.
Το πρώτο αξιόλογο σουτ των "πρασίνων" στον αγώνα (χωρίς να συνιστά πάντως σημαντική ευκαιρία) έγινε στο 70' με τον Μωράκη να στέλνει την μπάλα δύο μέτρα άουτ από καλή θέση.
Ετσι φτάσαμε στο φινάλε με την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα να μην απειλείται καθόλου και να φτάνει απρόσμενα εύκολα στην επικράτηση.
Μάλιστα στο 89' χάθηκε ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όταν το ξαφνικό γυριστό σουτ του Κολεζνιτσένκο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυριακόπουλος.
Από τον Αγρα δεν υστέρησε κανείς, όμως ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Αναστασόπουλος, Νάκος, Γεωργόπουλος, Τουρλίδας και Κορομηλάς, ενώ από τον Πάμισο δεν διακρίθηκε κανένας.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Νίκα σε ένα δύσκολο αγώνα.
Θα μπορούσε πάντως να είχε βγάλει 2-3 κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Αγρα σε σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ δεν κράτησε καθόλου καθυστέρηση στο β' ημίχρονο.
Πολύ καλά τα πήγαν και ο Σερεμέτης με την Αθανασοπούλου.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Κατσαρέας, Πότσης, Κορομηλάς, Γεωργόπουλος, Μπερερής, Τσέρτος (10' λ. τρ. Γεωργακόπουλος), Αναστασόπουλος, Τόσκα, Νάκος, Τουρλίδας (67' Κολεζνιτσένκο), Κωστακιώτης (88' Τριανταφυλλάκης).
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κυριακόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Τριανταφυλλάκης
(62' Α. Καλογερόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Αργυρόπουλος (81' Δρακόπουλος), Σεϊτάι, Χελάς, Γ. Τρίψας, Χ. Τρίψας.

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Τέλλου Αγρα Μπάμπης Νάκος δήλωσε: