Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 12:40

Με άμυνα για σεμινάριο η Κυπαρισσία 2-0 στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον
Με άμυνα για σεμινάριο η Κυπαρισσία 2-0 στο Διαβολίτσι

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Κυπαρισσία κέρδισε προχθές το απόγευμα στο Διαβολίτσι την τοπική ομάδα με 2-0 και ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος της Α' τοπικής, αυξάνοντας τις πιθανότητές της για να κατακτήσει τον τίτλο.


Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του α' ημιχρόνου και να μπουν με άλλον αέρα στο δεύτερο μέρος. Παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και έτσι κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Ντουγέρογλου τους επιθετικούς του Διαβολιτσίου και από εκεί και πέρα με κάποιες επιθετικές προσπάθειες επιδίωξαν να βάλουν και δεύτερο γκολ, κάτι που πέτυχαν στο 65' σε μια αντεπίθεση και παράλληλα να "σφραγίσουν" αυτό το πολύ σημαντικό τρίποντο.
Από την άλλη το Διαβολίτσι, μπήκε στο παιχνίδι με αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας αρχικά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό του. Το γκολ που δέχτηκε λίγο πριν το τέλος του α' μέρους χάλασε τα σχέδια των γηπεδούχων, οι οποίοι μάλιστα έχουν και παράπονα από το διαιτητή Μπλάνα, γιατί δευτερόλεπτα πριν ανοίξει το σκορ η Κυπαρισσία (μετά από φάουλ), δεν είχε δώσει φάουλ σε ανάλογη φάση υπέρ τους. Επίσης καθοριστική ήταν και η απουσία του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος σε τέτοιο παιχνίδι, θα βοηθούσε σημαντικά την ομάδα να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά το Διαβολίτσι, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως από στημένα (κόρνερ, φάουλ) έξω από την περιοχή είτε με πάσα, είτε με απευθείας εκτέλεση, όμως γκολ δεν μπόρεσε να πετύχει.

Φάσεις - γκολ

Στο 3' ο Φ. Παναγόπουλος μπήκε στην περιοχή σούταρε για να αποκρούσει ο Μητσέας. Στο 26' μετά από φάουλ, οι αμυντικοί του Διαβολιτσίου απέκρουσαν την μπάλα στέλνοντας στον Φ. Παναγόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ, όμως ο Μητσέας έπεσε στη γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 44' ο Ανδρουτσής έκανε τη σέντρα στην περιοχή, οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πάνω στον Κόλλια, ο οποίος με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 0-1. Στο 65' σε αντεπίθεση της Κυπαρισσίας, ο Καρατζούλιας έγινε αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε με ντρίπλα τον Θ. Δημητρίου και σέντραρε χαμηλά στο πέναλτι σχεδόν, εκεί που έτρεξε ο Μιτρόφ και με πλασέ σημείωσε το 0-2.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς διαιτητές την Αθανασοπούλου και τον Κατσανά.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μητσέας, Παπαγεωργίου (80' Τσαουσάϊ), Καστριτσέας, Π. Δημητρίου, Μαρής, Θ. Δημητρίου ((88' Πρασσάς), Δασκαλάκης, Πεΐδης (65' Παπαδόγιαννης), Καπόγλης, Βουρνάς, Κωστόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος (41' Κόλλιας), Γ. Παναγόπουλος (80' Κωνσταντόπουλος), Γαργαρώνης, Λυδιώτης (67' Θεοδωρακόπουλος), Ντιόπ, Καρατζούλιας, Φ. Παναγόπουλος, Μιτρόφ, Καμποσιώρης.