Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 12:55

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ανέλαβε την εθνική ανδρών

Γράφτηκε από τον

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής στην εθνική ομάδα των ανδρών. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, που θα έχει βοηθό τον Νίκο Κωστένογλου, αποτέλεσε προσωπική επιλογή του διεθυντή ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, Γιώργου Καραγκούνη και η πρόσληψη του εγκρίθηκε από το σημερινό συμβούλιο της ομοσπονδίας.



Ο έμπειρος τεχνικός, είναι γνωστός στην Ελλάδα από την θητεία του σε Ιωνικό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή, ενώ στην πλούσια καριέρα του, έχει εργασθεί στις εθνικές ομάδες της Παραγουάης και του Περού, αλλά και σε πληθώρα συλλόγων, όπως οι Ολίμπια, Σέρο Πορτένιο, Κρους Αζούλ, Ουνιβερσιτάριο, Σπόρτινγκ Κριστάλ, Λιμπερτάδ, Ουνιβερσιτάριο Ντε Τσίλε και Ντανούμπιο.

Ο Μαρκαριάν γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1944 στο Μοντεβιδέο και μεταξύ των σημαντικότερων διακρίσεων στην καριέρα του, είναι η πρόκριση με την εθνική Παραγουάης στο Μουντιάλ του 2002, η συμμετοχή με τον Ιωνικό στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1999, η συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ το 2002, όπου αποκλείσθηκε από την Μπαρτσελόνα και στα προημιτελικά του ΟΥΕΦΑ το 2003, επίσης με τους «πράσινους».