Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015 07:39

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Πρώτη, αήττητη και με άμυνα... "μπετόν"

Γράφτηκε από τον

Ούτε ο Απόλλωνας Καλαμάτας μπόρεσε να σταματήσει τη φετινή εντυπωσιακή πορεία της Κυπαρισσίας. Η τριφυλιακή ομάδα φιλοδώρησε προχθές με τέσσερα γκολ τον ιστορικό σύλλογο και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική.


Ο ΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που αγνοεί την ήττα μετά από 22 αγωνιστικές (19 νίκες και 3 ισοπαλίες). Εχει πλέον 2 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Πάμισο, τον οποίο θα υποδεχτεί στη τελευταία αγωνιστική. Μέχρι τότε μένουν εφτά παιχνίδια και στη Κυπαρισσία γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο.
Το βέβαιο είναι ότι η πρώτη θέση εξαρτάται από τους παίκτες του Αλέξη Μαντζούνη.
Αν κάνουν το απόλυτο θα αναδειχθούν πρωταθλητές Μεσσηνίας, ενώ εφόσον παραμείνουν πρώτοι, θα έχουν στο ντέρμπι την… πολυτέλεια να παίζουν και για την ισοπαλία.
Ο προπονητής των πρωτοπόρων φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά το προβάδισμα από τον Πάμισο, αλλά και την καλύτερη ψυχολογία.
Οι νίκες άλλωστε φέρνουν ευτυχία και το σερί της Κυπαρισσίας διευρύνεται. Το εντυπωσιακό  είναι ότι κόντρα στον Απόλλωνα κράτησε το μηδέν για 15ο συνεχόμενο παιχνίδι, παρότι ο αντίπαλος διαθέτει τον πρώτο σκόρερ της Α' τοπικής (Μπιτσάνης, 21 γκολ).

Ούτε με… αίτηση γκολ

Η Κυπαρισσία έχει να δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα από τις 29 Οκτωβρίου του 2014 και το 1-1 με τον Απόλλωνα στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας". Συμπλήρωσε δηλαδή ένα γύρο με μηδέν παθητικό και διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα (3 τέρματα).
Κόντρα στους πρωτοπόρους έχουν σκοράρει μόνο ο Εθνικός Μελιγαλά στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Τέλλος Αγρας στις 19 Οκτωβρίου και όπως προαναφέραμε ο Απόλλωνας.
Ενα ακόμα εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι εντός έδρας μετρά 11 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Το τσίκνισαν στο γήπεδο

Τσικνοπέμπτη χθες και στη Κυπαρισσία τίμησαν τη παράδοση και έτσι μετά τη απογευματινή προπόνηση το... τσίκνισαν στο γήπεδο.  Μία ακόμα κίνηση που φανερώνει το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα.
Αγωνιστικά, ο ΑΟΚ προετοιμάζεται για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Αρφαρών, όπου θα παραταχθεί ενισχυμένος, καθώς επιστρέφουν οι Γεωργιόπουλος, Καρατζούλιας. Θα απουσιάσει μόνο ο στρατευμένος Ζαφείρης.