Δευτέρα, 16 Φεβρουάριος 2015 13:36

Μαρκαριάν: «Μου έλειψαν ο φραπές, το σουβλάκι, το ψάρι»

Γράφτηκε από τον

Μετά το καταστροφικό πέρασμα του Κλάουντιο Ρανιέρι από την Εθνική ομάδα, ο διευθυντής εθνικών συγκροτημάτων της ΕΠΟ, Γιώργος Καραγκούνης, έψαξε να βρει έναν... «Κάρα» της προπονητικής.


Εναν λάτρη του ποδοσφαίρου, έναν τεχνικό που παθιάζεται με τη δουλειά του, που θεωρείται μετρ της τακτικής και άνθρωπος ειδικών αποστολών, έναν θαυματοποιό: τον πολύπειρο Σέρχιο Μαρκαριάν, τον φέροντα, μεταξύ άλλων, και το παρωνύμιο «el mago», το οποίο απέκτησε πριν από 22 χρόνια, όταν κατέκτησε με την Ουνιβερσιτάριο του Περού το πρωτάθλημα.
Τότε που πέτυχε το πρώτο από τα «θαύματά» του, αναλαμβάνοντας την Ουνιβερσιτάριο προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα και με ντεμαράζ (13 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 15 αγωνιστικές) την οδήγησε στον τίτλο.
Ο 70χρονος Ουρουγουανός -με αρμένικες ρίζες- κόουτς, που το 2002 φέρεται να «έκοψε» τη μεταγραφή του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μπουλούτ από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό λόγω της σφαγής των Αρμενίων (!) από Τούρκους, τις προσεχείς μέρες επιστρέφει για να εργαστεί στην Ελλάδα.
Τούτη τη φορά στο υπέρτατο προπονητικό αξίωμα, τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία αποχώρησή του από τη χώρα μας και με θητεία σε Ιωνικό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή, έρχεται για να βγάλει με το ραβδί του τη «γαλανόλευκη» από το αδιέξοδο. Τουλάχιστον αυτό φιλοδοξεί να πετύχει. Κι έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Μιλώντας σε όσους επικοινώνησαν μαζί του τις τελευταίες ώρες, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την ΕΠΟ, κι ενώ στο μεταξύ είχε δεχθεί κρούση και από το Μεξικό, εξέφραζε την ικανοποίησή του που επιστρέφει στην Ελλάδα: «Ξέρετε, έχω να πιω δέκα χρόνια φραπέ και να φάω σουβλάκι και καλό ψάρι. Οσο να 'ναι, μου έχουν λείψει. Ε, όχι, τα μακαρόνια δεν μου λείπουν. Αλλωστε εμείς εδώ έχουμε καλύτερα μακαρόνια», απαντούσε σε εκείνους που επιχείρησαν να τον... κοντράρουν σε εκλεκτά εδέσματα.
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν, όμως, ήρθε με στόχο να «ταΐσει» με επιτυχίες τους Ελληνες φιλάθλους. Και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του θεωρούν ότι ο «μάγος» μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Ολοι τον αγαπούν, άπαντες έχουν να διηγηθούν κάποια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ουρουγουανό τεχνικό, ο οποίος τους είχε εντυπωσιάσει με την ηρεμία του, την ευγένεια, τη διακριτικότητα και το πάθος του για μάθηση, για νίκες, για επιτυχίες.
Πηγή: sentragoal.gr