Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2015 19:26

Ισόπαλοι 1-1 Πλατανιάς και Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον

Τη μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει δαφορά ασφαλείας από τις ομάδες της ουράς έχασε ο Πλατανιάς μετά τους δύο πολύτιμους βαθμούς που άφησε στην έδρα του στο 1-1 με την Κέρκυρα.

 

Δύο διαφορετικές εικόνες είχε το α’ μέρος, εκεί που ο Πλατανιάς είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά η Κέρκυρα αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική, παίρνοντας το προβάδισα. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ανέλαβε την πρωτοβουλία από την αρχή και έδειχνε ικανή για να κάνει τη ζημιά, με τον Γκαβιλάν να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και να παρουσιάζει ένα δείγμα της ποιότητάς του. Η ανωτερότητα τους λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε γκολ στο 10’, αλλά οι Κρητικοί στάθηκαν άτυχοι. Μετά από ωραία ανάπτυξη και σέντρα του Ζαραδούκα από αριστερά ο Τόρες νίκησε τους πάντες στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουτζαβασίλης απόκρουσε καλή εκτέλεση φάουλ του Γκαβιλάν, ενώ σιγά σιγά η επιθετικότητα των γηπεδούχων περιοριζόταν. Παρά τις πέντε τελικές, έναντι καμίας, οι παίκτες του Χριστόπουλου ήταν αναποτελεσματικοί.

 

Αντίθετα, η Κέρκυρα αποδείχθηκε εύστοχη και στην πρώτη της επίσκεψη με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ολιμπά αρχικά απόκρουσε το πλασέ του Καϊκούτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Φάμπιο πήρε την απόκρουση και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Από εκείνο το σημείο η μορφή του αγώνα άλλαξε, καθώς οι Φαίακες πήραν ψυχολογία και ισορρόπησαν πλήρως. Το γκολ αποδιοργάνωσε πλήρως τους γηπεδούχους, που έχασαν την συγκέντρωσή τους, αλλά και την καλή τους κυκλοφορία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν. Για ένα τέταρτο παράμειναν μακριά από τον Κουτζαβασίλη, αλλά στις καθυστερήσεις έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση όταν το πλασέ του Γκαβιλάν μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ και ενώ ο Μιλούνοβιτς δεν πρόλαβε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκε στο β’ μέρος ο Πλατανιάς ούτως ώστε να αποκαταστήσει την τάξη. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στις δύο μεγάλές ευκαιρίες στο α’ μέρος το έκανε από εκτέλεση κόρνερ στο 49’. Ο Γκαβιλάν εκτέλεσε στην καρδιά της περιοχής και ο Τέτε με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουτζαβασίλη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι Κρητικοί ανέκτησαν την χαμένη τους ψυχολογία και συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας την ανατροπή. Ο Τόρες έδειχνε να το έχει πάρει προσωπικά και βγάζοντας πολλή ενέργεια στο χορτάρι απείλησε τόσο στο 54’ με καλό δυνατό αριστερό σουτ, όσο και με το κεφάλι δύο λεπτά αργότερα, δίχως όμως να βρει στόχο. Την ίδια ώρα η Κέρκυρα έδειχνε αποπροσανατολισμένη, χωρίς να μπορεί να κρατήσει μπάλα και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ολιμπά.

 

Ο Χριστόπουλος επεδίωξε να δώσει επιθετική ώθηση με την είσοδο των Γουνδουλάκη, Τζίλβαν και Γιακουμάη, ενώ και ο Γρηγορίου έριξε στη μάχη τον Λεάλ, ελπίζοντας σε μία ατομική του ενέργεια. Οι αλλαγές βοήθησαν περισσότερο τον Πλατανιά, ο οποίος δημιούργησε, αλλά απώλεσε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Γουνδουλάκης βρήκε τον Τόρες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ισπανός υπό πίεσε πλάσαρε λίγο άουτ. Ο Ισπανός εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη και ο Πλατανιάς παρά λίγο να πληρώσει την αστοχία του. Ο Ολιμπά ωστόσο ήταν σε ετοιμότητα και στο 83’ απόκρουσε καλό σουτ του Μαρκόφσκι μέσα από την περιοχή. Ο Πλατανιάς δεν τα παράτησε και πάλεψε μέχρι το τέλος για την ανατροπή, ωστόσο οι Φαίακες διατήρησαν την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή του κρατώντας τον πολύτιμο βαθμό.

 

Διαιτητής ήταν ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας) με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας) και Ποντίκη (Πρέβεζας). 4ος ο Παππάς (Αθηνών).

 

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Αγκιλέρα, Ζαραδούκας, Τέτε, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς (75’ Τζιλβάν), Κάσιο (69’ Γουνδουλάκης), Γκαβιλάν, Τόρες (81’ Γιακουμάκης)

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κουμπούτια, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Γκαζαριάν (90’ Χαβίτο), Ναγιάρ, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Καϊκούτ (73’ Λεάλ), Φάμπιο, Μαρκόβσκι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR