Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2015 19:36

Tρίποντο... μισή κατηγορία ο Πανιώνιος, 1-0 το Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον

Σπουδαίο τρίποντο στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Λεβαδειακό πήρε την Κυριακή (22/2) ο Πανιώνιος και πλέον βρίσκεται στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τους Βοιωτούς που δεν λένε να συνέλθουν.

 

Διανύουν πολύ καλή περίοδο οι Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι έφτασαν τα έξι παιχνίδια χωρίς ήττα. Αυτή τη φορά έδειξαν και πολύ σοβαροί αμυντικά, ενώ έχασαν και πάλι πολλές ευκαιρίες μέχρι να σκοράρουν.

 

Πολύ κακός ο Λεβαδειακός, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν σε ρόλο κομπάρσου. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, δεν έκανε φάσεις και πλέον καλείται να πραγματοποιήσει τη δική του υπέρβαση προκειμένου να σωθεί.

 

Αποφασισμένος μπήκε ο Πανιώνιος, ο οποίος κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά. Στο 8' ο Μητρόπουλος βρήκε τον Γιάννου κι εκείνος από κοντά αστόχησε με κεφαλιά.

 

Τέσσερα λεπτά μετά ο Κολοβός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού μπλόκαρε σουτ του Φούντα.

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έπαιρναν τις μονομαχίες στο κέντρο, ενώ ο Φούντας κατά κύριο λόγο και ο Μπουμάλ δημιουργούσαν ρήγματα από τα πλάγια. Στο 29' ο τελευταίος επιχείρησε σουτ στην κίνηση, το οποίο ήταν εντελώς άστοχο.

 

Ο Λεβαδειακός ήταν άφαντος επιθετικά. Δεν μπορούσε να βγάλει οργανωμένες επιθέσεις, αλλά στο 37' λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το πολύ δυνατό σουτ του Πίντερ τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου στη τελευταία πραγματικά καλή φάση του ημιχρόνου.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία άστοχη κεφαλιά του Ρισβάνη. Ο Πανιώνιος ήταν και πάλι ανώτερος και έχασε ευκαιρίες όπως αυτή με τον Μπουμάλ στο 56', ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά. Ο Αφρικανός κατάφερνε να ξεμαρκαριστεί και να μπει στην περιοχή, όμως, είχε κάκιστα τελειώματα και γι' αυτό αντικαταστάθηκε.

 

Στο 62' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν οι Νεοσμυρνιώτες το σκορ. Ο Αργυρόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Κόρμπος έκανε το πλασέ, αλλά από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Επτά λεπτά μετά άστοχο ήταν και το σουτ του Μπακασέτα.

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο αυξανόταν και η πίεση των γηπεδούχων. Στο 74' ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ γκολ του Ρισβάνη, όμως, έξι λεπτά μετά ήρθε η λύτρωση. Από εκτέλεση κόρνερ ο Σηφάκης έκανε τραγική έξοδο και ο Οικονόμου έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

 

Μπορεί ο Λεβαδειακός να είχε στη διάθεσή του περισσότερα από 10 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε σε αυτό το χρονικό διάστημα να κάνει ούτε τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη τρίτη διαδοχική ήττα του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάχος (Χίου), βοηθοί οι Τάτσης (Ηπείρου) και Καρσιώτης (Κορινθίας), ενώ τέταρτος ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

 

Κίτρινες: 21' Τασουλής, 67' Μητρόπουλος, 76' Ρισβάνης - 81' Κατίδης

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός (69' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ (59' Μπακασέτας), Φούντας, Γιάννου (90' Γκέζος)

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τομάς, Πίντερ, Νικολακάκης, Σκέμπης, Ζίτο, Μπουσταμάντε (58' Κατίδης), Γκόμες (84' Μρντάκοβιτς), Ορτέγκα (76' Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR