Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 13:33

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΜΙΣΟΣ 0-0: Χάνει τον τίτλο μετά από κακή εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

Μετά το κύπελλο ο Τσικλητήρας φαίνεται πως στερεί και το πρωτάθλημα από τον Πάμισο…

Η ομάδα της Πύλου κράτησε στο 0-0 χθες τους νησιώτες σε ένα κακό ματς που έγινε παρουσία 400 θεατών και έτσι η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή βρέθηκε τέσσερις βαθμούς κάτω από την Κυπαρισσία, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ετσι όπως όλα δείχνουν ο Πάμισος δεν θα έχει την ευκαιρία να χτυπήσει τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Κυπαρισσίας, από τη στιγμή που οι πρωτοπόροι δείχνουν να μην χάνουν πουθενά βαθμούς. Το 0-0 στο χθεσινό ματς τα λέει όλα, μιας και ποιοτικά ήταν από τα χειρότερα φετινά ματς της Α' τοπικής!
Οι δύο ομάδες όχι μόνο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αλλά αδυνατούσαν να κάνουν και τα στοιχειώδη, όπως να συνεργαστούν στα 5 μέτρα και έτσι στο ματς δεν είχαμε ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Χωρίς πλάνο,
πάθος και έμπνευση

Και φυσικά αυτός που έπρεπε να είναι καλύτερος χθες ήταν ο Πάμισος που ουσιαστικά έπαιζε μια κατηγορία, όμως αποδείχθηκε "λίγος".
Η ομάδα της Μεσσήνης δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι της, δεν κατάφερε να πιάσει ποτέ ρυθμό, δεν είχε έμπνευση, ενώ οι παίκτες της δεν έπαιζαν με το απαιτούμενο πάθος για ένα τόσο κρίσιμο ματς.
Ετσι δίκαια δεν κέρδισε χθες σε μία δύσκολη έδρα και δίκαια χάνει το πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο Τσικλητήρας έπαιξε με αμυντική τακτική και σε αυτό το κομμάτι τα πήγε τέλεια. Οι Κουτίβας και Παπαγεωργίου ήταν απροσπέλαστοι κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες, ενώ και στα κέντρα οι γηπεδούχοι ήταν πιο δυνατοί με Μουράτη και Σεφεράσι.
Επιθετικά πάντως οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας έδειξαν λίγα πράγματα, αν και θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν μετά το 70' τα κενά στην άμυνα που είχε ο Πάμισος.
Φάσεις με το… σταγονόμετρο

Ο αγώνας από το ξεκίνημα δεν είχε ρυθμό με πολλές διακοπές λόγω φάουλ, με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται στο πιο θα κάνει τις περισσότερες λάθος πάσες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή, όμως δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα  και επιδίωκαν με βαθιές μπαλιές να γίνουν απειλητικοί.
Στο 8' το μακρινό σουτ του Χ. Τρίψα έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 39' δείγμα του πόσο κακό ήταν το παιχνίδι… Ο Σεϊτάι έκανε μια σέντρα σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Νικολόπουλο (έπαιξε χθες αντί του άρρωστου Μίντζηρα και τα πήγε περίφημα, όντας σταθερότατος) να αποκρούει.
Στο 45' οι Πυλιώτες απείλησαν όταν ο Διακουμής σέντραρε, ο Νάτσης πήρε την κεφαλιά για τον Δούνια, όμως ο Κωνσταντόπουλος πρόλαβε και έδιωξε.

Μια από τα ίδια
και στο β' μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο αντί οι νησιώτες να μπουν… σκυλιασμένοι και να παίξουν με πάθος για τη νίκη που την είχαν ανάγκη, είχαν την ίδια και χειρότερη εικόνα, μην μπορώντας ούτε καν να δημιουργήσουν φάση. Αντιθέτως η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη ήταν πιο ζωντανή και αν είχε πιο καθαρό μυαλό θα είχε σκοράρει στις αντεπιθέσεις.
Στο 49' το μακρινό σουτ του Αργυρόπουλου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι Πυλιώτες είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους, με τους παίκτες του Παμίσου να κυριεύονται από άγχος όσο περνούσε η ώρα.
Στο 69' σε αντεπίθεση ο Νάτσης έδωσε στον Καλδή που έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον αμαρκάριστο Δούνια που δεν πρόλαβε να σουτάρει.
Τέσσερα λεπτά αργότερα σε νέα αντεπίθεση ο Δούνιας από αριστερά πέρασε στο σπριντ τον Μανιάτη και σούταρε στην κλειστή γωνία, με τον Κυριακόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Τα λεπτά περνούσαν με τον Πάμισο να μην απειλεί και η μοναδική υποψία φάσης έγινε στο 88' με τον Χ. Τρίψα να σεντράρει και τον Χελά να παίρνει την κεφαλιά, όμως ο Νικολόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
Κορυφαίος του Τσικλητήρα ο Κουτίβας και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Παπαγεωργίου, Μουράτης και Ν. Εμμανουήλ,
ενώ ο Πάμισος δεν είχε ούτε ένα διακριθέντα.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Μπλάνα που ήταν κοντά στις φάσεις και δεν έκανε σημαντικό λάθος. Ο α' βοηθός Καστανάς είχε 2-3 λάθος υποδείξεις σε φάσεις όμως όχι καθοριστικές, ενώ καλά τα πήγε
ο β' βοηθός Καρβούνης.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Νικολόπουλος, Μαραβέλας, Ν. Εμμανουήλ, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Νάτσης (89' Λυμπερόπουλος), Μουράτης (68' Ο. Εμμανουήλ), Καλδής, Δούνιας (79' Χύσα), Διακουμής, Σεφεράσι.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κυριακόπουλος, Γ. Τρίψας, Γ. Καλογερόπουλος (63' Χελάς), Μανιάτης, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Χ. Τρίψας, Σεϊτάι (75' Τριανταφυλλάκης), Κάνιστρας, Α. Καλογερόπουλος, Μωράκης.

"Μουρμούρες" από τους νησιώτες
φιλάθλους και μικροένταση στην κερκίδα

Εκτός από τους 250 φιλάθλους του Τσικλητήρα το παρών χθες στην Πύλο έδωσαν και 50 φίλοι του Παμίσου, οι οποίοι έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο. Μάλιστα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του αγώνα τα έβαλαν με τους παίκτες της ομάδας τους, μην μπορώντας να πιστέψουν την τόσο άσχημη εμφάνιση σε ένα ματς τίτλου. Εν τω μεταξύ γύρω στο 70' υπήρξε ένταση στην κερκίδα με φίλους των δύο ομάδων, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση.
* Το κύπελλο που κατέκτησε προ δεκαημέρου ο Τσικλητήρας ήταν χθες σε περίοπτη θέση στο κουλουάρ του στίβου.
* Οι παίκτες, ο προπονητής και παράγοντες του Παμίσου πριν αρχίσει το παιχνίδι περίμεναν τους παίκτες του Τσικλητήρα να βγουν από τη φυσούνα και τους χειροκρότησαν σε μία ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού για το κύπελλο που κατέκτησαν, κάτι που το συναντάμε στα Ισπανικά γήπεδα για τον πρωταθλητή!