Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 13:23

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 1-1: Λευκή… πετσέτα από τους νησιώτες μετά τη 2η σερί ισοπαλία

Γράφτηκε από τον

Πρωτάθλημα ήταν και… πάει. Ο Πάμισος  απέτυχε να νικήσει για δεύτερη σερί αγωνιστιkή και ουσιαστικά πέταξε… λευκή πετσέτα τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.


Το χθεσινό 1-1 στη Μεσσήνη  με τη αδιάφορη βαθμολογικά Σπερχογεία  τον έφερε στο -6 από την πρωτοπόρο της Α' τοπικής και αήττητη Κυπαρισσία, η οποία θα πρέπει να κάνει 2 ήττες (!) στα εναπομείναντα τρία ματς για να χάσει τον τίτλο
Ως εκ τούτου το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής θα έχει ενδιαφέρον μόνο για το γόητρο, μιας και ο Πάμισος δείχνει ομάδα χωρίς ψυχολογία που έχει συμβιβαστεί με την απώλεια του τίτλου. Διότι δεν νίκησε δύο καλές μεν ομάδες(Τσικλητήρα, Σπερχογεία), αλλά χωρίς κίνητρο στο πρωτάθλημα. Μάλιστα χθες λίγο έλειψε να γνωρίσει και την πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα.
Οι "ταύροι" προηγήθηκαν στο 86' με πέναλτι του Βασιλόπουλου και ο Πάμισος έσωσε το βαθμό στο 89' με πλασέ του Ι. Καλογερόπουλου. σ' ένα ματς που το παρακολούθησε λίγος κόσμος. Δείγμα της απογοήτευσης για την άσχημη πορεία στο δεύτερο γύρο. Γιατί μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο μισό της Α' τοπικής οι Νησιώτες είχαν 14 νίκες και 1 ισοπαλία, έχοντας προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την Κυπαρισσία και πλέον είναι 6 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση.
Στο πρώτο μέρος ο Πάμισος είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Σπερχογείας που περίμενε στο μισό γήπεδο.  Ο Κάνιστρας προσπάθησε στο 35'  να δώσει τη λύση με σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ. Ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αργυρόπουλου στο 38', όπως και η προβολή του Μωράκη από σέντρα του Τριανταφυλλάκη στο 42'.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες φάσεις, με τον Πάμισο να μπαίνει πιο δυνατά στο ξεκίνημα και να απειλεί στο 51' από το Χελά, ο οποίος νικήθηκε από τον Γρηγορόπουλο.
Στο επόμενο λεπτό ο Αργυρόπουλος σούταρε από το ημικύκλιο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Οσο ο χρόνος κυλούσε και έμενε το 0-0 τόσο μεγάλωνε το άγχος και ο εκνευρισμός στους γηπεδούχους. Μετά το 60' οι γηπεδούχοι ρίσκαραν περισσότερο και άφησαν κενούς χώρους.
Ετσι η Σπερχογεία που ήταν μέχρι τότε ακίνδυνη επιθετικά, βρήκε τον τρόπο να απειλήσει.
Στο 61' ο Ζουμπόπουλος δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση και ο Κυριακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Παπανικολάου και ο Μουλαβασίλης μόνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Στο 65' ο Σεϊτάι σούταρε άουτ σε φάση διαρκείας. Στο 75' σε αντεπίθεση ο Βασιλόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυριακόπουλο, αλλά επιχείρησε να πασάρει και έκοψαν οι αμυντικοί.
Στο 82' ο Παπανικολάου έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή και κράτησε το μηδέν για τη Σπερχογεία.
Τρία λεπτά αργότερα ο Αργυρόπουλος από δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γρηγορόπουλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στην επόμενη φάση ο Καραματσούκης ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο με το ρέφερι Γιαννόπουλο να δείχθηκε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Βασιλόπουλος και έγραψε το 0-1.
Στο 89' όμως ο Ι. Καλογερόπουλος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Και αυτό γιατί ο Γρηγορόπουλος, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Πάμισο, απέκρουσε στην κλειστή γωνία το σουτ του Αργυρόπουλου στο 91'.
Το ματς διαιτήτευσε ο Γιαννόπουλος- που στο ξεκίνημα του ματς έδωσε πέναλτι σε πέσιμο του Ι. Τρίψα, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε το λάθος του και με την υπόδειξη του βοηθού Μπασιλάρη, έδειξε κόρνερ. Ο άλλος βοηθός ήταν ο Σκόρδος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κυριακόπουλος, Ι. Τρίψας, Κάνιστρας, Κωνσταντόπουλος (61' Ι. Καλογερόπουλος), Μανιάτης, Μωράκης, Αργυρόπουλος, Χρ. Τρίψας, Χελάς (66' Αντ. Καλογερόπουλος), Σεϊτάι, Τριανταφυλλάκης (77' Δρακόπουλος).
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ:  Γρηγορόπουλος, Μούστος, Κουμούτσος, Παντσιώτης, Μουλαβασίλης, Καράμπελας, Παπανικολάου (92' Γεωργαντάς), Παυλέας, Βασιλόπουλος (90' Καραχάλιος), Ζουμπόπουλος, Γιακουμής (73' Καραματσούκης).