Τρίτη, 31 Μάρτιος 2015 12:13

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 4-4: Ισοπαλία με αγγλικό σκορ

Γράφτηκε από τον

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο "Π. Μπαχράμης", ο Ηρακλής Καλαμάτας και η Ομόνοια αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ελεύθερα, χωρίς άγχος και επεδίωξαν να προσφέρουν εκτός από γκολ και ωραίο ποδόσφαιρο. Μάλιστα έδωσαν και στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους για τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά και στο τέλος οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν την αναμέτρηση τους χειροκρότησαν, λέγοντάς τους έτσι ένα "ευχαριστώ" για την εικόνα που παρουσίασαν στη διάρκεια του 90λεπτου.
Σε αυτό το παιχνίδι ο Ηρακλής αγωνίστηκε με 6 νεαρούς στην αρχική 11άδα, τους Μπομπόνη, Κομινάκη, Μουρούφα, Τζαβάρα, Χριστοφιλόπουλο και Γκελγκέργια. Μάλιστα ο τελευταίος έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας και αναμένεται να είναι μέσα στους πρώτους σε συμμετοχές στην Α1 κατηγορία. Σε αυτό το παιχνίδι δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο Σπαντιδέας, από τους πρωταγωνιστές του Ηρακλή τη φετινή περίοδο, καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι, στη Χώρα είχε αποβληθεί άδικα, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του "κυανόλευκου" συλλόγου.
Από την άλλη και η Ομόνοια, πέρα από τους "μόνιμους" μικρούς που βάζει σε κάθε ματς, στο τελευταίο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ο Κώστας Κυριακόπουλος (αρχική 11άδα) και ο Παναγιώτης Γιαννούλης (γιος του παράγοντα της ομάδας Μπάμπη Γιαννούλη), ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στη θέση του Μέτσου στο 80'.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά καλές επιθετικά, αλλά αμυντικά, είχαν αρκετά προβλήματα και έτσι φτάσαμε στο αγγλικού αγώνα σκορ.

Φάσεις - γκολ

Στο 12' οι Ντόκος, Π. Δρογγίτης και Χατζηπαναγιώτης άλλαξαν την μπάλα και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-1. Στο 25' Χατζηπαναγιώτης μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και "έκοψε" την μπάλα στον Π. Δρογγίτη αυτός πλάσαρε άτσαλα την έστειλε πλάγια εκεί όπου κινήθηκε ο Ντόκος έκανε την προβολή σε κενή εστία όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 30' ο Ντόκος γύρισε την μπάλα στον Χατζηπαναγιώτη, αυτός δεν την βρήκε όπως ήθελε και ο Π. Δρογγίτης σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 34' φάουλ του Γ. Παπαδέα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Μέτσος. Στο 37' ο Γ. Παπαδέας με απευθείας φάουλ από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 1-1. Στο 38' ο Τάφα άθελα του πάσαρε στον Μάρη, αυτός πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με πλασέ "έγραψε" το 2-1. Στο 50' ο Ντόκος ανατράπηκε από τον Τζ. Παπαδέα και ο διαιτητής Σερεμέτης έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 53' ο Τζαβάρας με σουτ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή κάνοντας το 3-2. Στο 56' ο Γ. Παπαδέας με φάουλ έξω από την  περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 57' ο Ντόκος έκανε τη σέντρα και ο Χανδρινός με κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου, πετυχαίνοντας το 3-3.
Στο 60' ο Μάρης βγήκε μόνος απέναντι στην Μέτσο και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 64' από φάουλ του Γ. Παπαδέα ο Μάρης με κεφαλιά σημείωσε το 4-3. Στο 79' σέντρα του Ντόκου για τον Χανδρινό, αυτός από το σημείο του πέναλτι σχεδόν με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-4. Στο 83' ο Χριστοφιλόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ όταν βρέθηκε μέσα από την περιοχή έκανε αδύναμο πλασέ, αλλά δεν ανησύχησε τον Γιαννούλη. Στο 88' σέντρα του Ντόκου στην πορεία της μπάλας κινήθηκαν οι Χανδρινός και Μπομπόνης, δεν τη βρήκαν και έφτασε στο Π. Δρογγίτη, ο οποίος κοντρόλαρε με το αριστερό πόδι και σούταρε με το δεξί στέλνοντας την άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής ήταν ο Σερεμέτης. Ο Ηρακλής έχει παράπονα για το πέναλτι που έδωσε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε παράβαση.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπομπόνης, Τζ. Παπαδέας, Κομινάκης (71' Γεωργακόπουλος), Γ. Παπαδέας, Μαυροειδάκος, Μουρούφας, Μάρης, Τζαβάρας, Τζαφέρι (87' Φυκούρας), Γκελγκέργια, Χριστοφιλόπουλος.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος (80' Γιαννούλης), Ντανταβασίλης, Κάππος, Πετριτάϊ, Κυριακόπουλος (65' Π. δρογγίτης), Τάφα, Γ. Δρογγίτης, Αγγελής (70' Μπουραντώνης), Ντόκος, Χατζηπαναγιώτης, Π. Δρογγίτης.